Forrás: Getty

Szúnyogriasztó spray házilag mindössze 3 hozzávalóból

A kellemes nyári estéket gyakran tönkreteszik a szúnyogok az állandó zümmögésükkel és csípéseikkel. Vess véget ennek! Mindössze 3 hozzávalóból készíthetsz szúnyogriasztó spray-t, ami garantáltan távol tartja a vérszívókat.

Hozzávalók

  • 30 ml gyógyszertári alkohol
  • 70 ml desztillált víz vagy felforralt víz
  • illóolajok: levendula, citromos eukaliptusz, pálmarózsa
  • 1 tiszta szórófejes flakon

Elkészítés

  1. Töltsd az alkoholt a szórófejes flakonba, és adj hozzá 5 csepp citromos eukaliptusz illóolajat, 2 csepp pálmarózsa olajat és 5 csepp levendula illóolajat.
  2. Ezután öntsd hozzá a desztillált vizet, alaposan tekerd rá a flakon tetejét, és rázd össze. A szúnyogriasztó spray pedig már használatra kész.

Tippek a spray használatához

Az illóolajoknál ne spórolj, azaz ne a legolcsóbbat vedd meg, ugyanis azok a leghatékonyabbak, amelyek nem tartalmaznak más összetevőket. Amennyiben nem szereted az elkészült spray illatát, ezen nyugodtan változtass. A szúnyogriasztó elkészítéséhez tökéletesen megfelelnek a következő olajok is: citrom, kakukkfű, teafaolaj, citronella, cédrus és citromfű.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.