TOP 3 – Ennek a 3 lakberendezési trendnek ints búcsút 2022-ben

TOP 3 – Ennek a 3 lakberendezési trendnek ints búcsút 2022-ben

Az új év új trendeket is hoz, de ez egyben azt is jelenti, hogy néhánynak búcsút kell intenünk. Cikkünket épp ezeknek szenteljük.

Ötletládához ad!

Nyitott alaprajz

Az utóbbi években óriási rajongótábora volt a nyitott tereknek, de az utóbbi évek történései felülírták ezt, hiszen jelentős változásokon ment keresztül az életvitelünk. A karantén, illetve a pandémia következtében számos olyan szabályozás lépett életbe, melyek hatására az emberek ismét megszerették a négy fal közötti létet, illetve ismét élvezték, hogy minden egyes tevékenyégnek megvan a saját tere, ami teljes mértékben elhatárolódik a lakás többi részétől. Ha a mi otthonunkban is nyitott terek uralkodnak, akkor nem kell rögtön másik lakást keresnünk, hiszen szekrényekkel, paravánokkal vagy függönyökkel is teremthetünk különálló tereket.

Nyitott polcok

A nyitott polcok, főleg a konyhában, szintén rendkívül közkedveltek voltak, de idén ezeknek is búcsút kell intenünk. Ez a trend köztudottan csak akkor néz ki jól, ha rend uralkodik a polcokon. A pandémia során azonban több időt töltöttünk a négy fal között, így a konyhánkat is sűrűbben használtuk, ami bizony azzal jár, hogy nagyobb a rendetlenség. 2022-ben épp ezért visszatérnek a zárt szekrények. Ezek mellé nyugodtan felszerelhetünk egy-egy polcot, melyekre azonban inkább dekorációkat pakoljunk, mintsem poharakat, bögréket vagy tányérokat.

Szürke

Az olyan semleges színek, mint a fehér, bézs vagy szürke, rendkívül kedveltek, hiszen a legtöbb lakberendezés stílushoz passzolnak. Mivel azonban már rengetegen unják ezeket a színeket, idén előtérbe kerülnek az intenzívebb és erőteljesebb árnyalatok. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy át kell festenünk a falakat. Már az is teljesen elegendő, ha lecseréljük például a függönyöket, a díszpárna huzatokat vagy átfesthetjük a szekrényeket, polcokat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin