Így lett kettőből három – Ez a budai otthon a tökéletes térújraosztással több szobát kapott

“Egy nagyon kedves, három gyermekes házaspár keresett meg azzal a feladattal, hogy gondoljam újra az amúgy is rendkívüli adottságokkal rendelkező budai ingatlanuk enteriőrjét. Az esztétikai megújuláson túl funkcióváltásra is szükség volt, hogy a három gyerkőc külön szobát kaphasson. A fürdőszobák és a nyílászárók, valamint a kandalló megjelenése felett is eljárt az idő, ezért ezek felújítása is szükségessé vált. A megbízók szerették volna, ha az új enteriőrbe egyedi bútorok is készülnének.

A tervezési munka februárban kezdődött, majd június közepén elindultak a felújítási munkálatok is. A projekt szeptemberben zárult.

Az előtérben nagy méretű, beépített szekrényeket terveztünk, hogy a család minden tagja a hazaérkezéskor könnyedén eltehesse a ruhákat, cipőket, melyek így nincsenek szem előtt.

A konyhában az ablakok helyére szerettek volna a teraszra nyíló ajtókat, nagy üvegfelülettel. A padló és a fal hidegburkolatai is megújulásra vártak. Mivel a konyhabútor alapvetően jó állapotú volt, azt megtartottuk, és csak kisebb átalakításon esett át. Cseréltük a fogantyúkat, a mosogató tálcát és a csaptelepeket és a beépített gépeket is. A világítás kevésnek bizonyult, és a korábbi függeszték sem illeszkedett az újonnan elképzelt enteriőrbe. A lámpákat lecseréltük és bővítettük a mennyezeti és a hangulatvilágítást is.

A nappaliban több bútort megtartottunk, de újra gondoltuk az elrendezést. A gyönyörű hajópadló felújításra került, a nyílászárókkal együtt. A régi, már nem működő kandalló helyett egy sokkal modernebb és megjelenésében kisebb méretű épített kandalló készült. A TV falra LED-es megvilágítású egyedi, lebegő polcok készültek, a falat pedig az enteriőr, a bútorok és a szőnyegek színvilágához illő, egyedi dekorfalfestést készíttettünk.

A kisméretű fürdőszoba elrendezését újra gondoltuk, a kazánt lecseréltük, és a WC-t áthelyeztük, így egy mosó- és szárítógépet is el tudtunk helyezni a helyiségben, mely nagy segítség az édesanyának a mindennapokban. A burkolatok világos, natúr színeivel és a világítás bővítésével, a LED-es tükrös megoldással a korábban picinek és sötétnek tűnő helyiségből egy sokkal tágasabb fürdőszobát alkottunk. A szülői fürdőszoba és a gardrób helyiség megcserélésével, funkcióváltással alakítottuk ki a nagyobbik fürdőszobát, illetve a középső gyermek hálószobáját. Az új fürdőszobában így helyet kaphatott egy zuhanyzó, egy kád és egy nagyméretű, egyedileg tervezett és kivitelezett fiókos mosdószekrény is.

A középső gyermekszobába az ablakfülkébe egy egyedi formájú ágyat, és a fal vonalát követő asztalt terveztünk. A legkisebb és a legnagyobb gyermekszoba esztétikailag újult meg leginkább, egy-egy falra tapétát helyeztünk el, és új bútorokkal, új lámpákkal frissítettük az enteriőrt. A szülői hálószobában mindössze az ágyat és egy meglévő beépített szekrényt tartottunk csak meg, ennek stílusában készült egyedileg egy hatalmas méretű gardróbszekrény. A cél az volt, hogy egy sok ruha tárolására alkalmas, kényelmes, és világos hálószoba készüljön, a korábban sötét tapéta és sötét bútorokkal berendezett helyiségből.

Azt hiszem egy igazán friss, letisztult végeredmény született meg a tulajdonosokkal közös munkából.”

Galéria / 23 kép

Megnézem a galériát
 • Enteriőr design, enteriőrstyling és projektmenedzsment: Múzsa Home Desing & Home Staging / Manninger Zsuzsi
 • Látványtervek és bútortervek: Sághy Kata
 • Nyílászárók, bútorok és asztalos munkák: Roszik-Wood Kft.
 • Dekorfal: Varjas Art / Varjas Judit
 • Tapéták: Planalto – Marburg Tapetenfabrik
 • Függöny: Függönystylist
 • Burkolatok és szaniterek: Varte Csempecentrum
 • Világítótestek: Horányi Lámpacenter
 • Egyéb berendezés: Ikea, Jysk, Diego
 • Enteriőrfotók: Homoki István Photography
 • Kivitelezés: Dream Building Solutions Kft.

Bemutatkozás

Manninger Zsuzsi vagyok, 3 gyermekes édesanya, lakberendező, home stager és enteriőrhöz tervezett festményeket alkotok. Mottóm: „Neked Teremtek”

Így lett kettőből három – Ez a budai otthon a tökéletes térújraosztással több szobát kapott
Manninger Zsuzsi

Az elmúlt 20 évben saját ingatlanokat újítottam fel hobbiból, és ismerősöknek is segítettem lakásuk felújításában, berendezésében. 2016-ban döntöttem úgy, hogy a hobbiból szakma lesz, és kiváló eredménnyel elvégeztem egy kétéves lakberendező és dekoratőr képzést. 4 évig dolgoztam egy belsőépítész stúdióban, ahol ingatlanfejlesztéssel egybekötött ingatlaneladással foglalkoztunk. 2020-ban ismerkedtem meg a home staging fogalmával, és elvégeztem a Magyarországon elérhető összes képzést, melyet kiemelkedő eredménnyel zártam, és okleveles home stager lettem. 2022-ben aztán a Magyar Home Staging Egyesület a tagjává választott. Egy 2022-es munkámmal indultam az Év Home Stagere pályázaton, melyet „Üres lakás felkészítése kategóriában” megnyertem. Emellett 2016-ban a dekoratőri képzés alatt elkezdtem festményeket készíteni. 2020 óta saját munkáimhoz és eladásra is készítek egyedi képeket. 2023-ban néhány festményemből az Art of Info irodagaléria kiállítást rendezett.

Elérhetőségeim:

NE MARADJ LE MANNINGER ZSUZSI TOVÁBBI MUNKÁIRÓL SEM:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.