Forrás: Getty

Mikulásvirág gyorstalpaló – Így marad sokáig szép pirosban pompázó növényed

Milyen növény a mikulásvirág?

A mikulásvirág Mexikóból származik, különleges piros levelei miatt hamar meghódította a világot. Az ünnepi időszakban mindenki megőrül érte, ám hamar lecsillapodik az imádat, amikor január-februárban eltűnnek azok a látványos levelek. Szerencsére azonban ez nem szükségszerű, megfelelő gondozással akár éveken át örömünket lelhetjük benne.

Vízigény

A mikulásvirágot mindig locsoljuk meg, ha száraznak érezzük a földjét. A víz mennyisége legyen bőséges, de vigyázzunk, nehogy túllocsoljuk. Ebben segíthet, ha lyukas aljú cserépbe ültetjük a növényt.

Talaj

Bár a mikulásvirágokat általában cserépben vásároljuk meg, ha készülünk átültetni, jól vízelvezető, tőzegalapú virágföldet válasszunk neki.

Hőmérséklet és páratartalom

A mikulásvirág 20 Celsius-fok körül érzi jól magát, és nem kedveli, ha túl közel van a fűtőtesthez. A hideget sem bírja jól, ezért nagyon figyeljünk arra, hogy ne érjen hozzá a hideg ablaküveghez.

Fényigény

A mikulásvirág akkor érzi magát a legjobban, ha világos helyen van, de nincs közvetlen napfényben, ezért olyan helyre költöztessük, ahol naponta legalább hat-nyolc órányi szórt fényt kap. Ha ezt nem tudjuk biztosítani neki, nem lesz olyan erős, és a színes levelei is hamarabb eltűnnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.