Forrás: Getty

Világosabb lakásra vágysz? Próbáld ki ezt a 3 zseniális trükköt

Esős, borús napokon a legnagyobb ablakok sem juttatnak elegendő fényt az otthonunkba, így az sötét marad. Jó hír, hogy ilyen esetben nem csak gyertyákkal, lámpákkal vagy fényfüzérekkel világosíthatunk a lakásunkon, és varázsolhatjuk azt barátságosabbá, hanem az alábbi trükkökkel is.

Világos szőnyeg

Nem muszáj egy fehér szőnyeget választanunk, ugyanis a szürke, krém vagy bézs színűek is tökéletesen megfelelnek erre a célra, hiszen jelentősen világosítják az adott szobát. A hatás még intenzívebb, ha a padló sötét színű, ugyanis ebben az esetben sokkal nagyobb a kontraszt. További plusz pont, hogy nem csak világosabb, hanem barátságosabb is lesz a helyiség.

Szellős bútorok

A sötét sarkokat vagy kicsi szobákat pikk-pakk világosítani, illetve optikailag tágítani tudjuk a megfelelő bútorok használatával. Asztalok, székek, fotelek vagy kanapék esetében olyan darabokat válasszunk, melyeknek kecses, vékony lábaik vannak. A plafonig érő szekrények helyett pedig inkább az alacsonyabb komódokat részesítsük előnyben.

Tükör

Ez a trükk sokkal elterjedtebb az előző kettőnél, ennek ellenére nem kevésbé hatásos. A tükrök ugyanis sokkal világosabbnak és nagyobbnak láttatják a teret, főleg abban az esetben, ha egy ablakkal vagy lámpával szemben helyezzük el. Ennek köszönhetően visszaverődik róluk a fény, amitől egyben kellemesebb lesz a szoba hangulata.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.