Forrás: Getty

Több romantikára vágysz? Ezeket a színeket használd a hálóban

Már régóta köztudott, hogy a színek hatással vannak a lelki világunkra. Erre egy szuper példa az ismert Baker-Miller-Pink, aminek étvágycsökkentő és nyugtató hatása tudományosan is bizonyított. Azt szintén sokan tudják, hogy a fehér a tisztaság szimbóluma, a hálószobában azonban rideg hatása lehet. Az angliai Travelodge kutatása során pedig kiderült, hogy melyek azok a színek, amik jótékony hatással vannak az alvásunkra, továbbá több erotikát eredményeznek.

Ezekről a színekről mondjunk le

  • Lila: A lila mentálisan stimulál minket, azonban nyugtalanító hatása is van, így rémálmokat okozhat.
  • Rozsdabarna: Falszínként szomorúságot sugall, és komor hangulatot teremt.
  • Mauve-szürke: Felerősíti a nyomasztó érzéseket.
  • Mustársárga: Ez a szín melegséget szimbolizál, sötétebb árnyalatait pedig gazdagsággal szokták társítani, aminek köszönhetően felszínre hozhatja a pénzügyi aggodalmainkat.

A legjobb színek a hálószobába

  • Kék: Ennél jobb választás nincs! A kéknek nyugtató hatása van, így megelőzi a rémálmokat, ezáltal sokkal pihentetőbb lesz az alvásunk. A vizsgálat azon résztvevői, akik kék hálóban aludtak, átlagosan 7,52 órát tudtak pihenni.
  • Sárga: A sárga melegséggel tölti meg a teret, továbbá kellemes hatást kölcsönöz neki. A sárga hálóban alvók átlagosan 7,4 órát pihentek.
  • Zöld: Ez a szín szintén nyugtató és pihentető. A kutatás résztvevői átlagosan 7,36 órát aludtak.
  • Ezüst: Ez az árnyalat elősegíti az alvást. Ez a fényes szín 7,33 óra alvást eredményezett.
  • Narancssárga: Ez a szín nyugtatólag hat a lelkünkre, viszont serkenti az emésztésünket. Egy narancssárga hálóban átlagosan 7,28 órát aludtak a résztvevők.

Ez a szín erősíti a romantikát

Ha több szexre vágyunk, akkor elsőre a piros szokott az eszünkbe jutni, pedig ez egy tévhit! Amennyiben fel szeretnénk dobni a szexuális életünket, akkor a karamellás és csokoládés árnyalatok közül válasszunk. Egy korábbi kutatás ugyanis arra az eredményre jutott, hogy a karamell színek afrodiziákumként hatnak ránk.

https://www.instagram.com/p/B1qXP_hIYW-/
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.