Nyílászáró szigetelés olcsón és gyorsan – Költséghatékony szigetelési ötletek még a fagyok előtt

Nyílászáró szigetelés olcsón és gyorsan – Költséghatékony szigetelési ötletek még a fagyok előtt

Ha szigetelésről van szó, akkor mindenkinek azok a hatalmas lapok jutnak először eszébe, amiket a munkások több napon keresztül ragasztanak fel a házra, rengeteg anyag- és munkaköltséggel. Azonban találhatunk ennél olcsóbb és gyorsabb megoldásokat is, ha pénztárcabarát módon készítenénk fel a házat a télre.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

Ajtók szigetelése

Ha nem tudjuk most kicserélni az ajtókat, akkor sincs gond, csak egy kicsit fel kell őket készíteni arra, hogy a téli hideget kint tartsák. Az ajtók szigetelése arról szól, hogy az ajtó teste és a félfa között lévő kis réseket betömjük. Erre a legjobb módszer a felragasztható szigetelő csík, amit házilag is fel lehet rakni. Ehhez az ajtót először meg kell tisztítani, majd a szigetelés felragasztása után pár percet várni, hogy az jól megtapadjon. Kicsit nehezebb lesz csukni az ajtót, de ez pont azért van, mert a szigetelés jól működik, kitölti a réseket.

Ablakok szigetelése fóliával

Az ablakok az üvegen keresztül sok hőt veszítenek, ezért a modern nyílázárók már több rétegű üveggel vannak felszerelve. Lehet segíteni az egyrétegű üvegnek is, mégpedig szigetelő hatású fóliával. Ezt az átlátszó anyagot az üvegre kell felrakni, ezzel adunk egy plusz réteget, ami jobban el tudja zárni a hőt, ezáltal melegebb lesz bent.

Függönyök és plusz egy réteg

A legolcsóbb megoldás az, ha a lyukakat, ahol elszökik a meleg, betömjük. Ez történhet akár újságpapírral, akár kispárnával is, de ez ne legyen tartós megoldás, maximum csak addig használjuk, amíg nem tudunk más szigetelést alkalmazni. Egy vastag, lehetőleg termikus függöny is jól elzárja az ablakot, így ez is egy jó ideiglenes megoldás lehet.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin