Forrás: Getty

Lányszoba dekoráció ötletek – Jópofa inspirációk kis hölgyekre szabva

Lányszoba dekoráció kicsiknek

  • Minimalista stílus

Nem könnyű a gyerekszobát minimalistán tartani, ám nem lehetetlen. Ehhez az kell, hogy csak a kedvenc játékok kapjanak helyet benne, a faldekoráció, a szőnyeg és a függöny mintája pedig visszafogott legyen. Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne kedves a kislányunk számára, hiszen dekorációként tehetünk fátylat az ágy fölé, és a kedvenc plüssállatok is maradhatnak. A letisztult végeredményért válasszunk fedeles, nem átlátszó tárolókat és ajtós szekrényeket.

  • Kalandor kislányoknak

Nem hagyományos lányszoba dekoráció, ettől függetlenül jópofa ötlet egy kalandor sarkot berendezni. Szerezzünk be egy sátrat, köré pedig rendezzük el úgy a játékokat és bútorokat, mintha a vadonban állna a sátor – például terítsünk le zöld színű szőnyeget, és ültessük tele plüss macival vagy rókával.

  • Színátmenetes pillangók

A pillangók szinte kötelező elemei a lányszoba dekorációnak, ám a szokásos tapéta helyett válasszuk a képen látható kreatívabb megoldást: falmatricákból készítsünk színátmenetes pillangó dekort az üres falfelületekre. Nem muszáj a képen látható rózsaszín-lila árnyalatához ragaszkodnunk, elkészíthetjük citromsárga-narancssárga-piros vagy zöld-kéklila kombinációban is, esetleg a szivárvány összes színét felhasználva.

  • Fókuszban a nagy kedvenc

Biztosan nem lőhetünk mellé a kislányunk szobájának dekorálásával, ha középpontjába a kedvenc meséjét, sportolóját vagy állatát választjuk. Ezt megjeleníthetjük szőnyegen, óriásposzteren vagy akár tapétán is, a lényeg, hogy ehhez válasszunk színeket és kiegészítőket is.

Lányszoba dekoráció ötletek nagylányoknak

  • Farmházstílus

A lovaglás szerelmeseinek körében biztosan népszerű lesz a farmház stílusú dekoráció. Válasszunk rusztikus bútordarabokat, burkoljuk lambériával a falat, és persze ne felejtsük ki a lovas képeket sem. A DIY patkódíszek is illenek a témához: fessük le a patkót, apró betűkből pedig rakjuk ki rajta a szoba tulajdonosának keresztnevét.

  • Modern csajos

A LED fények az utóbbi időben különösen népszerűek lettek a fiatalok körében szobadekorációként. A megszokott színes LED csík helyett azonban inkább neon színekben világító feliratokat vagy formákat válasszunk kislányunk szobájába.

  • Apró mintás tapéta

Dobjuk fel a tükrös asztalka mögötti falat egy apró mintás tapétával! Az elegáns hatásért válasszunk fekete-fehér színűt, a bohókás, élettel teli hangulatért pedig érdemes a pasztell árnyalatok után nyúlni. A minta szinte mindegy, a szín kiválasztásánál azonban figyeljünk arra, hogy a tapéta háttérszíne megegyezzen a többi fal színével.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.