Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal

Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal

A dolgozószoba ideális esetben olyan hely, ahol teljesen elmélyedve, nyugalomban tudjuk végezni a munkát. Lássuk be, nem mindenki ilyen szerencsés, és sokszor osztoznunk kell a téren – akár egy másik helyiséggel, akár egy másik emberrel. Hoztunk pár tippet, amivel elviselhetőbb lesz az ilyen élethelyzet.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Helyiséggel megosztott dolgozószoba

Ne essünk kétségbe, ha csak egy szobát tudunk félig dolgozószobává alakítani. Tökéletesen megfér a dolgozósarok a gardróbszobában, mosókonyhában vagy hálószobában.

  • Eltérő falszín, tapéta

Az effektív munka érdekében hasznos minél inkább vizuálisan is elválasztani a munkateret a szoba többi részétől, hogy teljesen a feladatra tudjunk hangolódni. Erre megoldást jelent a szoba részétől eltérő tapéta vagy falszín.

  • Szoba elrendezése

A másik helyiséggel megosztott dolgozószoba hátránya, hogy a szobában lévő többi tárgy elvonja a figyelmünket. Lehetőleg úgy rendezzük el a szobát, hogy csak a dolgozórész felé figyeljünk, üljünk háttal az ágynak, ruhásszekrénynek, mosógépnek, bárminek.

  • Függöny, tolóajtó beszerzése

Amikor nem dolgozunk és a dolgozószobát a másik profiljában használjuk, akkor könnyen összekeverhetjük a munkához kapcsolódó papírokat, kellékeket. Ezért fontos, hogy valamivel elfedjük a dolgozósarkot, amikor nem használjuk, hiszen így biztosan nem matatunk ott véletlenül sem.

Személlyel megosztott dolgozószoba

Ha a dolgozószobát egy másik személlyel kell megosztani, akkor nem csupán a bútorok, de a másik ember jelenléte is megzavarhatja a munkavégzésünket.

Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal
Forrás: Getty
  • Térelválasztó

Ha csak nem kell konstans egyeztetnetek a közös munka kapcsán, akkor meg fogjátok köszönni a térelválasztót. Ez lehet egy irattartópolc, paraván vagy akár egy gipszkarton félfal is. A térelválasztó segít elszeparálni a két munkaterület, így nem csak a munkaeszközök nem keverednek, de mi magunk is zavartalanabbul dolgozhatunk.

  • Fülhallgató

Amennyiben egyikőtök munkája folyamatos videókonferenciával vagy telefonhívással jár, mindenképp szerezzetek be fülhallgatót mindkettőtöknek. Lehetőleg olyat, ami zajszűrős is, ám ez sem szükséges, elég csak klasszikus (nem figyelemelterelő!) zenét bekapcsolni, amíg a másik egy meetingen „ül”.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin