A kiváló minőségű virágföld 3 ismertetőjele

A kiváló minőségű virágföld 3 ismertetőjele

Ha szép és egészséges virágokra vágysz, akkor kiemelt figyelmet kell szentelned a virágföldnek. Ha ugyanis annak silány a minősége, akkor a növények nem fognak gyarapodni, kevesebb lesz rajtuk az új hajtás és a bimbó, de súlyos esetben akár tönkre is mehetnek. A jó virágföld nem minden esetben egyenlő a magas árral, ezért akárhol is veszed, mindenféleképp ellenőrizd le az alábbiakat.

Ötletládához ad!

3 fontos tényező

#1 – A szag

Ha a földnek dohos vagy rohadt szaga van, akkor inkább ne használd. Az erőteljes aroma ellenben nem azt jelenti, hogy rossz minőségű lenne, hiszen bizonyos fajtákhoz kevernek olyan szerves trágyát, mint például a szaruforgács, a szaruliszt vagy a marhatrágya. Ilyen esetben teljesen normális ha kellemetlen szaga van a virágföldnek.

#2 – Az állag

A jó minőségű föld laza, egyenletes és könnyen szétmorzsolódik a kezedben. A növények is ezt az állapotot szeretik a legjobban. Ezen kívül ez arra utal, hogy nyugodtan használhatod az adott földet, ha magas a humusztartalma, ugyanis ez azt jelenti, hogy sok tápanyagot tartalmaz, jól el tudja raktározni a vizet, továbbá remekül szellőzik.

#3 – Az összetétel

Szintén rendkívül fontos tényező, hogy egyáltalán mit tartalmaz a virágföld. Az olyan nagyobb daraboknak, mint a kéregnek, farostnak, komposztmaradványoknak vagy kisebb ágaknak, semmi keresnivalójuk benne. Az szintén rossz, ha magas a homok- és sótartalma, ugyanis ez silány minőségre utal. Amire még figyelned kell: ne legyen benne tőzeg, ugyanis ez nagyon károsítja a környezetet, mivel kitermelése során rengeteg kéjgáz és szén-dioxid szabadul fel.

Tipp!

Ha a vásárolt virágföld jó minőségűnek tűnik, mégis biztosra akarsz menni, akkor használat előtt süsd meg a sütőben. Ezzel a trükkel ugyanis el tudod pusztítani a benne található bogarakat, gombákat és kártevőket. Ha kíváncsi vagy ennek pontos menetére, akkor kattints alábbi cikkünkre:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Tipp Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben

Az anyósnyelv (Sansevieria) nagyon népszerű szobanövény, amit könnyű gondozásának és a levegőt tisztító tulajdonságainak köszönhet. Azonban néha előfordul, hogy az egyébként gyorsan növekedő levelek stagnálnak, rosszabb esetben sárgulnak is. Összeszedtük a leggyakoribb gondozási hibákat:

Tipp Napelemes cserép – Máris megérkezett a hagyományos napelem utódja?

Mostanában már nem lehet úgy végig sétálni az utcán, hogy ne tűnjön fel legalább egy napelemmel felszerelt háztető. Egyelőre ritkábban ugyan, de találkozhatunk már ennek tovább gondolt változatával, a napelemes cseréppel is.

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin