Forrás: Getty

Tavaszi nagytakarítás a fürdőben: vesd be az internet kedvenc trükkjeit
  • Vízkő eltávolítása vegyszer nélkül

Az internet nagy szenzációja a „drill brush” vagyis a fúróhoz vagy csavarbehajtóhoz hasonlító eszköz, aminek egy kefe van a végén. Ehhez olyan kefefejet válasszunk, aminek extra puhák a szálai, hogy ne karcolhassa meg a metál vagy fém felületeket. Nem csak a vízkövet tünteti el ez a módszer nyomtalanul, de a fugát is ragyogóan tisztává varázsolja, ha valamennyi tisztítószert is adsz hozzá.

  • Tusolófej tisztítása

Ahelyett, hogy elkezdenéd a tusfejet sikálni, szereld le a csőről. Ezután készítsd el a keveréket, ami nem csak a tusfej külső részét, de a belsejét is hatásosan vízkőteleníti. Az utóbbi azért fontos, mert így ismét erősebb lesz a zuhany vízsugara. Áztasd a tusfejet desztillált ecetes vízbe, és hagyd állni 30 percen át. Végül elég leöblíteni és szárazra törölni a felületét, és már makulátlanul tiszta is a zuhanyfej.

  • Vastag vízkőréteg eltávolítása

A vastag vízkőréteg eltávolítása rettenetesen nehéz feladat, viszont közel sem lehetetlen. Fújj fele víz, fele ecet keveréket a felületre, végül egy penge vagy spatula segítségével kapard le a fellazított vízkövet. Vigyázz, hogy a spatulával meg ne karcold a csap felületét. Ehhez semmiképp se „vágd” túl mélyen a vízkőréteget.

  • Tartósan tiszta tükör

A tükör tisztasága általában a legközelebbi tusolásig tart, hiszen a tükörre lecsapódott párába pillanatok alatt beleülnek a porszemek és a hajszálak. Az internet a borotvahabra esküszik a hosszantartó tisztaság esetében. Maga a trükk roppant egyszerű: fújj borotvahabot a tiszta tükörre, majd egy rongy segítségével oszlasd el a tükör egész felületén. Miután felszívódott a borotvahab, jó néhány napig nem kell a tükör miatt aggódnod.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.