Forrás: Getty

TOP 3 – Ennek a 3 lakberendezési trendnek ints búcsút 2022-ben

Nyitott alaprajz

Az utóbbi években óriási rajongótábora volt a nyitott tereknek, de az utóbbi évek történései felülírták ezt, hiszen jelentős változásokon ment keresztül az életvitelünk. A karantén, illetve a pandémia következtében számos olyan szabályozás lépett életbe, melyek hatására az emberek ismét megszerették a négy fal közötti létet, illetve ismét élvezték, hogy minden egyes tevékenyégnek megvan a saját tere, ami teljes mértékben elhatárolódik a lakás többi részétől. Ha a mi otthonunkban is nyitott terek uralkodnak, akkor nem kell rögtön másik lakást keresnünk, hiszen szekrényekkel, paravánokkal vagy függönyökkel is teremthetünk különálló tereket.

Nyitott polcok

A nyitott polcok, főleg a konyhában, szintén rendkívül közkedveltek voltak, de idén ezeknek is búcsút kell intenünk. Ez a trend köztudottan csak akkor néz ki jól, ha rend uralkodik a polcokon. A pandémia során azonban több időt töltöttünk a négy fal között, így a konyhánkat is sűrűbben használtuk, ami bizony azzal jár, hogy nagyobb a rendetlenség. 2022-ben épp ezért visszatérnek a zárt szekrények. Ezek mellé nyugodtan felszerelhetünk egy-egy polcot, melyekre azonban inkább dekorációkat pakoljunk, mintsem poharakat, bögréket vagy tányérokat.

Szürke

Az olyan semleges színek, mint a fehér, bézs vagy szürke, rendkívül kedveltek, hiszen a legtöbb lakberendezés stílushoz passzolnak. Mivel azonban már rengetegen unják ezeket a színeket, idén előtérbe kerülnek az intenzívebb és erőteljesebb árnyalatok. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy át kell festenünk a falakat. Már az is teljesen elegendő, ha lecseréljük például a függönyöket, a díszpárna huzatokat vagy átfesthetjük a szekrényeket, polcokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.