Megérte a rengeteg tervezést: egy 50 éves kádár-kocka Tiszalökről, mely skandináv stílusba öltözött

Megérte a rengeteg tervezést: egy 50 éves kádár-kocka Tiszalökről, mely skandináv stílusba öltözött

Tímea és párja, Dávid sokunk számára ismerős projektre vállalkozott: egy 50 éves kádár-kockából faragtak maguknak modern, élhető, szerethető otthont. Az ő történetük következik most – a legfontosabb tanulságokkal.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“A mi kis kádár-kockánk 1970-ben épült a Szabolcs-Szatmár Bereg megyében található Tiszalökön, a megyeszékhelytől kb. 25 km-re északra. Az ingatlan 2018 decemberében került a tulajdonunkba – a párom, Dávid vásárolta meg, aki tősgyökeres tiszalöki, és a felnőtt életét is itt ezen a környéken képzelte el. Ám a munkálatok csak 2019 áprilisában kezdődtek meg.

A felújítás közben

Galéria / 18 kép

Megnézem a galériát

Szó szerint az alapokig vertünk szét mindent. Minden falat kivertünk, és teljesen új arculatot képzeltünk el a leendő házunknak. A bontásban és rombolásban a családtagok és a barátok is a segítségünkre voltak. Először a falakat vertük szét. Miután kaptunk egy nagy légteret, folytattuk az aljzatbetonozással, fűtésrendszer kialakításával, a mennyezet és oldalfalak kialakításával. Mivel Dávid az építőiparban dolgozik, ezen munkálatokhoz nem kellett szakembereket fogadnunk.

Ezek után kialakítottuk a helyiségeket a házban, valamint az ablakokat is kicseréltük. Itt a meglévők mellé újakat is építettünk be. Az így kapott 75 nm-ből lett egy egylégterű nappali-konyha-étkező, két különálló szoba, egy fürdőszoba, valamint egy gardróbszoba, ahol a kazán is helyet kapott.

Amikor ezzel megvoltunk, következett a festés és a burkolás. Abban már a kezdetekben megegyeztünk, hogy csak olyan anyagokat, színeket és formákat használunk, amik mindkettőnknek egyformán tetszenek. Nem elégszünk meg félmegoldással, hiszen amit kiválasztunk, azt több évig, jó esetben több évtizedig nézni fogjuk. Azt is megbeszéltük, hogy nem kötünk kompromisszumokat a bútorokat illetően. Ha valami kicsit drágább, inkább várunk vele, és összegyűjtök rá a pénzt. Így is sok tervezgetésen és álmatlan éjszakán vagyunk túl. Mindkettőnkhöz a skandináv stílus áll közel, köszönhető ez annak, hogy Dávid éveken keresztül Svédországban dolgozott, ahol sok ilyen típusú házat látott. Ha valamit kigondoltunk, rögtön azon agyaltunk, hogyan is valósíthatnánk meg az otthonunkban. Így is rengeteg türelem, utánajárás, energia és nem utolsó sorban pénz kellett, hogy minden részlet a helyére kerüljön.

A beköltözésre végül 2021 októberében került sor, ám ezzel a munkálatok nem álltak le. Messze még a vágyott cél. Erre az évre tervezzük a kb. 30 nm2-es terasz elkészítését, valamint garázst is szeretnénk építeni. Az ingatlanhoz 4000 nm2 kert is tartozik, aminek rendezéséhez szintén hozzáfogtunk. A kert egy részét gyümölcsfákkal ültettünk be, a többi részét pedig igyekszünk a kedvünkre beültetni. Szóval sok a tennivaló még, de mi nagyon élvezzük, hogy hétről hétre épül-szépül a lakókörnyezetünk. A távlati célok között még egy új tető is szerepel, mivel szeretnénk az egész terasszal egy fedél alá hozni a házat. Ehhez még gyűjtenünk kell.

A káprázatos végeredmény

Galéria / 16 kép

Megnézem a galériát

Tanulság a történetben, hogy csak úgy vágjon bele az ember egy ilyen felújításba, ha van kedve, kitartása és fel van készülve a váratlan helyzetekre is, mert azok mindig adódhatnak. Ne sajnálja a pénzt a minőségi alapanyagokra, mert jó esetben csak egyszer kell megcsinálni, amit hosszú éveken keresztül élvezni fog.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Mosókonyha kialakításán gondolkozol? 6 eset, amikor NEM éri meg rászánnod a helyet és a pénzt

Egyre többen döntenek a mosókonyha kialakítása mellett, mert számos előnye van. Például a mosó- és szárítógép nem foglalja a helyet a fürdőszobában, vagy egy helyen tárolhatjuk az összes takarítóeszközt és tisztítószert. Néhány esetben azonban kifejezetten nem éri meg a kialakítása. Mutatjuk is, mikor érdemes elengedni a mosókonyha gondolatát:

Stílus Így készítsd fel a teraszt a hidegebb időre, hogy az utolsó őszi napsugarakat is kint élvezhesd

Az igazán meleg napok ugyan véget értek, ám ez nem azt jelenti, hogy vége lenne a kint töltött időnek is. Ősszel is akadnak délutánok, amikor a napsugarak barátságosan hívogatnak minket, és pár órát még kényelmesen el lehet tölteni a teraszon. Sőt, akár még a szezon utolsó kerti partijaira is sor kerülhet, ha kicsit felkészítjük rá a teraszt. Mutatjuk, hogyan láss neki.

Otthon Háromszög alakú házak – A romantika és az elvonulás szimbólumai

Az erdei kabinok varázsa egyre több építészt ihlet meg, így terjedtek el a háromszög alakú házak. De vajon alkalmasak ezek az épületek a mindennapi életre? Hogyan néznek ki belülről? Milyen nehézségek akadnak az építése során? Most mindent kitárgyalunk.

Stílus Őszi terasz dekorációs ötletek – Mutatjuk a legszebb megoldásokat

Az ősz a leghangulatosabb évszak: ikonikus színek és termések tömkelegét használhatjuk otthonunk csinosítására. Ráadásul egy őszi erdei séta alkalmával begyűjthetünk egy halom alapanyagot a dekorációhoz. Nézzük, hogyan dekorálják a teraszaikat a legkreatívabbak!

Tipp Könyvespolc házilag – Klasszikus és alternatív megoldások egy helyen

Ha a barkácsolás szerelmese vagy, és szereted saját kezed által készített bútorokkal dekorálni az otthonod, akkor itt a következő projekt! Mutatjuk, hogyan készíthető könyvespolc házilag. Ráadásul több variációt is hozunk, hogy megtaláld azt, ami a leginkább passzol életteredbe.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin