Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz

Még 15 perc, mire elkészül a vacsora a sütőben, vagy csak negyedóra múlva kezdődik a kedvenc sorozatod? Ennyi idő bőven elég arra, hogy egy-két helyet rendbe tegyél a lakásban.

Ötletládához ad!

A rohanós hétköznapokban sajnos nem sok idő jut szelektálásra, nagytakarításra vagy rendszerezésre, ezért néha csak néhány perccel gazdálkodhatunk, amikor a rendrakásra kerül a sor. Ha minden nap csak 15 percet tudunk a szelektálásra szánni, akkor 1-2 hét alatt végezhetünk is az egész lakással. Hoztunk 5+1 olyan helyet a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe lehet tenni.

1. A mosogató vagy mosdókagyló alja

Valljuk be, a mosogató alja ritkán kap kitüntetett figyelmet! Szánd rá magad, hogy átválogass és kiszórj onnan minden lejárt terméket, szemetet vagy felhalmozódott limlomot. Miután mindent kivettél, nedves ronggyal töröld át az egész szekrényt kívül-belül, majd rendezetten tegyél vissza mindent a helyére.

2. Az a BIZONYOS fiók

Legyünk őszinték, nekünk is van egy fiókunk, kosarunk vagy polcunk, ahol minden olyat gyűjtünk, aminek nem tudunk végleges helyet találni. Hajlamosak vagyunk akár hónapokig halogatni ennek rendbetételét, pedig, ha egyszer nekiülünk, körülbelül negyedóra alatt lehet is vele végezni.

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz
Forrás: Getty

3. Táskák rendberakása

Szintén nem szívesen gondolunk rá, de a táskáink mélyén is elég sok minden lapul – zsebkendőktől kezdve az apró morzsákig. És nem csak a női táskára igaz ez, bizonyára az edzősbatyu vagy az iskolatáska mélyén is akad egy-két kidobásra váró darab.

4. Fehérneműs fiók

Akármennyire is igyekszünk, időről időre eluralkodik a káosz a zoknik és fehérneműk között. Ha adódik 15 percünk pakolászni, mindenképp szánjuk erre az időt, hiszen jelentősen megkönnyíti majd a reggeli készülődést, ha minden rendben a helyén van.

5. Pipereszekrény

Akár bőrápoló termékeket, sminket vagy tusfürdőket tárolunk benne, nem árt néha alapos szelektálásnak alávetni a fürdőszobaszekrényt. Sokan nem tulajdonítanak nagy figyelmet ezen termékek szavatossági idejének, pedig csakúgy, mint az ételek, ezek is le tudnak járni. Szabaduljunk meg a túl régi daraboktól és az üres flakonoktól.

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz
Forrás: Getty

+1. Gyors pakolás a lakásban

A húzós napok után nem sokunknak van ereje összepakolni a lakást, pedig néha 15 perc is elég ahhoz, hogy összeszedettnek tűnjön az otthonunk. Ürítsük ki a mosogatót, gyorsan töröljük át az asztalokat és a konyhapultot, tegyük rendbe a kanapét és pakoljuk el a dohányzóasztalt. Már csak ennyitől is jelentős változást fogunk tapasztalni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Tipp A 7 leggyakoribb lakberendezési hiba – Így kerüld el őket

Az emberek többsége azért nem vállalkozik szívesen lakása dekorálására, mert attól fél, hogy legnagyobb igyekezete ellenére és sok pénzt beleölve is nagyon mellélő. Csokorba szedtük a hét legnagyobb lakásdíszítési bakit, amit odahaza elkövethetsz, hogy ezek ismeretében nagyobb önbizalommal és jó irányból közelítve láthass neki az átalakításnak.

Tipp 5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Gondoltad volna, hogy ablak nélküli helyiségekben is lehet növényt tartani? Cikkünkből kiderül, hogy melyek azok a fajták, amik fény nélkül is szépen nőnek és terebélyesednek.

Stílus Az időtállóan divatos otthon kötelező elemei

A divatos otthon kifejezés hallatán többnyire mindannyiunknak ugyanaz a kép ugrik be: fényes, letisztult, átlátható, mégis díszes élettér, ahol minden berendezési tárgy más és más, mégis harmóniában van egymással. Hogy mi a titka ezeknek az élettereknek? Vegyük sorra a kötelező elemeket!

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin