Pénztárcabarát megoldások III. – Hogyan spóroljunk a takarítással?

Pénztárcabarát megoldások III. – Hogyan spóroljunk a takarítással?

Ha nyomod követed a kiadásaidat, azt is láthatod, mennyit költesz havi szinten otthonod tisztaságára. Nem keveset, igaz? Pedig sokkal takarékosabban elérhetnénk ugyanazt az eredményt. Segítünk, hogyan tudsz sokkal kevesebb pénzzel ragyogóan tiszta otthont varázsolni magadnak.

Ötletládához ad!

1. Ne vegyünk felesleges takarítóeszközöket

Az üzletekben és reklámokban rengeteg praktikus(-nak tűnő) takarítóeszközzel találkozhatunk, melyek hatékonyabb takarítást –hirdetnek  és ki ne akarna minél kisebb erőbefektetéssel minél jobb eredményeket elérni? A valóság azonban az, hogy sokszor a csodaeszközök nélkül is ugyanolyan tiszta lesz a lakás – csak jóval kevesebb pénzből. Egy hagyományos vödör, rongy, szivacs és kefe kombinációjánál amúgy sincs praktikusabb megoldás.

2. Használjuk az ajánlott mennyiséget

A dobozra írt ajánlott mennyiséget a gyártó hosszas kísérletezések és számolások után állapítja meg. Márpedig ha ezt a mennyiséget betartjuk, nagy valószínűséggel ugyanolyan tiszta felületeket kapunk, mintha egyik-másik tisztítószerből (sokkal) többet használnánk. Így pedig az adott jóval tovább elég, ráadásul nem lesznek lerakódások sem a tisztított felületeken a túl sok vegyszer miatt.

3. Használj univerzális tisztítószereket

Bár a boltokban már mindenre létezik külön megoldás, ezek használatától óva intenek a profik. A legtöbb univerzális tisztítószer ugyanis tökéletesen alkalmas a legtöbb probléma orvoslására. Ha megnézzük a címkét, ugyanolyan hatóanyagokat láthatunk az univerzális és a speciális tisztítószerekben is, ezért felesleges mindegyik fajtából beszerezni egyet-egyet.

4. Csak teli gépeket indítsunk el

Nincs annál nagyobb pazarlás, mint amikor félig üres gépeket indítunk el. A mosógép és a mosogatógép is csak akkor menjen, ha tele van szennyessel.

Pénztárcabarát megoldások III. – Hogyan spóroljunk a takarítással?
Forrás: Getty

5. Készítsünk DIY tisztítószereket

Sok esetben a DIY tisztítószerek hatékonyabbak, mint a bolti alternatíváik. Ecetből, szódabikarbónából vagy citromléből hatékony tisztítószert keverhetünk. Egészségesebbek, olcsóbbak és még környezetbarátabbak is.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin