Forrás: Getty

Szürke lakberendezés – A legfontosabb tudnivalók&legnépszerűbb megoldások egy helyen

A szín jelentése

A szürke szín a visszafogottsága miatt a háttérbe vonulást, a kiegyensúlyozottságot jelképezi. Mivel semleges árnyalat, bizonyos fokig nyugtató hatással lehet ránk, stresszoldóként is bevethető.

Más színek a szürkével

Éppen visszafogottsága az, ami miatt a szürke szín nagyon népszerű a modern lakberendezési irányzatokban. Ez a tónus ugyanis egy kiegyenlítő szín, ami annyit tesz, hogy a nagyon élénk, merész árnyalatokat is képes egyensúlyba hozni. Akár még azt is meg lehet tenni, hogy több, egymástól nagyon elütő, élénk tónust behozunk a szobába, a szürke ugyanis képes őket balanszba hozni, ezért nem lesz túlságosan erős az összkép. Arra azonban ügyelni kell, hogy ha nincs elég szín a szürke mellett, akkor az eredmény könnyen unalmassá és személytelenné változhat.

A szürke szín használata a nappaliban

Ha van egy nagyon hangsúlyos berendezési vagy dekorációs tárgyunk a nappaliban, akkor azt jól ki lehet emelni a szürke segítségével. Egy nagyon élénk kanapén legyenek szürke díszpárnák, alatta szürke szőnyeg, így jól ki fog tűnni a kanapé szépsége. Ha van egy festmény, amit ki szeretnénk tenni a falra, akkor akár az egész fal lehet szürke mögötte, hiszen a festménnyel jól fog harmonizálni, nem vonja el róla a figyelmet.

Szürke lakberendezés – A legfontosabb tudnivalók&legnépszerűbb megoldások egy helyen
Forrás: Getty

Szürke a fürdőszobában

Különösen jól mutat a szürke az élénk porcelánnal kontrasztban, nem véletlen, hogy a legtöbb modern fürdő ezt a színsémát kapja.

Szürke lakberendezés – A legfontosabb tudnivalók&legnépszerűbb megoldások egy helyen
Forrás: Getty

Egy új használati mód, a home office

Aki otthonról dolgozik, jól tudja, hogy nagyon sok zavaró tényező van, ami könnyen el tudja vonni a figyelmet. Amennyiben van külön dolgozószoba, akkor érdemes lehet azt szürke festésen vagy szürke berendezésen gondolkodni, mivel ennek az árnyalatnak a hangulata segít megtartani a fókuszt és koncentráltnak maradni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.