Forrás: Getty

4 tipp és 6 konkrét ötlet a tökéletes házavató ajándék kiválasztásához

Tippek a tökéletes házavató ajándék kiválasztásához:

1. Törekedj minél személyesebb ajándék vásárlására:

A házavató ajándék sokkal inkább figyelmes gesztus, mintsem drága tárgy. Éppen ezért fontos, hogy törekedjünk minél személyesebb ajándékot vinni, amit valóban jó szívvel fog kirakni új otthonában a megajándékozott.

2. Ne a saját ízlésünknek megfelelően válasszunk:

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem a megajándékozott, hanem saját stílusuknak megfelelő aprósággal készülnek háztűznézőbe. A gesztust ilyenkor is értékelni kell, ám könnyedén megelőzhetők a kellemetlen percek, ha az ajándékozott fejével gondolkozunk vásárláskor.

3. Érdeklődjünk, mi lenne hasznos:

Ne féljünk érdeklődni, hogy mire van szükség az új otthonban. Ha mindenképp szeretnénk meglepni az illetőt, akkor óvatosan is rákérdezhetünk erre-arra, esetleg kikérhetjük a véleményét valamiről, mintha magunknak szereznénk be, miközben neki vásárolunk. Még ha le is bukunk, sokkal inkább megéri, mint haszontalan vagy ronda ajándékot vinni.

4. Figyelj az árra:

Bár a házavató ajándék többnyire csak figyelmesség, illik odafigyelni az árra. Nem azt mondjuk, hogy verd magad nagy költekezésbe, de találd meg az arany középutat: ne a legdrágábbat, de ne is a legolcsóbbat válaszd, és olyan összeget költs rá, amit fordított esetben te is nyugodt szívvel elfogadnál.

Házavató ajándék ötletek:

  1. Cserepes pénzfa: A pénzfa vagy vadkakaó egzotikus, mutatós növény, ami házavató ajándékként is megállja a helyét. Nem csak elegáns külsővel rendelkezik, de úgy tartja a mondás, hogy pénzt is hoz a házhoz.
  2. Konyhai kiegészítők: Erről érdemes egyeztetni az új háztulajdonossal, ugyanis csak olyat érdemes venni, amit garantáltan használni is fog.
  3. Puha pléd: A puha plédeket mindenki szereti, ezért nem lőhetünk velük mellé. Kifejezetten jó választás azok számára, akik köztudottan szeretnek a kanapén sorozatot nézni szabadidejükben.
  4. Egyedi kép vagy párnahuzat: Már rengeteg mindent lehet egyedileg megtervezni és életre hívni. Így a fali képeket vagy a párnahuzatokat is, amire az ajándékozott gyerekeit, kutyáját vagy egy kedvenc képét hívjuk elő.
  5. Borkülönlegesség és más finomság: Sosem nyúlhatunk mellé egy borkülönlegességgel, néhány különleges finomsággal párosítva. Ez utóbbi lehet például csokoládé, sajt, egzotikus desszert vagy akár egy mézválogatás is.
  6. Wellness csomag: Szerezzünk be pár illatgyertyát, füstölőt, fürdőbombát, esetleg még egy meleg papucsot, hogy az új otthon a nyugalom szigetévé váljon.
4 tipp és 6 konkrét ötlet a tökéletes házavató ajándék kiválasztásához
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.