Forrás: Getty

Ez a 3 növény megmutatja, milyen tápanyagok hiányoznak a kertedből

Nem csak a szervezetünknek van szüksége vitaminokra és ásványi anyagokra, hanem a talajnak is. Például azért, hogy a bele ültetett virágok, bokrok és fák szépek és egészségesek lehessenek. Szerencsére vannak olyan fajták, melyek segítenek abban, hogy kiderítsd, a te kerted földjének pontosan milyen tápanyagra van szüksége. Lássuk, hogy melyek ezek!

Lóhere

Annak ellenére, hogy a lóhere szerencsét hoz, inkább annak örülj, ha a te kertedben nem nő. Megjelenése ugyanis jelezheti azt, hogy alacsony a föld nitrogéntartalma.

Mit tehetsz? A nitrogénhiány egyik legjobb ellenszere a trágyázás.

Moha

Ha moha nő a kertben, annak általában nem örülünk, hiszen rendkívül gyorsan elszaporodik, és elnyomja a fűszálakat. De mi is állhat ennek a hátterében? A moha szereti az alacsony pH-értékű talajt, a savas föld miatt pedig sokkal nehezebben nő a fű.

Mit tehetsz? A pH-értéken úgy tudsz a leghatékonyabban változtatni – és ezzel gátat szabni a moha elszaporodásának –, ha először átszellőzteted a füvet, majd mésszel ellensúlyozod a föld savasságát.

Boglárka

A sárga színű boglárka egy rendkívül szép virág, így a jelenléte nem lenne igazán zavaró, ha nem tudnánk, hogy valami problémára utal. Ha boglárkák lepik el a kertet, akkor ez azt is jelentheti, hogy a föld túl agyagos és nedves.

Mit tehetsz? Ha száraz földre van szükséged, akkor szúrj több lyukat a talajba, majd szórj bele homokot, ami magába szívja a felesleges nedvességet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.