Szürke lakberendezés – A legfontosabb tudnivalók&legnépszerűbb megoldások egy helyen

Szürke lakberendezés – A legfontosabb tudnivalók&legnépszerűbb megoldások egy helyen

A szürke szín a mai modern építészetben és lakberendezésben nagyon nagy hangsúlyt kap, ami nem meglepetés, hiszen elegáns, modern és letisztult. Meglepően sokoldalú árnyalat, amivel pazar végeredményt lehet elérni szinte bármelyik szobában.

Ötletládához ad!

A szín jelentése

A szürke szín a visszafogottsága miatt a háttérbe vonulást, a kiegyensúlyozottságot jelképezi. Mivel semleges árnyalat, bizonyos fokig nyugtató hatással lehet ránk, stresszoldóként is bevethető.

Más színek a szürkével

Éppen visszafogottsága az, ami miatt a szürke szín nagyon népszerű a modern lakberendezési irányzatokban. Ez a tónus ugyanis egy kiegyenlítő szín, ami annyit tesz, hogy a nagyon élénk, merész árnyalatokat is képes egyensúlyba hozni. Akár még azt is meg lehet tenni, hogy több, egymástól nagyon elütő, élénk tónust behozunk a szobába, a szürke ugyanis képes őket balanszba hozni, ezért nem lesz túlságosan erős az összkép. Arra azonban ügyelni kell, hogy ha nincs elég szín a szürke mellett, akkor az eredmény könnyen unalmassá és személytelenné változhat.

A szürke szín használata a nappaliban

Ha van egy nagyon hangsúlyos berendezési vagy dekorációs tárgyunk a nappaliban, akkor azt jól ki lehet emelni a szürke segítségével. Egy nagyon élénk kanapén legyenek szürke díszpárnák, alatta szürke szőnyeg, így jól ki fog tűnni a kanapé szépsége. Ha van egy festmény, amit ki szeretnénk tenni a falra, akkor akár az egész fal lehet szürke mögötte, hiszen a festménnyel jól fog harmonizálni, nem vonja el róla a figyelmet.

Szürke lakberendezés – A legfontosabb tudnivalók&legnépszerűbb megoldások egy helyen
Forrás: Getty

Szürke a fürdőszobában

Különösen jól mutat a szürke az élénk porcelánnal kontrasztban, nem véletlen, hogy a legtöbb modern fürdő ezt a színsémát kapja.

Szürke lakberendezés – A legfontosabb tudnivalók&legnépszerűbb megoldások egy helyen
Forrás: Getty

Egy új használati mód, a home office

Aki otthonról dolgozik, jól tudja, hogy nagyon sok zavaró tényező van, ami könnyen el tudja vonni a figyelmet. Amennyiben van külön dolgozószoba, akkor érdemes lehet azt szürke festésen vagy szürke berendezésen gondolkodni, mivel ennek az árnyalatnak a hangulata segít megtartani a fókuszt és koncentráltnak maradni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin