Forrás: Getty

Nem nő az anyósnyelved? Ezek a gyakori hibák lehetnek a háttérben
  1. Túlzott öntözés: Az anyósnyelvnek csak kevés vízre van szüksége. Az egyik leggyakoribb hiba az, hogy túl gyakran és túl sok vizet adsz neki. Az anyósnyelv a száraz talajt preferálja, tehát csak akkor öntözd meg, ha a virágföld teljesen kiszáradt. Ezt érdemes minden locsolás előtt ellenőrizned az ujjaddal.
  2. Rossz virágföld: Az anyósnyelvnek jó vízelvezetésű virágföldre van szüksége. Ha túlságosan nedvtartó vagy túl sűrű földet teszel alá, az a gyökerek rothadásához vezethet, amelynek előszele lehet a növekedés megállása. Válassz könnyed, jó vízelvezetésű talajt, amelyből könnyen ki tud folyni a felesleges víz.
  3. Kedvezőtlen fényviszonyok: Az anyósnyelv viszonylag sokféle fényviszonyt elvisel, kivéve a közvetlen napfényt. A túl erős napfény égési sérüléseket okozhat a leveleken, ezért egy félárnyékos, kissé sötét helyre érdemes helyezni.
  4. Nem megfelelő metszés: Fontos, hogy időről időre vágd vissza az elhalt vagy elnyúlt leveleket, hogy a növény formás és szép maradjon. A rendszeres metszés ahhoz is hozzájárul, hogy az aktív növekedési időszakban gyorsabban nyúljanak a levelek.
  5. Elhanyagolás: Az anyósnyelv egy nagyon ellenálló növény, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell törődnöd vele. Időnként ellenőrizd a leveleket, hogy nem látod-e rajta kártevők vagy betegségek jeleit, és távolítsd el róla a száraz vagy elhalt részeket.
  6. Túl hideg környezet: Sokan nem is gondolnák, hogy az egyébként sok szempontból igénytelen anyósnyelv pont a hőmérsékletre lesz kényes. Ha rendszeresen 20°C alá csökken a hőmérséklet abban a helyiségben, ahol tartod, akkor bizony előbb lelassul, majd végleg megáll a növekedése.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.