Forrás: Getty

Teakfa tisztítása: ezekkel a házi szerekkel garantált a siker!

A teakfa rendkívül kedvelt, hiszen strapabíró, és az időjárás viszontagságainak is ellenáll. Ezekből kifolyólag főként kerti bútorokat, illetve teraszokat szoktak építeni belőle. Persze a használat ezen a felületen is nyomot hagy idővel. Tisztítására azonban remek választásnak bizonyulnak különféle házi szerek, melyek az anyagban sem tesznek kárt.

Teakfa tisztítása – Így csináld

Mivel a teakfa rendkívül ellenálló anyag, alapvetően nem szükséges foglalkoznod az ápolásával, teljesen elegendő, ha néha letisztítod. Ennek lépéseit az alábbiakban részletezzük:

  1. A legjobb tisztítószer a meleg víz és a szappan. A teakfa tisztításához áztass be egy rongyot a szappanos vízbe, majd töröld át vele a bútort. A makacsabb szennyeződés eltüntetésére egy gyökérkefét is használhatsz.
  2. Ha nem elég hatékony a szappanos víz, akkor vess be kenőszappant is.
  3. A rendkívül makacs foltokat úgy tudod eltüntetni, ha némi oxálsavat is teszel a szappanos vízhez. Ezt a patikákban tudod megvásárolni. Ha oxálsavat használsz, akkor arra figyelj, hogy saválló kesztyűt húzz, és vegyél fel egy maszkot és egy védőszemüveget is.
  4. A nagyon koszos részeket egy csiszolópapírral is kezelheted: egyszerűen csiszold le a foltot. Ezután kend át az érintett területet egy ápoló faolajjal.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.