Forrás: Getty

Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal

Helyiséggel megosztott dolgozószoba

Ne essünk kétségbe, ha csak egy szobát tudunk félig dolgozószobává alakítani. Tökéletesen megfér a dolgozósarok a gardróbszobában, mosókonyhában vagy hálószobában.

  • Eltérő falszín, tapéta

Az effektív munka érdekében hasznos minél inkább vizuálisan is elválasztani a munkateret a szoba többi részétől, hogy teljesen a feladatra tudjunk hangolódni. Erre megoldást jelent a szoba részétől eltérő tapéta vagy falszín.

  • Szoba elrendezése

A másik helyiséggel megosztott dolgozószoba hátránya, hogy a szobában lévő többi tárgy elvonja a figyelmünket. Lehetőleg úgy rendezzük el a szobát, hogy csak a dolgozórész felé figyeljünk, üljünk háttal az ágynak, ruhásszekrénynek, mosógépnek, bárminek.

  • Függöny, tolóajtó beszerzése

Amikor nem dolgozunk és a dolgozószobát a másik profiljában használjuk, akkor könnyen összekeverhetjük a munkához kapcsolódó papírokat, kellékeket. Ezért fontos, hogy valamivel elfedjük a dolgozósarkot, amikor nem használjuk, hiszen így biztosan nem matatunk ott véletlenül sem.

Személlyel megosztott dolgozószoba

Ha a dolgozószobát egy másik személlyel kell megosztani, akkor nem csupán a bútorok, de a másik ember jelenléte is megzavarhatja a munkavégzésünket.

Osztott dolgozószoba ötletek – Így felezd el a dolgozószobát egy másik helyiséggel vagy családtaggal
Forrás: Getty
  • Térelválasztó

Ha csak nem kell konstans egyeztetnetek a közös munka kapcsán, akkor meg fogjátok köszönni a térelválasztót. Ez lehet egy irattartópolc, paraván vagy akár egy gipszkarton félfal is. A térelválasztó segít elszeparálni a két munkaterület, így nem csak a munkaeszközök nem keverednek, de mi magunk is zavartalanabbul dolgozhatunk.

  • Fülhallgató

Amennyiben egyikőtök munkája folyamatos videókonferenciával vagy telefonhívással jár, mindenképp szerezzetek be fülhallgatót mindkettőtöknek. Lehetőleg olyat, ami zajszűrős is, ám ez sem szükséges, elég csak klasszikus (nem figyelemelterelő!) zenét bekapcsolni, amíg a másik egy meetingen „ül”.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.