Forrás: Getty

Vízfolt az autókárpiton: ezekkel a házi praktikákkal tüntesd el

Milyen anyagból készült a kárpit?

Az autókárpit anyaga szabja meg, hogy milyen szert használhatsz annak kitisztítására. Ha nem figyelsz erre, akkor könnyen csak még nagyobb kárt teszel benne. A tisztításhoz használt rongy puha anyagból készüljön, így nem teszi tönkre, illetve karcolja össze a kárpit legfelső rétegét.

Bőrülések esetén mindig járj utána, hogy milyen módon tisztíthatod és ápolhatod. A legtöbb esetben remek eredményeket érhetsz el vízzel és némi mosogatószerrel. Ezt követően kend át átlátszó cipőápoló krémmel, ami megvédi az üléseket az újabb vízfoltoktól.

3 szer a vízfoltok ellen

A vízfoltok eltüntetésére az alábbi 3 szer tökéletes választásnak bizonyul:

  • : A só magába szívja a nedvességet. Amennyiben a folt már megszáradt, akkor előbb nedvesítsd be, majd szórd rá a sót. Ezt kb. 2 órán át hagyd hatni. Ezután egyszerűen porszívózd le, és már kész is vagy.
  • Citromlé vagy ecet: Mindkettőt ugyanúgy kell alkalmazni. A citromlének azonban előnye, hogy nincs olyan kellemetlen szaga, mint az ecetnek. Egyszerűen keverd össze a citromlevet vagy az ecetet vízzel, majd ezzel a keverékkel kezeld az érintett területet. Pár perc elteltével töröld át egy nedves ronggyal a kárpitot, és a folt már el is tűnt.
  • Borotvahab: Fújd a foltra borotvahabot, várj 30 percet, majd a maradékot egyszerűen töröld le egy nedves ronggyal, és már kész is vagy.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.