Forrás: Getty

Nyílászáró szigetelés olcsón és gyorsan – Költséghatékony szigetelési ötletek még a fagyok előtt

Ajtók szigetelése

Ha nem tudjuk most kicserélni az ajtókat, akkor sincs gond, csak egy kicsit fel kell őket készíteni arra, hogy a téli hideget kint tartsák. Az ajtók szigetelése arról szól, hogy az ajtó teste és a félfa között lévő kis réseket betömjük. Erre a legjobb módszer a felragasztható szigetelő csík, amit házilag is fel lehet rakni. Ehhez az ajtót először meg kell tisztítani, majd a szigetelés felragasztása után pár percet várni, hogy az jól megtapadjon. Kicsit nehezebb lesz csukni az ajtót, de ez pont azért van, mert a szigetelés jól működik, kitölti a réseket.

Ablakok szigetelése fóliával

Az ablakok az üvegen keresztül sok hőt veszítenek, ezért a modern nyílázárók már több rétegű üveggel vannak felszerelve. Lehet segíteni az egyrétegű üvegnek is, mégpedig szigetelő hatású fóliával. Ezt az átlátszó anyagot az üvegre kell felrakni, ezzel adunk egy plusz réteget, ami jobban el tudja zárni a hőt, ezáltal melegebb lesz bent.

Függönyök és plusz egy réteg

A legolcsóbb megoldás az, ha a lyukakat, ahol elszökik a meleg, betömjük. Ez történhet akár újságpapírral, akár kispárnával is, de ez ne legyen tartós megoldás, maximum csak addig használjuk, amíg nem tudunk más szigetelést alkalmazni. Egy vastag, lehetőleg termikus függöny is jól elzárja az ablakot, így ez is egy jó ideiglenes megoldás lehet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.