Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal

Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal

A dolgozószoba ideális esetben olyan hely, ahol teljesen elmélyedve, nyugalomban tudjuk végezni a munkát. Lássuk be, nem mindenki ilyen szerencsés, és sokszor osztoznunk kell a téren – akár egy másik helyiséggel, akár egy másik emberrel. Hoztunk pár tippet, amivel elviselhetőbb lesz az ilyen élethelyzet.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Helyiséggel megosztott dolgozószoba

Ne essünk kétségbe, ha csak egy szobát tudunk félig dolgozószobává alakítani. Tökéletesen megfér a dolgozósarok a gardróbszobában, mosókonyhában vagy hálószobában.

  • Eltérő falszín, tapéta

Az effektív munka érdekében hasznos minél inkább vizuálisan is elválasztani a munkateret a szoba többi részétől, hogy teljesen a feladatra tudjunk hangolódni. Erre megoldást jelent a szoba részétől eltérő tapéta vagy falszín.

  • Szoba elrendezése

A másik helyiséggel megosztott dolgozószoba hátránya, hogy a szobában lévő többi tárgy elvonja a figyelmünket. Lehetőleg úgy rendezzük el a szobát, hogy csak a dolgozórész felé figyeljünk, üljünk háttal az ágynak, ruhásszekrénynek, mosógépnek, bárminek.

  • Függöny, tolóajtó beszerzése

Amikor nem dolgozunk és a dolgozószobát a másik profiljában használjuk, akkor könnyen összekeverhetjük a munkához kapcsolódó papírokat, kellékeket. Ezért fontos, hogy valamivel elfedjük a dolgozósarkot, amikor nem használjuk, hiszen így biztosan nem matatunk ott véletlenül sem.

Személlyel megosztott dolgozószoba

Ha a dolgozószobát egy másik személlyel kell megosztani, akkor nem csupán a bútorok, de a másik ember jelenléte is megzavarhatja a munkavégzésünket.

Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal
Forrás: Getty
  • Térelválasztó

Ha csak nem kell konstans egyeztetnetek a közös munka kapcsán, akkor meg fogjátok köszönni a térelválasztót. Ez lehet egy irattartópolc, paraván vagy akár egy gipszkarton félfal is. A térelválasztó segít elszeparálni a két munkaterület, így nem csak a munkaeszközök nem keverednek, de mi magunk is zavartalanabbul dolgozhatunk.

  • Fülhallgató

Amennyiben egyikőtök munkája folyamatos videókonferenciával vagy telefonhívással jár, mindenképp szerezzetek be fülhallgatót mindkettőtöknek. Lehetőleg olyat, ami zajszűrős is, ám ez sem szükséges, elég csak klasszikus (nem figyelemelterelő!) zenét bekapcsolni, amíg a másik egy meetingen „ül”.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin