Forrás: Getty

Zseniális trükk: ezt tedd meg, mielőtt felállítod a karácsonyfát

A karácsonyfát vásárlók két csoportját ismerjük: vannak akik már december elején megveszik a fenyőt, és akik az utolsó pillanatig halogatják a vásárlást, mert azt gondolják, akkor tovább marad szép a fa. Az utóbbi csoportba tartozók számára azonban van egy rossz hírünk: a fenyőket még a szezon elején kivágják, így a később beszerzett darabok sem frissebbek. Ha az a célunk, hogy minél tovább maradjon friss és szép a karácsonyfánk, akkor inkább arra kell figyelnünk, hogy mindennap adjunk neki friss vizet, továbbá a felállítás előtt tegyünk meg egy bizonyos dolgot.

Íme, a trükk

Tehát mielőtt felállítjuk a fenyőfát, van egy teendőnk, amiről nem feledkezhetünk meg! Ez pedig nem más, mint a törzsének a visszavágása. Hasonlóan a vágott virágokhoz, a fenyő törzsét is ajánlott némileg visszavágni, így tovább marad szép a fa. Ennek oka, hogy amikor megvásároljuk a karácsonyfát, akkor a vágás helye már csupa gyanta, így nem tudja felvenni a vizet, ami azt jelenti, hogy teljesen feleslegesen öntöznénk. A friss vágásnak köszönhetően megnyílnak a pórusok, így a fa ismét magába tudja szívni a számára létfontosságú vizet. Nagyon lényeges, hogy az első napokban elegendő vizet adjunk neki, így biztosan sokáig teljes pompájában csodálhatjuk a fát.

És ha már karácsony: következzen pár gyönyörűen feldíszített fenyőfa

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.