Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz

Még 15 perc, mire elkészül a vacsora a sütőben, vagy csak negyedóra múlva kezdődik a kedvenc sorozatod? Ennyi idő bőven elég arra, hogy egy-két helyet rendbe tegyél a lakásban.

Ötletládához ad!

A rohanós hétköznapokban sajnos nem sok idő jut szelektálásra, nagytakarításra vagy rendszerezésre, ezért néha csak néhány perccel gazdálkodhatunk, amikor a rendrakásra kerül a sor. Ha minden nap csak 15 percet tudunk a szelektálásra szánni, akkor 1-2 hét alatt végezhetünk is az egész lakással. Hoztunk 5+1 olyan helyet a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe lehet tenni.

1. A mosogató vagy mosdókagyló alja

Valljuk be, a mosogató alja ritkán kap kitüntetett figyelmet! Szánd rá magad, hogy átválogass és kiszórj onnan minden lejárt terméket, szemetet vagy felhalmozódott limlomot. Miután mindent kivettél, nedves ronggyal töröld át az egész szekrényt kívül-belül, majd rendezetten tegyél vissza mindent a helyére.

2. Az a BIZONYOS fiók

Legyünk őszinték, nekünk is van egy fiókunk, kosarunk vagy polcunk, ahol minden olyat gyűjtünk, aminek nem tudunk végleges helyet találni. Hajlamosak vagyunk akár hónapokig halogatni ennek rendbetételét, pedig, ha egyszer nekiülünk, körülbelül negyedóra alatt lehet is vele végezni.

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz
Forrás: Getty

3. Táskák rendberakása

Szintén nem szívesen gondolunk rá, de a táskáink mélyén is elég sok minden lapul – zsebkendőktől kezdve az apró morzsákig. És nem csak a női táskára igaz ez, bizonyára az edzősbatyu vagy az iskolatáska mélyén is akad egy-két kidobásra váró darab.

4. Fehérneműs fiók

Akármennyire is igyekszünk, időről időre eluralkodik a káosz a zoknik és fehérneműk között. Ha adódik 15 percünk pakolászni, mindenképp szánjuk erre az időt, hiszen jelentősen megkönnyíti majd a reggeli készülődést, ha minden rendben a helyén van.

5. Pipereszekrény

Akár bőrápoló termékeket, sminket vagy tusfürdőket tárolunk benne, nem árt néha alapos szelektálásnak alávetni a fürdőszobaszekrényt. Sokan nem tulajdonítanak nagy figyelmet ezen termékek szavatossági idejének, pedig csakúgy, mint az ételek, ezek is le tudnak járni. Szabaduljunk meg a túl régi daraboktól és az üres flakonoktól.

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz
Forrás: Getty

+1. Gyors pakolás a lakásban

A húzós napok után nem sokunknak van ereje összepakolni a lakást, pedig néha 15 perc is elég ahhoz, hogy összeszedettnek tűnjön az otthonunk. Ürítsük ki a mosogatót, gyorsan töröljük át az asztalokat és a konyhapultot, tegyük rendbe a kanapét és pakoljuk el a dohányzóasztalt. Már csak ennyitől is jelentős változást fogunk tapasztalni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Így lesz pihentető az alvás a legnagyobb hőségben is

A nyári hőség nemcsak a nappalokat, hanem az éjszakákat is megnehezíti, különösen akkor, ha nincs otthon légkondicionálód. Ezért is hoztunk most néhány ötletet, amiknek hála a legnagyobb melegben is jól tudsz majd aludni.

Tipp Megizzadtál a kedvenc baseball sapkádban? Így tüntesd el róla a foltokat

Az erős nyári napsugarak miatt gyakran kerül elő a baseball sapka a szekrény mélyéről, pláne, a kertészkedésről vagy kinti programokról van szó. És bár ez a fejfedő hatékony a napszúrás ellen, kellemetlenül fel tudja melegíteni a fejbőrt, így nem csoda, ha egy idő után izzadtságfoltok jelennek meg rajta. Mutatjuk, hogyan tudod ezeket eltávolítani.

Kert Nem virágzik a rózsád? Ez az 5 ok állhat a háttérben

Bárhogy is próbálkozol, nem borul virágba a rózsabokrod? Akkor lehet, hogy te is belefutottál a rózsagondozás 5 tipikus hibájának egyikébe.

Kert Júniusi teendők a kertben

Nyáron igazán élvezet kint dolgozni a kertben, főleg júniusban, hiszen ekkor már szép színesek a virágágyások, a veteményesben pedig már begyűjtheted az első friss és ropogós, vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket. De persze feladat is van bőven, hogy a kert jól bírja a hőséget, és nyár végén is szép és egészséges legyen. Segítségképp ezeket szedtük most össze csoportosítva.

Felújítás Szőlőhegyek ölelésében – Egy présházból lett otthon Zsámbék szomszédságában

Ezúttal egy völgybe utazunk, hogy egy régi présházat járjunk be, amiből alapos tervezéssel, nagy adag jóízléssel, valódi hozzáértéssel és kellő alapossággal valódi otthon lett.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin