Forrás: Getty

Tükörsima tisztaság egyetlen hozzávalóval – Mutatjuk, hogyan kell a tükröt profin takarítani

Milyen gyakran tisztítsuk a tükröket?

A fürdőszobai tükrök napi takarítást igényelnek, hogy megszabadítsuk a víz, a fogkrém és a szépségápolási termékek fröccsenéseitől. A dekoratív tükröket hetente szöszmentes portörlővel kell portalanítani, és legalább havonta alaposan meg kell tisztítani, hogy eltávolítsuk a felületükön megtelepedő szennyeződéseket.

Mit használjunk a tükör tisztításához?

A makulátlan tükör titka egyszerűen kikeverhető, olcsó, teljesen környezetbarát, emberekre és állatokra sem veszélyes. Ez a csodaszer a desztillált fehér ecet. Szórófejes palackban keverjük össze ecetet és vizet fele-fele arányban. A tükrök tisztításához ezt a keveréket használjuk.

Hogyan lesz a tükör makulátlanul tiszta?

1. Rászáradt foltok eltávolítása

Első lépésben vakarjuk le az összes rászáradt foltot a tükörről, távolítsunk el minden szennyeződést. Ezt végezhetjük nedves és száraz törlőkendővel is, a lényeg, hogy nagyrészt megszabaduljunk a makacs foltoktól.

2. Tisztítókeverék fújása

Fújjuk fel a saját magunk által készített tisztítókeveréket a tükörre, lehetőleg minél sűrűbben. Hagyjuk állni pár percig, ezután elkezdhetjük letakarítani a tükröt.

3. Tükör tisztítása

A tükör tisztítását mindig fentről kell kezdeni. A tisztítószert letörölhetjük ablaklehúzóval, papírtörlővel vagy száraz ronggyal is.

4. Csíkok megszüntetése

A kellemetlen csíkokat pofonegyszerűen el lehet tüntetni – pontosabban meg lehet előzni őket. Csíkok akkor keletkeznek a tükrön, ha túl sok tisztítószert fújunk rá. Ha csíkos marad a tükör, miután megszáradt az egész felület, kezdjük újra a tisztítást, ám ezúttal kevesebb szerrel. Fontos mindig teljesen szárazra törölni a tükröt, különben nem lesz ragyogóan tiszta a végeredmény.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.