Forrás: Getty

5 gyönyörű virág az erkélyre, ami jól bírja a szelet

Ezek a virágok jól érzik magukat egy szeles erkélyen

Muskátli

A muskátlinak majdnem minden teraszon és erkélyen helyet szorítanak. Ennek az egyik oka, hogy színes virágaival a legszürkébb teret is szebbé varázsolja, emellett pedig könnyű a gondozása – nem utolsósorban pedig jól bírja a szelet. Ha egy meleg helyet találsz neki, ahol rendszeresen öntözöd, akkor biztos lehetsz abban, hogy egy durvább nyári vihar sem fog kárt tenni benne.

Törpe dália

Ahogy már a neve is elárulja, ez egy kicsi virág, ami mindössze 20 centiméteresre nő, így nem foglal túl sok helyet. Épp ezért ideális választás egy szelesebb erkélyre, ugyanis a kicsi növényben, aminek rövid és erős a szára, még egy erősebb fuvallat is kevésbé tud kárt tenni.

5 gyönyörű virág az erkélyre, ami jól bírja a szelet
Forrás: Getty

Bambusz

Ez a választás elsőre meglepő lehet, ennek ellenére a bambusz jó választás erkélyre. Amellett, hogy jól bírja a szelet, még a kíváncsi tekinteteket is kizárja. A bambusz rendkívül strapabíró, így még a legerősebb viharok sem tesznek kárt benne. Ráadásul egyszerű a gondozása, és még télen is üde színfoltja lesz az erkélynek, ugyanis még ekkor is szép zöld marad.

Pallenis maritima

Ez a növény, a gyönyörű sárga virágainak hála, azonnal magára vonja a figyelmet. Mivel sziklapartokon őshonos, jól bírja a szelet, hiszen hozzá van szokva. A tökéletes hely megválasztásakor mindössze azt érdemes szem előtt tartanod, hogy nagyon szereti a meleget. Erre szüksége is van ahhoz, hogy sok szép sárga virágot hozzon.

5 gyönyörű virág az erkélyre, ami jól bírja a szelet
Forrás: Getty

Pázsitszegfű

Ennek a növénynek gyönyörű pink virágai vannak – ezzel együtt érthető módon sok rajongója is. Emellett további nagy előnye, hogy nemcsak a szelet bírja jól, hanem időjárás más viszontagságainak is képes ellenállni. Ezért is találkozhatunk vele gyakran hegyoldalakban. Ebből kifolyólag a szárazság sem árt neki, viszont a meleget annál inkább szereti.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.