Forrás: Getty

Válaszd a legjobb megoldást! 4 érv, ami miatt megéri parkettát választanunk padlóburkolatnak

1. Minőségi érzés

Ha egy szakszerűen elkészített parkettán járunk, akkor rögtön érezzük a minőségét. Egy jól lerakott parketta elemei szorosan illeszkednek egymáshoz, ezáltal nem mozognak. A fa fajtájától függően a lapok viszonylag vastagok, így sokkal jobban bírják a terhelést, ezért kényelmesebb rajtuk sétálni. Mivel az elemek jól vannak rögzítve a padlóhoz és egymáshoz, nem is adnak ki semmilyen hangot, ami tovább erősíti a minőségi hatást.

2. Nagyon tartós

A parketta nagyon sokáig kiszolgálja a lakást, csak néhány évente igényel törődést. Mivel valódi fából készül, sokkal jobban ellenáll a hőmérsékleti, illetve a páratartalom béli változásoknak, mint például egy modern laminált padló. Nagyon vastag fából készül, ezért eltörni közel sem egyszerű.

3. Könnyen felújítható

A hagyományos parketta tartóssága abban is rejlik, hogy egy felújtással lényegében az eredeti szépségére lehet visszaállítani. Az normális, hogy 5-10 év alatt a felület fényessége megkopik, akár sérülések és karcok is keletkeznek rajta. Ezt egy alapos csiszolással és újralakkozással egyszerűen el tudjuk tüntetni. Vastagságtól függően egy parkettát akár 3-4 alkalommal is le lehet csiszolni, majd új lakkal ellátni, hogy teljesen új hatást érjünk el vele. Ha egy elem mégis megsérülne, akkor azt akár külön is lehet cserélni, majd a többi parkettadarab síkjába becsiszolni.

Válaszd a legjobb megoldást! 4 érv, ami miatt megéri parkettát választanunk padlóburkolatnak
Forrás: Getty

4. Egyszerű takarítani

Mivel a felülete lakkos és fényes, a port nagyon jól taszítja, így minden szennyeződés kiül a felszínére. Innen már csak fel kell porszívózni, majd egy alapos feltörlés után már végeztünk is a hagyományos parketta takarításával.

Válaszd a legjobb megoldást! 4 érv, ami miatt megéri parkettát választanunk padlóburkolatnak
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.