Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

Mindjárt becsengetnek 2. – Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek?

A gyerekszobának a gyerekkel együtt kell felnőnie, így amikor tinédzser korba lép a gyermek, a tanulósaroknak is meg kell újulni. Milyen az ideális tanulószoba egy tinédzsernek? Nézzük.

Ötletládához ad!

Van pár általános szempont, amit érdemes megfogadni egy tinédzser szobájának kialakítása során. Viszont ebben a korban már a gyermek is kellően érett ahhoz, hogy kikérjük a véleményét, és vele együtt tervezzük meg neki a szobát.

Az ideális tanulószoba egy tinédzser számára…

  • …praktikus

Nagyon fontos a praktikus elrendezés, pláne, ha kicsi szobáról beszélünk. Tinédzserkorban a gyerekek többsége visszahúzódik a szobájába, ezért annak olyannak kell lennie, hogy elférjen benne, és mindennek helye legyen. Praktikus, kettő az egyben bútordarabokkal és kreatív megoldásokkal kihozhatjuk a maximumot a szobából.

  • …kényelmes

A tanulósaroknak kényelmesnek kell lennie, hiszen hosszú órákat fog majd ott tölteni a gyerek. A kényelmetlen szék és asztal hátproblémákhoz vezethet, különösen egy fejlődésben lévő szervezetben. A tinédzserek gyorsan nőnek, ezért állítható széket és asztalt érdemes venni, amit a növekedéssel párhuzamosan tudunk állítani.

  • …nem vonja el a figyelmet

Teljesen normális és érthető, hogy a tinédzserek számára nem a tanulás a legérdekesebb dolog a világon. Éppen ezért érdemes úgy berendezni a tanulósarkot, hogy minél kevesebb zavaró tényező legyen benne. A minimalista asztal legfőbb előnye, hogy csak a legfontosabb eszközök vannak ott, ezért nem vonja el semmi a figyelmet.

  • …tele van tárolóval

Nincs olyan, hogy túl sok tároló – főleg a tiniknek. Szereljük fel a tanulósarkot minél több dossziéval, dobozzal, fiókkal és alternatív praktikus tárolókkal. Ne feledkezzünk meg a címkékről sem, a feliratok ugyanis sokat segíthetnek a rend fenntartásában.

  • …lehet benne feltöltődni

Nem feledkezhetünk meg a szórakozásról, pihenésről és feltöltődésről sem. A sok tanulás után és közben mindig ráfér a gyerekre a szusszanás, tehát nem hiányozhat a szobából egy kényelmes fotel vagy babzsák sem.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin