Fotók: Europress

2016-os nagy éves otthonhoroszkóp

KOS

2016 a te éved, ha ingatlanba szeretnél befektetni. Érdemes az év eleji időszakra összpontosítanod, mert akkor a pénzügyeid is nagyon jól fognak alakulni. Ha viszont nem tervezel ingatlant vásárolni, akkor újíts fel egy-két olyan dolgot, amit már régóta terveztél. Nyílászárók cseréje, parkettázás, fürdőszoba felújítás, mindbe érdemes belevágni az év első felében. Ezek ráadásul később igencsak megtérülő befektetések. Ha festést tervezel, mindenképp a nyári hónapokra időzítsd és olyan tüzes színekben gondolkozz, mint a vörös, a narancs vagy a sárga, a Kos otthonához ezek a színek illenek. Mert minél feltűnőbb, annál jobb!

BIKA

A Bikáknak 2016-ban olyan dolgokba kell belevágniuk, amelyet akár évek óta tologatnak, halogatnak. Egy alapos szortírozás nem fog ártani. Lomtalaníts, dobálj ki minden felesleges dolgot! A rengeteg felszabadult helyre pedig vásárolj néhány szép, új bútort, lakásdíszt, szobanövényt vagy csak szimplán élvezd ki, hogy nagyobb élettered van. Utóbbi most talán azért is tanácsosabb, mert 2016-ban a pénzügyeid nem úgy fognak alakulni, ahogy tervezed. Ezért kétszer gondold meg, mire és mennyit költesz.GettyImages-163521665

IKREK

2016-ban az ikreknek addig nem tanácsos semmi újba belevágniuk, amíg a megkezdett, de még be nem fejezett dolgaikat nem tudták le. Ha például valamit elkezdtél tavaly felújítani, akkor itt az ideje befejezni. Ha megvagy ezekkel, akkor jöhetnek az újabb ötletek: például két szoba egybenyitása falbontással – mivel az ikrek köztudottan szeretik a nagy tereket. Egy-két luxus dologgal is meglepheted magad. Mondjuk egy régóta áhított jacuzzival? Csak bírd anyagiakkal a sok felújítási munkálat költségeit!

RÁK

Nyugis év vár a rákokra, ami az otthonaikat illeti. Aprócska felújítások persze becsúszhatnak, de alapjába véve inkább szépítgeted, finomítod az otthonodat. Ha kertes házban laksz, szerezz be nyárra egy medencét – akár felfújhatósat -, ha viszont lakásban élsz, akkor néhány vizes témájú kép a falon is kellemesebbé fogja tenni az összképet. A rák ugyanis hol máshol érezhetné jobban magát, mint a víz közelében.GettyImages-525440135

OROSZLÁN

Az oroszlán számára a 2016-os év a gyarapodás éve. Új csemetével bővül a család?  Nem árthat akkor még egy szoba, egy nagyobb lakás, esetleg végre a hőn áhított családi ház, amelynek udvarán a csemeték vígan játszadozhatnak majd, kergetőzhetnek a család kedvenceivel. De legyél alapos, körültekintő, nézz meg alaposan több házat is, ne ugorj bele rögtön az elsőbe. Viszont ha megtalálod az igazit, ami esetleg mégsem a te pénztárcádnak lett kitalálva, gondold át: lehet, hogy most mégis megérné egy kis hitelt felvenni rá?

SZŰZ

Ez az év a családról fog szólni – tölts pároddal és ha vannak, gyermeke(i)ddel annyi időt, amennyit csak tudsz. Otthonotok saját kezű felújítási, szépítgetése például nem csak hasznos, de nagyon szórakoztató időtöltés is. Kutakodj az interneten szuper DIY tippekért és amelyek tetszenek, ne habozzatok megvalósítani őket. Meglásd, milyen különlegessé és otthonossá teszik majd ezek a dolgok lakásotokat.GettyImages-475150225

MÉRLEG

A mérlegek otthonunk csinosítgatásával, renoválásával töltik az év első felét. Ne félj akár nagyobb, költségesebb beruházásba – mint a fűtésrendszer korszerűsítése, ablakcsere, tetőszerkezet felújítása – belekezdeni, hosszútávon ugyanis jobban jársz velük. Pláne, ha úgy döntesz, hogy csak eladod az ingatlanod. Ha így teszel, ingatlanügyedet mindenképp az év végére időzítsd, ami a lakás eladását, illetve új ingatlan keresését/megvételét illeti.

SKORPIÓ

Idén rendeződnek az anyagi gondjaid, de ez nem jelenti azt, hogy rögtön ész nélküli költekezésbe is kell kezdened. Inkább csak apró szépítgetéseket javaslunk: újítsd fel az erkélyedet, rendezgesd a kertet, vagy tedd még otthonosabbá hálószobádat. Az év közepén ráadásul sokat utazhatsz is, így akkor alig leszel otthon. Felesleges nagy felújításokba belevágni.GettyImages-502157947

NYILAS

A 2016-os évre a sok munka és a szenvedély lesz a legjellemzőbb, így mivel alig leszel otthon és akkor is általában a hálószobában leszel, érdemes annak a szépítgetésével, felújításával foglalkozni. Egy festés amúgy sem árt már a falaknak, egy szép nagy, kényelmes franciaágyról nem is beszélve. De ha igazi kényeztetésre vágysz, és az pénzügyi helyzeted is úgy alakul, a fürdőszobádnak sem árt egy alapos ráncfelvarrás. Egy új burkolat, egy új fürdőkád, amelyben a sok gyors zuhany után végre esténként vehetsz néhány nagy, pihentető forró fürdőt – meglásd, új embert fog varázsolni belőled!

BAK

Otthonod mindig is a nyugalom szigete volt a számodra, de 2016-ban különösen szeretsz majd otthon lenni. Pedig vár rátok néhány nagyobb és költségesebb felújítás. Talán itt az ideje az ablakok lecserélésének, esetleg a kerítés felújításának!? Vagy most már tényleg muszáj lenne belevágni a hőszigetelési projektbe? Ne várj tovább, 2016 a tökéletes év ezek számára!GettyImages-155351053

VÍZÖNTŐ

Kerüld az ingatlannal kapcsolatos teendőket, se felújítást, se eladást, de még vételt se tervezz. Csak élvezd az otthonodat, az ott töltött minden pillanatot. És ismerkedj, ápold, javítsd a kapcsolatodat szomszédaiddal. Lakj panelban, társasházban, vagy kertes házban. Mindenhol fontos, hogy jó viszonyt ápolj azokkal az emberekkel, akikkel egy környéken élsz. Sosem tudhatod, mikor lesz egymásra szükségetek.

HALAK

Szuper év vár rád, minden tekintetben. Az év második felétől rendeződnek anyagi dolgaid is, így bármilyen nagyobb lakásprojektbe érdemes azután belekezdeni, amiről eddig csak álmodni mertél. Egy új konyhabútor? Új ajtók? Új ablakok? Vagy még durvább: beépítenéd a tetőteret? Semmi akadálya! 2016 a tökéletes év mindezek megvalósítására!

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok&Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!
<< Ezt ITT tudod megtenni! >>

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.