Válaszd a legjobb megoldást! 4 érv, ami miatt megéri parkettát választanunk padlóburkolatnak

Válaszd a legjobb megoldást! 4 érv, ami miatt megéri parkettát választanunk padlóburkolatnak

Ha egy régebben épített házra vagy lakásra gondolunk, akkor könnyen láthatjuk magunk előtt, hogy a lehető legtöbb padlófelülete hagyományos parkettával van beburkolva. De miért is volt régen olyan népszerű a parketta, miért éri meg még akár most is parkettába fektetni egy felújítás alkalmával? Az előnyök listája bizony elég hosszú!

Ötletládához ad!

1. Minőségi érzés

Ha egy szakszerűen elkészített parkettán járunk, akkor rögtön érezzük a minőségét. Egy jól lerakott parketta elemei szorosan illeszkednek egymáshoz, ezáltal nem mozognak. A fa fajtájától függően a lapok viszonylag vastagok, így sokkal jobban bírják a terhelést, ezért kényelmesebb rajtuk sétálni. Mivel az elemek jól vannak rögzítve a padlóhoz és egymáshoz, nem is adnak ki semmilyen hangot, ami tovább erősíti a minőségi hatást.

2. Nagyon tartós

A parketta nagyon sokáig kiszolgálja a lakást, csak néhány évente igényel törődést. Mivel valódi fából készül, sokkal jobban ellenáll a hőmérsékleti, illetve a páratartalom béli változásoknak, mint például egy modern laminált padló. Nagyon vastag fából készül, ezért eltörni közel sem egyszerű.

3. Könnyen felújítható

A hagyományos parketta tartóssága abban is rejlik, hogy egy felújtással lényegében az eredeti szépségére lehet visszaállítani. Az normális, hogy 5-10 év alatt a felület fényessége megkopik, akár sérülések és karcok is keletkeznek rajta. Ezt egy alapos csiszolással és újralakkozással egyszerűen el tudjuk tüntetni. Vastagságtól függően egy parkettát akár 3-4 alkalommal is le lehet csiszolni, majd új lakkal ellátni, hogy teljesen új hatást érjünk el vele. Ha egy elem mégis megsérülne, akkor azt akár külön is lehet cserélni, majd a többi parkettadarab síkjába becsiszolni.

Válaszd a legjobb megoldást! 4 érv, ami miatt megéri parkettát választanunk padlóburkolatnak
Forrás: Getty

4. Egyszerű takarítani

Mivel a felülete lakkos és fényes, a port nagyon jól taszítja, így minden szennyeződés kiül a felszínére. Innen már csak fel kell porszívózni, majd egy alapos feltörlés után már végeztünk is a hagyományos parketta takarításával.

Válaszd a legjobb megoldást! 4 érv, ami miatt megéri parkettát választanunk padlóburkolatnak
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin