Forrás: Getty

Takarítási tévhitek – Tippek, amiket NEM érdemes megfogadni

„Majd egyben a hétvégén”

A dolgos hétköznapokon könnyen el lehet jutni oda, hogy minden feladatot elodázunk a hétvégére, amikor úgyis szabadok vagyunk. Ez azonban nem jó ötlet! Inkább szánjunk naponta 30 percet a lakásra, még akkor is, ha nem könnyű. Ilyenkor a hétvége megmarad a pihenésre és feltöltődésre, ráadásul mindezt tiszta, rendezett környezetben tehetjük meg.

Ecetes takarítási tévhitek

A takarítási tévhitek között biztosan dobogós helyen szerepel, hogy az ecet egy csodaszer, bárhol használható tisztító anyag. Ez azonban tévedés, az ecet valóban nagyon jól képes eltávolítani a foltokat, a zsírt és az olajat, de savas kémhatása miatt a fa felületeket például tönkre tudja tenni. Az ecet nem mindenre alkalmazható, hagyjuk meg a konyha és fürdőszoba felületeire.

Mindenhez külön tisztítószer kell

Ha az otthonunkban minden helyiség minden típusú foltjára más és más szert használunk, akkor nagyon pazarolunk. Nincs ugyanis szükség húszféle szerre, 4-5 különböző típusú készítmény tökéletes képes kiszolgálni az egész lakást. A konyhai és fürdőszobai tisztítószerek nagyrészt egyformák, maximum a reklámjuk a különböző. Egy ecetes keverék erre a két helyiségre tökéletes, de vigyázzunk, hogy milyen felületen használjuk.

Ablaktisztító szer a képernyőkön

Habár teljes mértékben adja magát a feltételezés, hogy az elektronikai eszközök kijelzője ugyanolyan takarítást igényel, mint a tükrök vagy az ablakok, sajnos ez nem állja meg a helyét. Azért, hogy az üveg teljesen cseppmentesen száradjon, alkohol van az ablaktisztító szerekben, amik le tudják oldani a kijelzők külső, védelmet biztosító rétegét. Így az eszköz nem csak sebezhetőbb lesz, de a kijelző is jobban fog tükröződni, zavarva ezzel a használatot.

Újságpapír az ablakokon

Az ablaktisztítót bizonyos praktikák szerint újságpapírral kell letörölni az ablakról, ezzel tökéletes eredményt elérve. Azonban az újságból a tinta könnyen befogja a keretet, a papír pedig szétbomlik, ami csak megnehezíti a dolgunkat. Ha ablakról van szó, jobb megoldás a rongy és az ablaklehúzó kombinációja.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.