#vegyélhazait – Kiegészítők, lakberendezési tárgyak a relaxáció jegyében

#vegyélhazait – Kiegészítők, lakberendezési tárgyak a relaxáció jegyében

Ahogy múlik odakint a jó idő, úgy költöztetjük be életünket újra a négy fal közé. A pihenés, a relaxáció és a harmónia azonban bent is éppolyan fontos, mint ahogy az kint volt. Sőt, az előttünk álló időszakban talán még fontosabb. Ennek megteremtésében szeretnénk most segíteni – természetesen ezúttal is kizárólag hazai alkotók munkáival A jelszavunk most is: #vegyélhazait.

Ötletládához ad!

Relax Moss

Szabadon értelmezve a növények mai belső terekben betöltött helyét és szerepét, olyan ős, ösztöni zöld felületeket hozunk létre, amelyek azon túl, hogy kellemes látványt nyújtanak, az ott tartózkodók hangulati felfrissülését, kiegyensúlyozottságát, esetleg belső épülését is szolgálják. Manufaktúránk elkötelezett a “biophilic design” mellett, mely, mint tudjuk, közrejátszik az emberek hétköznapi mentális komfortjában, jólétében (well being). A természet zöldje életterünkben egy ösztönös vágy, ami természetes, ugyanakkor pozitív hatással van ránk és környezetünkre. 
A Relax Moss palettájának kínálata: moha képek, zöld falak, moha burkolatok, bonsai kompozíciók, totem installációk. A mohák, zuzmók, növények fenntartható gazdálkodásból származnak, ezzel is támogatva a természet zavartalan fennmaradását. A legjobb eredmény és természetélmény érdekében professzionális eljárással vannak stabilizálva, és káros anyagot nem tartalmaznak. Erősségünk a nyugalom és a harmónia megteremtése a belterekben. Megrendelőinkkel konzultálva, a legjobb és leggyorsabb megoldásokat kínáljuk.

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

LT Bútor

Lengyel Tamás vagyok, Gyulán élek a családommal. Közel 30 éve vagyok az asztalos szakmában. Ebből 11 évig asztalos szakoktató voltam, és igyekeztem átadni a diákjaimnak a fa megmunkálásának szeretetét. Mivel az oktatás során nem volt alkalmam és lehetőségem az egyedi tervezésű termékeim megvalósítására, úgy döntöttem, ismét saját vállalkozásba kezdek. Így született meg az LT Bútor. Termékeim között megtalálhatóak prémium minőségűek, valamint kedvezőbb áru bútorok is. Az első megvalósított saját elképzelésem a hintaszék volt, amely többféle fából készülhet. Majd ezután jött a nyár és ezzel együtt bővült az én kínálatom is kültéri bútorokkal. Termékeim általában megrendelésre készülnek, egészen egyedi elképzelések alapján is, legyen szó akár gyerekszoba bútorokról, akár kerti bútorokról.  

Elsősorban hazai nemes fafajtákkal dolgozom – úgy, mint dió,fekete dió, kőris, tölgy. Úgy gondolom, hogy ezek az alapanyagok azok, amelyekbőlidőtálló bútorok készíthetőek. Ezután is szívesen vállalom egyedi elképzelésekalapján bútorok elkészítését. Facebook oldalamon és az email címemen elérhetővagyok. Minden megkeresésre szívesen válaszolok és igyekszem mindenkielképzelését a lehető legjobb tudásom szerint megvalósítani.

Galéria / 20 kép

Megnézem a galériát

Nikolett Álomfogók és Gyantacsodák-Resin Art

Csarnai-Török Nikolett vagyok, a Gyantacsodák megálmodója. Epoxi gyantából és egyéb dekorációs kiegészítőkből készítek egyedi lakásdekorációkat. Szeretem a tó- és tengerpartok nyugalmát, a hűvös víz simogatását és a csendet. Munkáimban igyekszem ezeket az érzéseket megjeleníteni. Amikor készítem őket, egy ilyen csodálatos helyre képzelem magam, ahogy lépkedem a homokban, simogat a szél. Szeretném elérni, hogy aki rápillant egy képemre, ugyanezt az érzést élje át. Elöntse a nyugalom, esetleg felidézze benne egy korábbi nyaralását.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

ESKAI HOME

Az ESKAI makramé termékek széles palettán mozognak – a zászlóshajónak tekinthető függő hintáktól kezdve a függönyökön át egészen a fali díszekig, táskákig. Minden termék makramé technikával készül (a hinták esetében ez kiegészül némi horgolással), gondosan, hatalmas odafigyeléssel, a legkiválóbb fonalakból. Munkáimmal olyan egyedi darabokat szeretek alkotni, amelyek tökéletesen illeszkednek bármilyen belső térbe, ötvözik a hagyományos technikát a modern trendekkel, anyagukban a természetes, nyers erőt sugallják, s mindezek összhangja teremti meg azt az egyediséget, amely miatt ezek a termékek az adott enteriőr ékévé, és lelkévé válnak.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

ZeBúra Design

A ZeBúra Design lámpabúrák célja, hogy a rohanó XXI. században is eljuttassák a lakásokba a természetes fából áradó nyugalmat. A fél mm vastag fafurnér képes átereszteni a fényt úgy, hogy közben a fa erezete, mintázata, színvilága, minden apró „fahibájával” (avagy éppen szépségével) együtt érvényesülhet. Egy ZeBúra Design lámpa a fa és a fény érdekes összjátéka, amely az esztétikai értékén túlmenően nyugodt, természetes hangulatot kelt.

Galéria / 10 kép

Megnézem a galériát

Mandala bögre

Mandala festéssel díszített bögréket, csészéket, tányérokat  és reggeliző szetteket készítek. Mindegyik bögrém káros anyagoktól mentes porcelán festékkel készült. A bögre hőkezelést kap, így aztán biztonsággal használható mikróban és mosogatógépben is. Szülinapra, névnapra feliratozva is rendelhető. Egyedi megrendeléseket is vállalok.
Keress, ha egy igazán különleges, személyre szabott ajándékot szeretnél.

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Csipke és Herba herbapárnák

A Csipke és Herba herbapárnái egyedi tervezésű, tisztán természetes termékek. Megszületésük célja az életminőség javítása, legyen szó stresszről, alvás-problémákról, fejfájásról vagy éppen rossz közérzetről. Többféle töltettel készülnek a párnák, a sima (natúr) tönkölypelyvától a cirbolyafenyő forgácsig és a különböző gyógynövényes töltetű herbapárnáig. Mindegyik párna egyedi vintage stílusú, így nemcsak a hálószoba dísze lehet, de segíthet abban, hogy az éjszakák egészséges és pihentető alvással teljenek.

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin