Teakfa tisztítása: ezekkel a házi szerekkel garantált a siker!

Teakfa tisztítása: ezekkel a házi szerekkel garantált a siker!

Ha eddig azt hitted, hogy a teakfa tisztítása csak drága vegyszerekkel lehetséges, akkor biztosan örülsz annak a hírnek, miszerint egyszerű házi szerekkel is könnyedén sikert érhetsz el.

Ötletládához ad!

A teakfa rendkívül kedvelt, hiszen strapabíró, és az időjárás viszontagságainak is ellenáll. Ezekből kifolyólag főként kerti bútorokat, illetve teraszokat szoktak építeni belőle. Persze a használat ezen a felületen is nyomot hagy idővel. Tisztítására azonban remek választásnak bizonyulnak különféle házi szerek, melyek az anyagban sem tesznek kárt.

Teakfa tisztítása – Így csináld

Mivel a teakfa rendkívül ellenálló anyag, alapvetően nem szükséges foglalkoznod az ápolásával, teljesen elegendő, ha néha letisztítod. Ennek lépéseit az alábbiakban részletezzük:

  1. A legjobb tisztítószer a meleg víz és a szappan. A teakfa tisztításához áztass be egy rongyot a szappanos vízbe, majd töröld át vele a bútort. A makacsabb szennyeződés eltüntetésére egy gyökérkefét is használhatsz.
  2. Ha nem elég hatékony a szappanos víz, akkor vess be kenőszappant is.
  3. A rendkívül makacs foltokat úgy tudod eltüntetni, ha némi oxálsavat is teszel a szappanos vízhez. Ezt a patikákban tudod megvásárolni. Ha oxálsavat használsz, akkor arra figyelj, hogy saválló kesztyűt húzz, és vegyél fel egy maszkot és egy védőszemüveget is.
  4. A nagyon koszos részeket egy csiszolópapírral is kezelheted: egyszerűen csiszold le a foltot. Ezután kend át az érintett területet egy ápoló faolajjal.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Felújítás Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

Edina és családja 2016-ban vásárolta meg ezt az ingatlant, amelyről már akkor tudták: alapos felújításra szorul. Mire azonban igazán belelendültek, a koronavírus járvány megbénította a világot. Ők azonban nem adták fel, és több részletben ugyan, de megvalósították a terveiket. A képeket látva kétségtelen: megérte kitartónak lenniük.

Tipp 5 érv, ami miatt megéri időben megtervezni az ünnepi menüt

Az ünnepek közeledtével mindenki vásárlási lázban ég, ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni. A karácsonyi étkezések tipikusan azok az események, amikor rengeteg ételmaradék gyűlik össze, ami egyrészt pénzkidobás, másrészt pedig nagy terhet ró a környezetre. A menü alapos megtervezésével rengeteget spórolhatunk az alapanyagok megvásárlásakor, és jóval kevesebb étel vész kárba.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin