Nem hiszed el, ha nem látod! Ebből a budapesti 50-éves kádár-kockából modern otthont varázsoltak

“2019-ben vásároltuk meg a kádár-kockánkat Budapesten. Annak dacára, hogy 70-es évekbeli, meglehetősen divatjamúlt arcát mutatta, első látásra megtetszett nekünk. Megláttam benne a lehetőséget, hogy mi mindent lehet kihozni belőle. És bár korábban soha nem alakítottunk át házat, belevágtunk. Én magam terveztem meg. Csak úgy jöttek az ötletek!

A ház eredeti állapota és a munkálatok

Galéria / 26 kép

Megnézem a galériát

A felújításnak 2020 márciusában láttunk neki. Falakig visszabontottunk mindent, és az össze közművet ki kellett cserélnünk. Ezen felül hozzáépítettünk egy 30 nm-es teraszt, ami azért is volt szerencsés, mert a házból kikerülő törmeléket teljesen elnyelte az alapja.  

Sokat formáltunk a ház belső elrendezésén. A régi konyhaablak helyére például egy jóval nagyobb, 220×250 cm-es nyílászáró került, ennek köszönhetően nagyon világos a főzőtér. A konyha másik falát pedig egy áthidaló segítségével teljesen kibontottuk, ezzel egybenyitottuk a régi folyosóval a teret, ami így közel 30 nm. A szobák méretén nem változtattunk, mindössze az egyik szobára tettünk egy 210×90-es erkélyajtót, hogy világosabb legyen. A fürdőszobát teljesen felújítottuk: tusolót, fürdőkádat és egy WC-t kapott, míg egy külön WC is lett a lakásban. A mosókonyha a régi kamra helyét kapta meg. A házban mindenhol álmennyezet van – e fölött futnak a vezetékek –, így az eredeti belmagasság 293 cm-ről 275 cm-re csökkent. A külső felújítás és a tető szigetelése van még hátra.

A KÁPRÁZATOS VÉGEREDMÉNY

Galéria / 21 kép

Megnézem a galériát

Hosszú volt az út, de azt gondolom, hogy az eredmények önmagukért beszélnek. Kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből és a ház adottságaiból. Ha röviden akarnám összegezni a mögöttünk álló időszakot, akkor azt mondanám, hogy türelem és kitartás elengedhetetlen hozz. No, meg persze megfelelő anyagi fedezet.”

A KÜLÖNBSÉG: ELŐTTE-UTÁNA KÉPEK

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.