Forrás: Getty

Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

Van pár általános szempont, amit érdemes megfogadni egy tinédzser szobájának kialakítása során. Viszont ebben a korban már a gyermek is kellően érett ahhoz, hogy kikérjük a véleményét, és vele együtt tervezzük meg neki a szobát.

Az ideális tanulószoba egy tinédzser számára…

  • …praktikus

Nagyon fontos a praktikus elrendezés, pláne, ha kicsi szobáról beszélünk. Tinédzserkorban a gyerekek többsége visszahúzódik a szobájába, ezért annak olyannak kell lennie, hogy elférjen benne, és mindennek helye legyen. Praktikus, kettő az egyben bútordarabokkal és kreatív megoldásokkal kihozhatjuk a maximumot a szobából.

  • …kényelmes

A tanulósaroknak kényelmesnek kell lennie, hiszen hosszú órákat fog majd ott tölteni a gyerek. A kényelmetlen szék és asztal hátproblémákhoz vezethet, különösen egy fejlődésben lévő szervezetben. A tinédzserek gyorsan nőnek, ezért állítható széket és asztalt érdemes venni, amit a növekedéssel párhuzamosan tudunk állítani.

  • …nem vonja el a figyelmet

Teljesen normális és érthető, hogy a tinédzserek számára nem a tanulás a legérdekesebb dolog a világon. Éppen ezért érdemes úgy berendezni a tanulósarkot, hogy minél kevesebb zavaró tényező legyen benne. A minimalista asztal legfőbb előnye, hogy csak a legfontosabb eszközök vannak ott, ezért nem vonja el semmi a figyelmet.

  • …tele van tárolóval

Nincs olyan, hogy túl sok tároló – főleg a tiniknek. Szereljük fel a tanulósarkot minél több dossziéval, dobozzal, fiókkal és alternatív praktikus tárolókkal. Ne feledkezzünk meg a címkékről sem, a feliratok ugyanis sokat segíthetnek a rend fenntartásában.

  • …lehet benne feltöltődni

Nem feledkezhetünk meg a szórakozásról, pihenésről és feltöltődésről sem. A sok tanulás után és közben mindig ráfér a gyerekre a szusszanás, tehát nem hiányozhat a szobából egy kényelmes fotel vagy babzsák sem.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.