Nem szeretsz ruhát hajtogatni? Próbáld ki ezeket a trükköket – VIDEÓVAL

Nem szeretsz ruhát hajtogatni? Próbáld ki ezeket a trükköket – VIDEÓVAL

A ruhákat nem csak azért fontos szépen hajtogatni, hogy ne legyenek gyűröttek, amikor felvesszük őket, de rengeteget helyet is megspórolhatunk a szekrényben, ha okosan tároljuk őket. A jó hír, hogy a szuper hajtogatási trükkök felgyorsítják ezt az utálatos házimunkát, és egy kis gyakorlás után könnyen rá is áll a kezünk.

Ötletládához ad!

1. Farmer hajtogatási trükk

A farmernadrágok sok helyet foglalnak el, és nem túl szerencsés alakjukból kifolyólag szinte lehetetlen őket rendezetten tárolni. Ennek orvoslására a videón látható trükköt tudjuk bevetni: a farmert a száránál fogva felhajtjuk, majd ezt ismételjük meg még egyszer. Végül függőlegesen hajtsuk félbe a nadrágokat, és kész is vagyunk.

2. Pulóverek hajtogatása

Ennél kompaktabb módon nem is lehetne tárolni a pulóvert: az alját 4-5 cm-re hajtsuk fel, ezután a két ujját hajtsuk be középre, hajtsuk félbe a felsőt függőlegesen, utolsó lépésben pedig görgessük fel az alján lévő „erszénybe”.

3. Elegáns törölköző tárolási trükk

Tegyük magunk elé a törölközőt kiterítve, majd vízszintesen hajtsuk félbe. Ezután a két sarkot hajtsuk be egymásra, majd ezt is hajtsuk félbe, és fordítsuk be. Az utolsó lépés a szokásos felgörgetés, és amikor már csak pár cm lóg ki a csücsökből, hajtsuk vissza a másik oldalra.

4. Konyharuha hajtogatási trükk

A pulóverhez hasonlóan most is azzal kezdjük a hajtogatást, hogy a konyharuha alját pár cm-re felhajtjuk, aztán először függőlegesen, majd vízszintesen is megfelezzük. Utolsó lépésben a jól ismert görgetős módszerrel betűrjük a konyharuhát az első lépésben kialakított zsebbe.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Tipp Ezért ne dobd ki SOHA a citrusfélék héját

Semmiféleképpen se dobd ki a mandarin, a narancs és a citrom héját, mert sok élethelyzetben a segítségedre lehetnek. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp Neked készítettem V. – Sikkes DIY dizájner kép a falra festés nélkül

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin