Forrás: Getty

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz

A rohanós hétköznapokban sajnos nem sok idő jut szelektálásra, nagytakarításra vagy rendszerezésre, ezért néha csak néhány perccel gazdálkodhatunk, amikor a rendrakásra kerül a sor. Ha minden nap csak 15 percet tudunk a szelektálásra szánni, akkor 1-2 hét alatt végezhetünk is az egész lakással. Hoztunk 5+1 olyan helyet a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe lehet tenni.

1. A mosogató vagy mosdókagyló alja

Valljuk be, a mosogató alja ritkán kap kitüntetett figyelmet! Szánd rá magad, hogy átválogass és kiszórj onnan minden lejárt terméket, szemetet vagy felhalmozódott limlomot. Miután mindent kivettél, nedves ronggyal töröld át az egész szekrényt kívül-belül, majd rendezetten tegyél vissza mindent a helyére.

2. Az a BIZONYOS fiók

Legyünk őszinték, nekünk is van egy fiókunk, kosarunk vagy polcunk, ahol minden olyat gyűjtünk, aminek nem tudunk végleges helyet találni. Hajlamosak vagyunk akár hónapokig halogatni ennek rendbetételét, pedig, ha egyszer nekiülünk, körülbelül negyedóra alatt lehet is vele végezni.

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz
Forrás: Getty

3. Táskák rendberakása

Szintén nem szívesen gondolunk rá, de a táskáink mélyén is elég sok minden lapul – zsebkendőktől kezdve az apró morzsákig. És nem csak a női táskára igaz ez, bizonyára az edzősbatyu vagy az iskolatáska mélyén is akad egy-két kidobásra váró darab.

4. Fehérneműs fiók

Akármennyire is igyekszünk, időről időre eluralkodik a káosz a zoknik és fehérneműk között. Ha adódik 15 percünk pakolászni, mindenképp szánjuk erre az időt, hiszen jelentősen megkönnyíti majd a reggeli készülődést, ha minden rendben a helyén van.

5. Pipereszekrény

Akár bőrápoló termékeket, sminket vagy tusfürdőket tárolunk benne, nem árt néha alapos szelektálásnak alávetni a fürdőszobaszekrényt. Sokan nem tulajdonítanak nagy figyelmet ezen termékek szavatossági idejének, pedig csakúgy, mint az ételek, ezek is le tudnak járni. Szabaduljunk meg a túl régi daraboktól és az üres flakonoktól.

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz
Forrás: Getty

+1. Gyors pakolás a lakásban

A húzós napok után nem sokunknak van ereje összepakolni a lakást, pedig néha 15 perc is elég ahhoz, hogy összeszedettnek tűnjön az otthonunk. Ürítsük ki a mosogatót, gyorsan töröljük át az asztalokat és a konyhapultot, tegyük rendbe a kanapét és pakoljuk el a dohányzóasztalt. Már csak ennyitől is jelentős változást fogunk tapasztalni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.