Ne járj pórul! Ezeket vedd figyelembe, ha online vásárolnál bútorokat

Ne járj pórul! Ezeket vedd figyelembe, ha online vásárolnál bútorokat

Bútorrendelés előtt állsz, és idő szűkében online intéznéd a vásárlást? Mutatjuk, mire figyelj, mielőtt kosárba teszed a kiszemelt darabokat.

Ötletládához ad!

Napjainkban már teljesen bevált szokás, hogy online szerzünk be ruhákat, kütyüket, dekorációt és lakberendezési tárgyakat is. Ennek számos előnye van, ám kicsit több utánajárást igényel, mint amikor személyesen keressük fel a boltokat. Mutatjuk, mikre figyelj oda online bútorvásárlás során.

  • Bizonyosodj meg az oldal hitelességéről

Sokan azért nem mernek online vásárolni, mert félnek attól, hogy átverés áldozatává válnak. A legbiztonságosabb, ha az ismert boltok eredeti weboldaláról vásárlunk, hiszen ezeken a felületeken nem kell attól tartanunk, hogy lenyúlják a pénzünket, vagy nem azt kapjuk, amit megrendeltünk.

  • Olvass véleményeket

Az online vásárlás nagy előnye, hogy a termék alatt a vásárlók megoszthatják tapasztalataikat az adott termékkel kapcsolatban. Sokszor kommentekben hívják fel a figyelmünket a bútordarabok olyan tulajdonságaira, amiket a képen vagy a leírásban nem vettünk észre. Sőt, a legtöbb oldalon fotót is tölthetnek fel a vásárlók, ezek alapján még reálisabb képet kaphatunk a termékről.

  • Figyelj a termékleírásra

Előfordulhat, hogy nem azt kapjuk, amit vártunk, ám amikor reklamálnánk, felhívják a figyelmünket arra, hogy amit kifogásolunk, az fel volt tüntetve a termékleírásban. A honlapok többségén a termékleírásnál csak egy rövid rész látszik, ám egy „Olvass tovább” vagy „Még több információ” gombbal le tudjuk nyitni az egész szöveget, így semmilyen fontos információ nem kerüli el a figyelmünket.

  • Mérj

A termékinformációkban megtaláljuk az adott bútorok pontos méreteit és az anyagát is. Mielőtt leadnánk a rendelésünket, ragadjunk mérőszalagot, és bizonyosodjunk meg róla, hogy az adott paraméterek passzolnak az otthonunkba.

  • Ellenőrizd a szállítási módot és időpontokat

A rendelés előtt ellenőrizzük le a kiszállítás összegét, módját és időpontját. Sajnos túlságosan gyakori, hogy a kedvezményes terméket vidáman, kapkodva rendeljük meg, ám a végösszeg meglepően magas. Ilyenkor a magas szállítási költség áll a háttérben, amiről érdemes tájékozódnunk, mielőtt meghoznánk a végső döntést. Az is megesik, hogy hiába rendeljük meg a terméket, hetekig nem érkezik meg a megnövekedett forgalom miatt. Ilyen esetben fel szokták tüntetni, hogy késni fog a szállítás.  

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin