Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz

Még 15 perc, mire elkészül a vacsora a sütőben, vagy csak negyedóra múlva kezdődik a kedvenc sorozatod? Ennyi idő bőven elég arra, hogy egy-két helyet rendbe tegyél a lakásban.

Ötletládához ad!

A rohanós hétköznapokban sajnos nem sok idő jut szelektálásra, nagytakarításra vagy rendszerezésre, ezért néha csak néhány perccel gazdálkodhatunk, amikor a rendrakásra kerül a sor. Ha minden nap csak 15 percet tudunk a szelektálásra szánni, akkor 1-2 hét alatt végezhetünk is az egész lakással. Hoztunk 5+1 olyan helyet a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe lehet tenni.

1. A mosogató vagy mosdókagyló alja

Valljuk be, a mosogató alja ritkán kap kitüntetett figyelmet! Szánd rá magad, hogy átválogass és kiszórj onnan minden lejárt terméket, szemetet vagy felhalmozódott limlomot. Miután mindent kivettél, nedves ronggyal töröld át az egész szekrényt kívül-belül, majd rendezetten tegyél vissza mindent a helyére.

2. Az a BIZONYOS fiók

Legyünk őszinték, nekünk is van egy fiókunk, kosarunk vagy polcunk, ahol minden olyat gyűjtünk, aminek nem tudunk végleges helyet találni. Hajlamosak vagyunk akár hónapokig halogatni ennek rendbetételét, pedig, ha egyszer nekiülünk, körülbelül negyedóra alatt lehet is vele végezni.

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz
Forrás: Getty

3. Táskák rendberakása

Szintén nem szívesen gondolunk rá, de a táskáink mélyén is elég sok minden lapul – zsebkendőktől kezdve az apró morzsákig. És nem csak a női táskára igaz ez, bizonyára az edzősbatyu vagy az iskolatáska mélyén is akad egy-két kidobásra váró darab.

4. Fehérneműs fiók

Akármennyire is igyekszünk, időről időre eluralkodik a káosz a zoknik és fehérneműk között. Ha adódik 15 percünk pakolászni, mindenképp szánjuk erre az időt, hiszen jelentősen megkönnyíti majd a reggeli készülődést, ha minden rendben a helyén van.

5. Pipereszekrény

Akár bőrápoló termékeket, sminket vagy tusfürdőket tárolunk benne, nem árt néha alapos szelektálásnak alávetni a fürdőszobaszekrényt. Sokan nem tulajdonítanak nagy figyelmet ezen termékek szavatossági idejének, pedig csakúgy, mint az ételek, ezek is le tudnak járni. Szabaduljunk meg a túl régi daraboktól és az üres flakonoktól.

Van 15 perced? Íme 5+1 olyan hely a lakásban, amit ennyi idő alatt is rendbe tehetsz
Forrás: Getty

+1. Gyors pakolás a lakásban

A húzós napok után nem sokunknak van ereje összepakolni a lakást, pedig néha 15 perc is elég ahhoz, hogy összeszedettnek tűnjön az otthonunk. Ürítsük ki a mosogatót, gyorsan töröljük át az asztalokat és a konyhapultot, tegyük rendbe a kanapét és pakoljuk el a dohányzóasztalt. Már csak ennyitől is jelentős változást fogunk tapasztalni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin