Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal

Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal

A dolgozószoba ideális esetben olyan hely, ahol teljesen elmélyedve, nyugalomban tudjuk végezni a munkát. Lássuk be, nem mindenki ilyen szerencsés, és sokszor osztoznunk kell a téren – akár egy másik helyiséggel, akár egy másik emberrel. Hoztunk pár tippet, amivel elviselhetőbb lesz az ilyen élethelyzet.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Helyiséggel megosztott dolgozószoba

Ne essünk kétségbe, ha csak egy szobát tudunk félig dolgozószobává alakítani. Tökéletesen megfér a dolgozósarok a gardróbszobában, mosókonyhában vagy hálószobában.

  • Eltérő falszín, tapéta

Az effektív munka érdekében hasznos minél inkább vizuálisan is elválasztani a munkateret a szoba többi részétől, hogy teljesen a feladatra tudjunk hangolódni. Erre megoldást jelent a szoba részétől eltérő tapéta vagy falszín.

  • Szoba elrendezése

A másik helyiséggel megosztott dolgozószoba hátránya, hogy a szobában lévő többi tárgy elvonja a figyelmünket. Lehetőleg úgy rendezzük el a szobát, hogy csak a dolgozórész felé figyeljünk, üljünk háttal az ágynak, ruhásszekrénynek, mosógépnek, bárminek.

  • Függöny, tolóajtó beszerzése

Amikor nem dolgozunk és a dolgozószobát a másik profiljában használjuk, akkor könnyen összekeverhetjük a munkához kapcsolódó papírokat, kellékeket. Ezért fontos, hogy valamivel elfedjük a dolgozósarkot, amikor nem használjuk, hiszen így biztosan nem matatunk ott véletlenül sem.

Személlyel megosztott dolgozószoba

Ha a dolgozószobát egy másik személlyel kell megosztani, akkor nem csupán a bútorok, de a másik ember jelenléte is megzavarhatja a munkavégzésünket.

Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal
Forrás: Getty
  • Térelválasztó

Ha csak nem kell konstans egyeztetnetek a közös munka kapcsán, akkor meg fogjátok köszönni a térelválasztót. Ez lehet egy irattartópolc, paraván vagy akár egy gipszkarton félfal is. A térelválasztó segít elszeparálni a két munkaterület, így nem csak a munkaeszközök nem keverednek, de mi magunk is zavartalanabbul dolgozhatunk.

  • Fülhallgató

Amennyiben egyikőtök munkája folyamatos videókonferenciával vagy telefonhívással jár, mindenképp szerezzetek be fülhallgatót mindkettőtöknek. Lehetőleg olyat, ami zajszűrős is, ám ez sem szükséges, elég csak klasszikus (nem figyelemelterelő!) zenét bekapcsolni, amíg a másik egy meetingen „ül”.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Húsvéti asztal dekorációs ötletek: inspirálódj gyönyörű megoldásokból

Hamarosan itt a húsvét, itt az ideje készülni az ünnepi ebédre. A menü sokkal ízletesebb lesz, ha megadjuk a módját a terítéknek is. Hoztunk néhány lélegzetelállítóan szép húsvéti asztal terítéket.

Tipp Római roló kisokos – Árnyékolás divatosan „csináld magad” módra

Ha felújítás előtt állsz, és egy kicsit fel szeretnéd dobni az ablakok környékét, de még nem tudod mivel, akkor vess egy pillantást a római rolóra. A római roló egy olyan árnyékoló megoldás, ami sokféle kinézetben elérhető, így dekorációnak is kiváló.

Otthon Antik tárgyak bűvöletében – Gödöllői csodaház

A mi munkánkban talán az az irigylésre méltó, hogy különleges emberekkel az otthonukban beszélgethetünk. Már az első találkozás hatalmas bizalmat feltételez a vendéglátóink részéről, hiszen ismeretlenként kopogtatunk, és ahogy nyílik az ajtó, máris beleláthatunk a világukba.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: 5 zseniális trükk, ami megkönnyíti a takarítást

A tavaszi nagytakarítás sokaknak mumus, hiszen rengeteg munkával jár. Az alábbi tippeknek hála azonban sokkal gyorsabban fogsz végezni, sőt, nem is fogsz annyira elfáradni.

Tipp Íme, egy zseniális trükk, hogyan varázsold ragyogóan tisztává a sütőt

A sütő tisztításának többféle módja van. Használhatod az öntisztító funkciót, de a hagyományos sikálás is mindig megoldás. Vagy bevethetsz egy olyan technikát, amelyet már régóta használnak mikrohullámú sütő tisztítására, azaz gőzzel is tisztíthatod a készülék belseját.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin