Takarítási tévhitek – Tippek, amiket NEM érdemes megfogadni

Takarítási tévhitek – Tippek, amiket NEM érdemes megfogadni

Biztosan minden háztartásnak megvannak a maga bevett szokásai, ha takarításról van szó – ideértve a trükköket is, amiket mástól vettünk át. Azonban nem szabad minden kecsegtető ötletnek vakon hinni, hiszen lehet, hogy egyáltalán nem jó tanács. Jöjjenek a gyakori takarítási tévhitek.

Ötletládához ad!

„Majd egyben a hétvégén”

A dolgos hétköznapokon könnyen el lehet jutni oda, hogy minden feladatot elodázunk a hétvégére, amikor úgyis szabadok vagyunk. Ez azonban nem jó ötlet! Inkább szánjunk naponta 30 percet a lakásra, még akkor is, ha nem könnyű. Ilyenkor a hétvége megmarad a pihenésre és feltöltődésre, ráadásul mindezt tiszta, rendezett környezetben tehetjük meg.

Ecetes takarítási tévhitek

A takarítási tévhitek között biztosan dobogós helyen szerepel, hogy az ecet egy csodaszer, bárhol használható tisztító anyag. Ez azonban tévedés, az ecet valóban nagyon jól képes eltávolítani a foltokat, a zsírt és az olajat, de savas kémhatása miatt a fa felületeket például tönkre tudja tenni. Az ecet nem mindenre alkalmazható, hagyjuk meg a konyha és fürdőszoba felületeire.

Mindenhez külön tisztítószer kell

Ha az otthonunkban minden helyiség minden típusú foltjára más és más szert használunk, akkor nagyon pazarolunk. Nincs ugyanis szükség húszféle szerre, 4-5 különböző típusú készítmény tökéletes képes kiszolgálni az egész lakást. A konyhai és fürdőszobai tisztítószerek nagyrészt egyformák, maximum a reklámjuk a különböző. Egy ecetes keverék erre a két helyiségre tökéletes, de vigyázzunk, hogy milyen felületen használjuk.

Ablaktisztító szer a képernyőkön

Habár teljes mértékben adja magát a feltételezés, hogy az elektronikai eszközök kijelzője ugyanolyan takarítást igényel, mint a tükrök vagy az ablakok, sajnos ez nem állja meg a helyét. Azért, hogy az üveg teljesen cseppmentesen száradjon, alkohol van az ablaktisztító szerekben, amik le tudják oldani a kijelzők külső, védelmet biztosító rétegét. Így az eszköz nem csak sebezhetőbb lesz, de a kijelző is jobban fog tükröződni, zavarva ezzel a használatot.

Újságpapír az ablakokon

Az ablaktisztítót bizonyos praktikák szerint újságpapírral kell letörölni az ablakról, ezzel tökéletes eredményt elérve. Azonban az újságból a tinta könnyen befogja a keretet, a papír pedig szétbomlik, ami csak megnehezíti a dolgunkat. Ha ablakról van szó, jobb megoldás a rongy és az ablaklehúzó kombinációja.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Önálló lakásra vágysz? Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin