Ne járj pórul! Ezeket vedd figyelembe, ha online vásárolnál bútorokat

Ne járj pórul! Ezeket vedd figyelembe, ha online vásárolnál bútorokat

Bútorrendelés előtt állsz, és idő szűkében online intéznéd a vásárlást? Mutatjuk, mire figyelj, mielőtt kosárba teszed a kiszemelt darabokat.

Ötletládához ad!

Napjainkban már teljesen bevált szokás, hogy online szerzünk be ruhákat, kütyüket, dekorációt és lakberendezési tárgyakat is. Ennek számos előnye van, ám kicsit több utánajárást igényel, mint amikor személyesen keressük fel a boltokat. Mutatjuk, mikre figyelj oda online bútorvásárlás során.

  • Bizonyosodj meg az oldal hitelességéről

Sokan azért nem mernek online vásárolni, mert félnek attól, hogy átverés áldozatává válnak. A legbiztonságosabb, ha az ismert boltok eredeti weboldaláról vásárlunk, hiszen ezeken a felületeken nem kell attól tartanunk, hogy lenyúlják a pénzünket, vagy nem azt kapjuk, amit megrendeltünk.

  • Olvass véleményeket

Az online vásárlás nagy előnye, hogy a termék alatt a vásárlók megoszthatják tapasztalataikat az adott termékkel kapcsolatban. Sokszor kommentekben hívják fel a figyelmünket a bútordarabok olyan tulajdonságaira, amiket a képen vagy a leírásban nem vettünk észre. Sőt, a legtöbb oldalon fotót is tölthetnek fel a vásárlók, ezek alapján még reálisabb képet kaphatunk a termékről.

  • Figyelj a termékleírásra

Előfordulhat, hogy nem azt kapjuk, amit vártunk, ám amikor reklamálnánk, felhívják a figyelmünket arra, hogy amit kifogásolunk, az fel volt tüntetve a termékleírásban. A honlapok többségén a termékleírásnál csak egy rövid rész látszik, ám egy „Olvass tovább” vagy „Még több információ” gombbal le tudjuk nyitni az egész szöveget, így semmilyen fontos információ nem kerüli el a figyelmünket.

  • Mérj

A termékinformációkban megtaláljuk az adott bútorok pontos méreteit és az anyagát is. Mielőtt leadnánk a rendelésünket, ragadjunk mérőszalagot, és bizonyosodjunk meg róla, hogy az adott paraméterek passzolnak az otthonunkba.

  • Ellenőrizd a szállítási módot és időpontokat

A rendelés előtt ellenőrizzük le a kiszállítás összegét, módját és időpontját. Sajnos túlságosan gyakori, hogy a kedvezményes terméket vidáman, kapkodva rendeljük meg, ám a végösszeg meglepően magas. Ilyenkor a magas szállítási költség áll a háttérben, amiről érdemes tájékozódnunk, mielőtt meghoznánk a végső döntést. Az is megesik, hogy hiába rendeljük meg a terméket, hetekig nem érkezik meg a megnövekedett forgalom miatt. Ilyen esetben fel szokták tüntetni, hogy késni fog a szállítás.  

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin