Nem hiszed el, ha nem látod! Ebből a budapesti 50-éves kádár-kockából modern otthont varázsoltak

Nem hiszed el, ha nem látod! Ebből a budapesti 50-éves kádár-kockából modern otthont varázsoltak

Szeretjük az olyan sikersztorikat, mint amilyen Barbaráéké is. Hiszen ugyanolyan hétköznapi történet az övék, mint sokunké, és ugyanúgy tele van szuper megoldásokkal, ötletekkel és inspirációval.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“2019-ben vásároltuk meg a kádár-kockánkat Budapesten. Annak dacára, hogy 70-es évekbeli, meglehetősen divatjamúlt arcát mutatta, első látásra megtetszett nekünk. Megláttam benne a lehetőséget, hogy mi mindent lehet kihozni belőle. És bár korábban soha nem alakítottunk át házat, belevágtunk. Én magam terveztem meg. Csak úgy jöttek az ötletek!

A ház eredeti állapota és a munkálatok

Galéria / 26 kép

Megnézem a galériát

A felújításnak 2020 márciusában láttunk neki. Falakig visszabontottunk mindent, és az össze közművet ki kellett cserélnünk. Ezen felül hozzáépítettünk egy 30 nm-es teraszt, ami azért is volt szerencsés, mert a házból kikerülő törmeléket teljesen elnyelte az alapja.  

Sokat formáltunk a ház belső elrendezésén. A régi konyhaablak helyére például egy jóval nagyobb, 220×250 cm-es nyílászáró került, ennek köszönhetően nagyon világos a főzőtér. A konyha másik falát pedig egy áthidaló segítségével teljesen kibontottuk, ezzel egybenyitottuk a régi folyosóval a teret, ami így közel 30 nm. A szobák méretén nem változtattunk, mindössze az egyik szobára tettünk egy 210×90-es erkélyajtót, hogy világosabb legyen. A fürdőszobát teljesen felújítottuk: tusolót, fürdőkádat és egy WC-t kapott, míg egy külön WC is lett a lakásban. A mosókonyha a régi kamra helyét kapta meg. A házban mindenhol álmennyezet van – e fölött futnak a vezetékek –, így az eredeti belmagasság 293 cm-ről 275 cm-re csökkent. A külső felújítás és a tető szigetelése van még hátra.

A KÁPRÁZATOS VÉGEREDMÉNY

Galéria / 21 kép

Megnézem a galériát

Hosszú volt az út, de azt gondolom, hogy az eredmények önmagukért beszélnek. Kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből és a ház adottságaiból. Ha röviden akarnám összegezni a mögöttünk álló időszakot, akkor azt mondanám, hogy türelem és kitartás elengedhetetlen hozz. No, meg persze megfelelő anyagi fedezet.”

A KÜLÖNBSÉG: ELŐTTE-UTÁNA KÉPEK

Galéria / 3 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin