Forrás: Getty

5 tuti tipp, hogy stresszmentes legyen a kerti parti

1. Fókuszálj arra, amit TE szeretsz

Ne arra fókuszálj, hogy minden vendéged preferenciájának megfelelj. Gondold végig, hogy számodra mitől jók a kerti partik – például a meghitt beszélgetésektől, a jó zenéktől, esetleg az ízletes fogásoktól. Tedd magad prioritássá, hidd el, hogy a vendégek jobban érzik majd magukat egy felszabadult, vidám házigazda mellett, mintha lesnénk minden egyes kívánságukat.

2. Válaszd a kényelmet

Egyáltalán nem baj a kényelmet választani, ha partit rendezel. Ha belefér, inkább rendelj ételt, minthogy főzéssel menjen el az egész napod. Sőt, lehet közös ételkészítés is, kipakolhatod az összevalókat szendvicsekhez, és mindenki elkészítheti a sajátját, vagy éppen feldobálhatja a grillre azt amit megkíván. A közös munka amúgy is jobban összekovácsolja a társaságot.

5 tuti tipp, hogy stresszmentes legyen a kerti parti
Forrás: Getty

3. Készülj esőre

A kinti bulik esetén mindig készülnünk kell az esőre. Szerezz be egy könnyen összeállítható sátrat, vagy készítsd elő a terepet a házban, ha esetleg egy hirtelen jött nyári vihar miatt bent kellene folytatnotok a bulit.

4. Készülj lámpákkal

Hiába megy le nyáron későn a nap, egy jól sikerült parti könnyen elhúzódik sötétedés utánra. A hangulatot pedig semmi nem öli meg jobban, mint az, ha félhomályban kell folytatni a beszélgetést. Ezt megelőzendő: szerezz be lámpásokat vagy egy kinti égősort, aminek fénye mellett akár hajnalig is elüldögélhettek.

5. Tervezz előre

A buli előtt egyeztess mindenkivel, hogy mit szeretne enni, milyen allergiája van, mit készül hozni a bulira, vagy hogy milyen jellegű összejövetelhez lenne kedve. Így ugyanis sokat könnyíthetsz a saját helyzeteden: pontosan tudni fogod, mivel készülj, és kihagyhatsz minden olyat, amire egyáltalán nincs szükség.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.