Megérte a rengeteg tervezést: egy 50 éves kádár-kocka Tiszalökről, mely skandináv stílusba öltözött

“A mi kis kádár-kockánk 1970-ben épült a Szabolcs-Szatmár Bereg megyében található Tiszalökön, a megyeszékhelytől kb. 25 km-re északra. Az ingatlan 2018 decemberében került a tulajdonunkba – a párom, Dávid vásárolta meg, aki tősgyökeres tiszalöki, és a felnőtt életét is itt ezen a környéken képzelte el. Ám a munkálatok csak 2019 áprilisában kezdődtek meg.

A felújítás közben

Galéria / 18 kép

Megnézem a galériát

Szó szerint az alapokig vertünk szét mindent. Minden falat kivertünk, és teljesen új arculatot képzeltünk el a leendő házunknak. A bontásban és rombolásban a családtagok és a barátok is a segítségünkre voltak. Először a falakat vertük szét. Miután kaptunk egy nagy légteret, folytattuk az aljzatbetonozással, fűtésrendszer kialakításával, a mennyezet és oldalfalak kialakításával. Mivel Dávid az építőiparban dolgozik, ezen munkálatokhoz nem kellett szakembereket fogadnunk.

Ezek után kialakítottuk a helyiségeket a házban, valamint az ablakokat is kicseréltük. Itt a meglévők mellé újakat is építettünk be. Az így kapott 75 nm-ből lett egy egylégterű nappali-konyha-étkező, két különálló szoba, egy fürdőszoba, valamint egy gardróbszoba, ahol a kazán is helyet kapott.

Amikor ezzel megvoltunk, következett a festés és a burkolás. Abban már a kezdetekben megegyeztünk, hogy csak olyan anyagokat, színeket és formákat használunk, amik mindkettőnknek egyformán tetszenek. Nem elégszünk meg félmegoldással, hiszen amit kiválasztunk, azt több évig, jó esetben több évtizedig nézni fogjuk. Azt is megbeszéltük, hogy nem kötünk kompromisszumokat a bútorokat illetően. Ha valami kicsit drágább, inkább várunk vele, és összegyűjtök rá a pénzt. Így is sok tervezgetésen és álmatlan éjszakán vagyunk túl. Mindkettőnkhöz a skandináv stílus áll közel, köszönhető ez annak, hogy Dávid éveken keresztül Svédországban dolgozott, ahol sok ilyen típusú házat látott. Ha valamit kigondoltunk, rögtön azon agyaltunk, hogyan is valósíthatnánk meg az otthonunkban. Így is rengeteg türelem, utánajárás, energia és nem utolsó sorban pénz kellett, hogy minden részlet a helyére kerüljön.

A beköltözésre végül 2021 októberében került sor, ám ezzel a munkálatok nem álltak le. Messze még a vágyott cél. Erre az évre tervezzük a kb. 30 nm2-es terasz elkészítését, valamint garázst is szeretnénk építeni. Az ingatlanhoz 4000 nm2 kert is tartozik, aminek rendezéséhez szintén hozzáfogtunk. A kert egy részét gyümölcsfákkal ültettünk be, a többi részét pedig igyekszünk a kedvünkre beültetni. Szóval sok a tennivaló még, de mi nagyon élvezzük, hogy hétről hétre épül-szépül a lakókörnyezetünk. A távlati célok között még egy új tető is szerepel, mivel szeretnénk az egész terasszal egy fedél alá hozni a házat. Ehhez még gyűjtenünk kell.

A káprázatos végeredmény

Galéria / 16 kép

Megnézem a galériát

Tanulság a történetben, hogy csak úgy vágjon bele az ember egy ilyen felújításba, ha van kedve, kitartása és fel van készülve a váratlan helyzetekre is, mert azok mindig adódhatnak. Ne sajnálja a pénzt a minőségi alapanyagokra, mert jó esetben csak egyszer kell megcsinálni, amit hosszú éveken keresztül élvezni fog.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.