Forrás: Getty

Trendi tiniszoba ötletek – Elhoztuk a legmenőbb megoldásokat fiúknak & lányoknak

Tiniszoba ötletek lányoknak

A tiniszoba kialakításkor nem feledkezhetünk meg a praktikumról sem a dizájn mellett. Fontos, hogy jó számítógépes asztalt és széket szerezzünk be, mivel ebben az időszakban itt töltik el a legtöbb időt a fiatalok. Persze az otthonos, trendi kinézetet sem lehet háttérbe szorítani a tiniknél. De hogy vegyíthető a kettő? Íme, a legcsajosabb tiniszoba ötletek, amelyekből érdemes inspirálódni – miután a gyerekkel is átbeszéltük, ők mit is szeretnének.

  • Az örök klasszikus: szürke – púderrózsaszín

Ha menő, csajos szobára vágyik a lányunk, érdemes megmutatni neki az alábbi inspirációt. A halványszürke falhoz remek dekorációs szín a púderrózsaszín, a bútorokat pedig fehér színben szerezzük be. Az apró, fekete pöttyök a legfrissebb Insta faldekor trend szerint készültek.

  • Modern farmház

A modern farmház stílust egyre több influencer és híresség választja, amit örömmel osztanak meg az Instán. Nem csoda hát, hogy a fiatal lányok körében is felkapott lett, hiszen kedvenceik is emellett tették le a voksukat. A vintage bútorok kötelező elemei a stílusnak, ami mellé jöhet bármilyen kedves dekoráció: poszterek, közös képek barátokkal, műszőr szőnyeg, fénysorok stb.

  • Bohém stílus

Sok tinilány számára biztosan ez a bohém stílusú szoba lesz a befutó. A falra felkerülhetnek a kedvenc együttesek poszterei, bakelitlemezek vagy különleges mintájú textíliák is. A kulcs, hogy a „rendes rendetlenség” hatást érjük el, azaz egy kicsit legyen zsúfolt, legyen káoszos, de az összhang se vesszen el.

Tiniszoba ötletek fiúknak

A fiúk érdeklődési köre is gyökeresen megváltozik, ahogy egyre idősebbek lesznek. A játékok és mesék helyett a sportok, a zene, a videojátékok kerülnek előtérbe.  Csakúgy, mint a lányok szobájánál, itt sem lehet eléggé hangsúlyozni egy jó számítógépes asztal fontosságát, hiszen ebben a korban nagyon fontos a helyes tartás. Természetesen a dizájn itt sem lényegtelen, ezért hoztunk pár ötletet, ami biztosan tetszeni fog fiú gyermekünknek.

  • Bohém zenész

Ha fiunkat beszippantotta a zene világa, akkor ez a bohém zenész stílusú szoba lesz nála a befutó. A raklapbútorok nem csak menő megoldásnak számítanak, de praktikusak is, hiszen a fiatal fiúk rengeteget nyúlnak, így nem kell mindig új ágykeretet beszereznünk.

  • Hatalmas sport poszter

Vitathatatlan, hogy a tini fiúk többsége hatalmas sportrajongó. Nekik garantáltan tetszeni fog az ötlet, hogy a szobájuk falán egy hatalmas poszterrel tisztelegjenek kedvencük előtt. Ha ezt a megoldást választjuk, a szoba többi részét visszafogottan dekoráljuk, nehogy túlzsúfolt hatást kapjunk.

  • Egyszerű fekete

Nagyon vagány megoldás, ha a szoba egyik falát teljesen feketére festjük. A többit halványszürkére vagy fehérre kenjük, hiszen nem előnyös a túl sötét összhatás sem. Dekorációnak válasszunk graffitit vagy akár posztereket is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.