Tükörsima tisztaság egyetlen hozzávalóval – Mutatjuk, hogyan kell a tükröt profin takarítani

Tükörsima tisztaság egyetlen hozzávalóval – Mutatjuk, hogyan kell a tükröt profin takarítani

A tükrök otthonaink szignifikáns elemei, hiszen a legtöbb helyiségben megtalálhatók, segítségükkel tágasabb és fényesebb lesz a lakás. A koszos tükörnél azonban kevés kiábrándítóbb látvány van, és kifejezetten lelombozó, amikor alapos takarítás után is csíkos a felülete. Cikkünkben összeszedtük, hogyan lehet makulátlan végeredményt elérni a tükrökön pár egyszerű hozzávalóval.

Ötletládához ad!

Milyen gyakran tisztítsuk a tükröket?

A fürdőszobai tükrök napi takarítást igényelnek, hogy megszabadítsuk a víz, a fogkrém és a szépségápolási termékek fröccsenéseitől. A dekoratív tükröket hetente szöszmentes portörlővel kell portalanítani, és legalább havonta alaposan meg kell tisztítani, hogy eltávolítsuk a felületükön megtelepedő szennyeződéseket.

Mit használjunk a tükör tisztításához?

A makulátlan tükör titka egyszerűen kikeverhető, olcsó, teljesen környezetbarát, emberekre és állatokra sem veszélyes. Ez a csodaszer a desztillált fehér ecet. Szórófejes palackban keverjük össze ecetet és vizet fele-fele arányban. A tükrök tisztításához ezt a keveréket használjuk.

Hogyan lesz a tükör makulátlanul tiszta?

1. Rászáradt foltok eltávolítása

Első lépésben vakarjuk le az összes rászáradt foltot a tükörről, távolítsunk el minden szennyeződést. Ezt végezhetjük nedves és száraz törlőkendővel is, a lényeg, hogy nagyrészt megszabaduljunk a makacs foltoktól.

2. Tisztítókeverék fújása

Fújjuk fel a saját magunk által készített tisztítókeveréket a tükörre, lehetőleg minél sűrűbben. Hagyjuk állni pár percig, ezután elkezdhetjük letakarítani a tükröt.

3. Tükör tisztítása

A tükör tisztítását mindig fentről kell kezdeni. A tisztítószert letörölhetjük ablaklehúzóval, papírtörlővel vagy száraz ronggyal is.

4. Csíkok megszüntetése

A kellemetlen csíkokat pofonegyszerűen el lehet tüntetni – pontosabban meg lehet előzni őket. Csíkok akkor keletkeznek a tükrön, ha túl sok tisztítószert fújunk rá. Ha csíkos marad a tükör, miután megszáradt az egész felület, kezdjük újra a tisztítást, ám ezúttal kevesebb szerrel. Fontos mindig teljesen szárazra törölni a tükröt, különben nem lesz ragyogóan tiszta a végeredmény.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin