Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

A gyerekszobának a gyerekkel együtt kell felnőnie, így amikor tinédzser korba lép a gyermek, a tanulósaroknak is meg kell újulni. Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek? Nézzük.

Ötletládához ad!

Van pár általános szempont, amit érdemes megfogadni egy tinédzser szobájának kialakítása során. Viszont ebben a korban már a gyermek is kellően érett ahhoz, hogy kikérjük a véleményét, és vele együtt tervezzük meg neki a szobát.

Az ideális tanulószoba egy tinédzser számára…

  • …praktikus

Nagyon fontos a praktikus elrendezés, pláne, ha kicsi szobáról beszélünk. Tinédzserkorban a gyerekek többsége visszahúzódik a szobájába, ezért annak olyannak kell lennie, hogy elférjen benne, és mindennek helye legyen. Praktikus, kettő az egyben bútordarabokkal és kreatív megoldásokkal kihozhatjuk a maximumot a szobából.

  • …kényelmes

A tanulósaroknak kényelmesnek kell lennie, hiszen hosszú órákat fog majd ott tölteni a gyerek. A kényelmetlen szék és asztal hátproblémákhoz vezethet, különösen egy fejlődésben lévő szervezetben. A tinédzserek gyorsan nőnek, ezért állítható széket és asztalt érdemes venni, amit a növekedéssel párhuzamosan tudunk állítani.

  • …nem vonja el a figyelmet

Teljesen normális és érthető, hogy a tinédzserek számára nem a tanulás a legérdekesebb dolog a világon. Éppen ezért érdemes úgy berendezni a tanulósarkot, hogy minél kevesebb zavaró tényező legyen benne. A minimalista asztal legfőbb előnye, hogy csak a legfontosabb eszközök vannak ott, ezért nem vonja el semmi a figyelmet.

  • …tele van tárolóval

Nincs olyan, hogy túl sok tároló – főleg a tiniknek. Szereljük fel a tanulósarkot minél több dossziéval, dobozzal, fiókkal és alternatív praktikus tárolókkal. Ne feledkezzünk meg a címkékről sem, a feliratok ugyanis sokat segíthetnek a rend fenntartásában.

  • …lehet benne feltöltődni

Nem feledkezhetünk meg a szórakozásról, pihenésről és feltöltődésről sem. A sok tanulás után és közben mindig ráfér a gyerekre a szusszanás, tehát nem hiányozhat a szobából egy kényelmes fotel vagy babzsák sem.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin