Forrás: Getty

Ezek lesznek 2022 legszebb kerttrendjei

#1 – Önellátás a kertben

Nincs is annál jobb, mint amikor a főzéshez szükséges zöldségeket a saját kiskertünkből tudjuk beszerezni! Az általunk nevelt zöldségek és gyümölcsök esetében pontosan tudjuk, hogy mit eszünk, hiszen mi ápoltuk, neveltük és gondoztuk azokat. Ezt a trendet nemcsak azoknak ajánljuk, akiknek kertjük van, hiszen az erkélyen is számos finomságnak lehet helyet szorítani.

#2 – Régi fajták ültetése

Rengeteg zöldség és gyümölcs közül tudunk válogatni, így nehéz eldönteni, hogy mit ültessünk, és mit ne. 2022-ben azonban a régi fajták kerülnek ismét a középpontba – többek között a fektegyökér, a fehérrépa és az eperspenót. Ennek a trendnek több előnye is van, hiszen ezek a fajták sokkal ellenállóbbak a betegségekkel és kártevőkkel szemben, továbbá az ízük is jobb.

#3 – Lazítás mindenekfelett

2022 egyik legnagyobb kerti trendje a lazítás és pihenés! Idén rendkívül fontos, hogy olyan kellemes hangulatot teremtsünk a kertünkben, ahol teljesen ki tudunk kapcsolódni, és magunk mögött tudjuk hagyni a világ történéséit. Szerezzünk be egy függőfotelt vagy függőágyat, valamint kerti lámpásokat és kényelmes párnákat dögivel

#4 – A kert, mint otthoni munkahely

Sokan még mindig home office-ban dolgoznak, így a jó idő elérkeztével akár a kertből is végezhetik a munkájukat. Valljuk be, hogy ennél kellemesebb munkahely nem létezik! Ehhez szükségünk lesz egy olyan asztalra, amelynél kényelmesen tudunk dolgozni, ahogy arra is kell figyelnünk, hogy ne a tűző napon üljünk, azaz legyen egy árnyékos helyünk. Szuper választás egy könnyen összecsukható asztal és szék, amit bármikor arrébb tudunk helyezni. A friss levegőn máris könnyebben fog menni a munka.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.