Lakberendezési trendhoroszkóp

Kos (március 21-április 20.)
Dinamizmus, határozottság jellemzi a Kosokat a leginkább. Bármennyire is próbálják tagadni, nem erősségük a szervezés, a kitartás. Boldogulásuk útjában gyakran saját maguk állnak. Ők az elsők, akik önként jelentkeznek a feladatok elvégzésére, de ők azok is, akik legelőször adják fel, mert gyorsan elveszítik az érdeklődésüket. Éppen ezért a Kosoknak mindenképpen szükségük van az olyan egyszerű, mégis jól szervezett helyekre, ahol vitalitásuk, akaraterejük érvényesülhet. Merész személyiségükből adódóan szívesen kísérletezgetnek a legújabb trendekkel, de vonzódnak a minimalista stílushoz is. Szívükhöz közel leginkább a modern konyha áll, de a zen típusú nappaliért is rajonganak, és élénk színű hálószobában is jól érzik magukat. A Kosok kedvelik a tüzes, élénk színeket, mint a vörös, a narancs vagy a napsárga.

Modern konyha pirossal - kedvence a Kosnak

Modern konyha pirossal – kedvence a Kosnak

Bika (április 21-május 20.)
Vidámság és érzékenység jellemzi a jegy szülötteit. A Bikák méltányolják a kényelmet és a luxust, de időnként konzervatív természetük ellenáll a változásoknak. Otthonukban szeretik a szép dolgokat, az antik bútorokat, de a friss virág sem hiányozhat a vázából, és a lágy, finom bolyhos anyagokból készült holmikat is előszeretettel használják. A Bikák szeretnek enni és főzni is, ezért a konyha fontos szerepet tölt be az életükben. Nappalijuk a kényelem és a kikapcsolódás helye. Kiváló minőségű bútoraik mellé sokan szereznek be egy zongorát vagy komolyabb audio-technikát, hiszen a zenehallgatás is fontos szerepet tölt be az életükben. A zöldet, földszíneket és a mély rózsaszínt kedvelik a leginkább.

Minőségi bútorok és zongora - a Bikák imádják

Minőségi bútorok és zongora – a Bikák imádják

Ikrek (május 21-június 21.)
Élénk és társaságkedvelő, ez a két szó jellemezi a leginkább az Ikrek jegyében szülötteket. Az Ikrek számára még egy kényelmes sátor is szóba jöhet, vagy akár egy luxus hotelszoba, ha otthonteremtésről esik szó, de az is igaz rájuk, hogy otthonuknak a leginkább praktikusnak kell lennie. Nappalijukat körültekintően alakítják ki, hogy alkalmas lehessen a nyugalmas baráti beszélgetésekre. Mivel az Ikrek kettős jegy, gyakran megfigyelhető náluk, hogy a dolgaikat párban vásárolják meg. Kedvelik az új trendeket, ők az elsők, akik a legújabb dolgokat szerzik be. A modern stílus kedvelői, a letisztult, egyszerű vonalakat, a fémtárgyakat kedvelik leginkább. Színük a sárga, de a kék és a zöld csillogó árnyalatait is szeretik, amelyekkel társaságukban ők maguk is vibrálhatnak.

Az Ikrek szeri a tárgyakat párban megvásárolni

Az Ikrek szereti a tárgyakat párban megvásárolni

Rák (június 22-július 22.)
A Rákok erős védekező ösztöne jól megmutatkozik otthonuk kialakításában, amely mindenkor melegséget és kényelmet biztosít. Szívesen töltik idejüket nappalijukban, és tökéletes érzékük van hozzá, hogyan alakítsanak ki otthonukban meghitt légkört. A Rákok inkább a hideg színeket kedvelik – mint a fehéret vagy az ezüstösen csillogó árnyalatokat. Kényelmes székek, fényes huzatú párnák, egy hívogató hangulatú konyha jellemzi lakberendezésüket a leginkább, ahol még nagyobb társaságot is könnyedén le tudnak ültetni. A Rákok szeretik körbevenni magukat számukra fontos, érzelmes tárgyakkal, mint például a családi fényképgaléria lehetőség szerint közvetlenül a bejárat mellé helyezve, amelyekre pillantva mindenkor kellemes érzés járja át őket.

Régi családi képek a Rákok gyengéi

Régi családi képek a Rákok gyengéi

Oroszlán (július 23-augusztus 23.)
Az Oroszlán rendkívül büszke az otthonára, amit ő rendezett be. A jegy szülöttei szeretik az eleganciát, otthonuk is ezt tükrözi, de a drámaiság is megjelenhet a lakberendezésükben. Nem hiányozhatnak az egzotikus kiegészítők, a díszlámpák és a tükrök sem. Az Oroszlán szívesen szórakoztatja a körülötte élőket. A legtöbb Oroszlán konyhájában van egy nagyobb sziget vagy asztal, ahol előkészítheti az ételeket, miközben a vendégeit is szóval tudja tartani. Sokuknak kis bárpultjuk is van. Másik kedvenc helyiségük a multifunkcionális hálószobájuk, amit szintén maguk alakítanak, terveznek. Kedvenc színük a narancs, a piros, a sárga és a lila.

Nagy terület, kényelmes konyhaszigettel - ez való az Oroszlánnak!

Nagy terület, kényelmes konyhaszigettel – ez való az Oroszlánnak!

Szűz (augusztus 24-szeptember 23.)
Aprólékosság és szervezettség jellemi a Szűz jegyében születetteket a leginkább. Egy Szűznél mindennek pontosan megvan a maga helye, és a részletekre is nagyon odafigyel. Sok tárolóhelye van, ezért is tűnik úgy, hogy egy Szűznél mindig rend és tisztaság uralkodik. A Szűzhöz közel áll a vintage stílus, és különösen kedveli a pasztellszínű fa és üveg berendezési tárgyakat. Bútorai harmonizálnak a falak színével, amelyeket többnyire halványkékre, sárgászöldre, barnásszürkére vagy krémszínűre fest. Konyhája is praktikusság jegyeit viseli, és természetesen ott is mindennek pontosan megvan a maga helye.

Minden tárgynak gondosan kijelölt helye van - ezt kedveli a Szűz

Minden tárgynak gondosan kijelölt helye van – ezt kedveli a Szűz

Mérleg (szeptember 24-október 23.)
Minden, ami a Mérleg otthonában megtalálható, a harmónia és a kiegyensúlyozottság jegyeit tükrözi. A hagyományos stílusjegyeket kedveli a leginkább, de lehetőség szerint mindenből páros számú legyen, úgymint két lámpa, két tükör, vázák és festmények szimmetrikusan elhelyezve. Természetes eleganciájából és esztétikai érzékéből adódóan a minőségi dolgokat kedveli a leginkább, és nem gondolkodik sokat, ha kicsit több pénzt kell kiadnia számára különleges tárgyakra. A levegős, nyitott helyiségeket kedveli a leginkább, nem szereti a zsúfolt, kicsi szobákat. Kedveli a kék árnyalatait, az opált, de hogy milyen színűre fesse a falakat, azon hosszasan képes töprengeni. Végül persze megtalálja a tökéletes harmóniát.

Levegős, nyitott helyiségek - a Mérleg gyengéje

Levegős, nyitott helyiségek – a Mérleg gyengéje

Skorpió (október 24-november 22.)
A Skorpióknak szükségük van otthonukban egy olyan menedékre, ahová visszahúzódhatnak, amikor kedvük támad. A Skorpiók szenvedélyessége lakberendezésükben is megmutatkozik, szeretik a drámai kiegészítőket, a misztikus dekorációt. A kiegészítőket körültekintően választják, mert a tökéletes külsőre törekszenek. Kedvelik a leárazásokat, gyakran szerzik be bútorait ily módon jóval olcsóbban. Kedvenc színei a vörös, a narancs, a burgundi és a fekete is, amelyek tökéletesen passzolnak teátrális stílusához. A Skorpiók kedvelik a fényes, nehéz anyagokat, mint a bársony, a brokát, de a selyem és a bőr is közel áll az ízlésükhöz, amely egzotikus jelleget kölcsönöz otthonuknak. Szobáik boudoirszerűek a sötét színekkel, ami lakójukat is titokzatossá teszi mások számára. Fürdőszobájukban egészen biztosan sok tükör található.

A Skorpiók vonzódnak a sötét színekhez

A Skorpiók vonzódnak a sötét színekhez

Nyilas (november 23-december 21.)
A Nyilasok szenvedélyes utazók, de szívesen látnak vendégeket is, hiszen nagyon szeretik idejüket a családtagjaik vagy a barátaik társaságában tölteni. Sugárzik belőlük az optimizmus és a vidámság, de ha egyedül élnek is, otthonukba olyan bútorokat választanak, amelyek tökéletesek a szórakozáshoz. Egy Nyilasnak nincs szüksége semmi olyanra, ami túlzottan díszes lenne, az ugyanakkor biztos, hogy valamilyen emléktárgyat minden utazásáról magával hoz, és azt otthonában látható helyre rakja. Kedveli a lilát, a türkizt és a királykéket, amelyek tökéletes összhangban állnak kalandos lelkületével. Néhány fotóval, párnákkal és táblajátékokkal tökéletesen érzi magát otthonában.

A Nyilas kedveli a türkizt

A Nyilas kedveli a türkizt

Bak (december 22-január 20.)
Felelősség és fegyelmezettség jellemzi a leginkább a Bak jegyben születetteket. Otthonukra a szilárd, stabil lakberendezés jellemző. Kedvelik a fa és a bőr családi ékszereket, de hangsúlyt fektetnek a kényelemre is. Szobáikat párnákkal, keleti hangulatú szőnyegekkel díszítik a legszívesebben. Egy Bak otthonában egészen biztosan megtalálható az a kis sarok, amit irodának alakíthat ki, vagy egy olyan hely, ahol kiteheti a díjait, illetve minden számára fontos oklevelet, elismerést. Konyhája a praktikusságot tükrözi, hiszen szereti előre megtervezni a menüt, gyakran előre lefőzi az ételt, hogy minél kevesebb időt töltsön a konyhában, amikor a vacsorát tálalja a családnak. Kedvenc színei közé tartoznak a sötét földszínek, a szürke különböző árnyalatai és a fenyőzöld.

A Baknak biztosan van egy dolgozósarok az otthonában

A Baknak biztosan van egy dolgozósarok az otthonában

Vízöntő (január 21-február 19.)
Függetlenség és eredetiség jellemzi a jegyben születetteket. A Vízöntők kedvelik a határozott formákat, az ultramodern stílust és szinte biztosra vehető, hogy megtalálható náluk a legújabb high-tech berendezés is. Mindig van náluk valamilyen kütyü, töltsék az idejüket a nappaliban, a hálóban vagy a konyhában. Éppen ezért meglehetősen sok helyre van szükségük ahhoz, hogy a számtalan akkumulátort fel tudják tölteni. Otthonuk dekorációja többnyire letisztult monokróm, a violától az acélkékig terjed a színskála, hiszen kedvelik a fémből készült bútorokat, berendezési tárgyakat, kiegészítőket. A Vízöntők igazi alkotók, szívesen újítgatják otthonukat, de másoknak is előszeretettel segítenek, sokszor önként, ha azt látják, hogy barátaiknak szükségük van rá.

Letisztult monokróm - tipikus Vízöntő

Letisztult monokróm – tipikus Vízöntő

Halak (február 20-március 20.)
Képzelőerő, intuíció, érzékenység jellemzi a Halakat a leginkább. Igazi kaméleonok, akik többféle stílust is könnyedén összemixelnek. A Halaknak kell legyen egy olyan helyisége az otthonában, ahol meditálhat vagy alkotói kedvének élhet. A vizes jellegű színeket kedvelik, mint a kék és a zöld, ugyanakkor nagyon rosszul viselik, ha kevés hellyel rendelkeznek. Imádják a nagy ablakokat, hogy a fény átjárhassa otthonukat. Egy Halak mindig körbeveszi magát számára kedves tárgyakkal, ösztönösen tudja, melyik hol mutat a legjobban, hová illik a leginkább. n

A nagy ablakok tetszenek a Halaknak

A nagy ablakok tetszenek a Halaknak

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.