Forrás: Getty

Pénztárcabarát megoldások III. – Hogyan spóroljunk a takarítással?

1. Ne vegyünk felesleges takarítóeszközöket

Az üzletekben és reklámokban rengeteg praktikus(-nak tűnő) takarítóeszközzel találkozhatunk, melyek hatékonyabb takarítást –hirdetnek  és ki ne akarna minél kisebb erőbefektetéssel minél jobb eredményeket elérni? A valóság azonban az, hogy sokszor a csodaeszközök nélkül is ugyanolyan tiszta lesz a lakás – csak jóval kevesebb pénzből. Egy hagyományos vödör, rongy, szivacs és kefe kombinációjánál amúgy sincs praktikusabb megoldás.

2. Használjuk az ajánlott mennyiséget

A dobozra írt ajánlott mennyiséget a gyártó hosszas kísérletezések és számolások után állapítja meg. Márpedig ha ezt a mennyiséget betartjuk, nagy valószínűséggel ugyanolyan tiszta felületeket kapunk, mintha egyik-másik tisztítószerből (sokkal) többet használnánk. Így pedig az adott jóval tovább elég, ráadásul nem lesznek lerakódások sem a tisztított felületeken a túl sok vegyszer miatt.

3. Használj univerzális tisztítószereket

Bár a boltokban már mindenre létezik külön megoldás, ezek használatától óva intenek a profik. A legtöbb univerzális tisztítószer ugyanis tökéletesen alkalmas a legtöbb probléma orvoslására. Ha megnézzük a címkét, ugyanolyan hatóanyagokat láthatunk az univerzális és a speciális tisztítószerekben is, ezért felesleges mindegyik fajtából beszerezni egyet-egyet.

4. Csak teli gépeket indítsunk el

Nincs annál nagyobb pazarlás, mint amikor félig üres gépeket indítunk el. A mosógép és a mosogatógép is csak akkor menjen, ha tele van szennyessel.

Pénztárcabarát megoldások III. – Hogyan spóroljunk a takarítással?
Forrás: Getty

5. Készítsünk DIY tisztítószereket

Sok esetben a DIY tisztítószerek hatékonyabbak, mint a bolti alternatíváik. Ecetből, szódabikarbónából vagy citromléből hatékony tisztítószert keverhetünk. Egészségesebbek, olcsóbbak és még környezetbarátabbak is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.