Forrás: Getty

Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

A ruhamolyok kicsik, nagyjából 1 cm-esek, sötétbarna vagy szürkés színűek. Leggyakrabban a ruhák között, a szőnyegek alatt és a sötét helyeken rejtőznek. Ha ilyen rovarokkal találkozol, cselekedj azonnal!

Alapos takarítás

Az első lépés: egy alapos takaríts! Vegyél ki mindent a szekrényekből, és alaposan porszívózd ki, majd törölgesd át a belsejüket. Mosd ki alaposan az összes olyan ruhát, amiről a jelek alapján azt gyanítod, hogy mollyal találkozott, majd vasald is ki őket. A vasalás melege biztosítja, hogy ne maradjon bogár vagy lárva a ruhákon.

Szakszerű kezelés

Ha a takarítás nem segített, fontold meg egy szakember segítségül hívását. Kérj tőle tanácsot és információt a leghatékonyabb rovarirtó szerek és módszerek felhasználásáról.

Hogyan előzd meg, hogy a ruhamolyok visszatérjenek?

Szellőztesd rendszeresen a ruháidat, és hagyd, hogy a napfény bejusson a szekrénybe. A ruhamolyok ugyanis nem bírják a napfényt és a friss levegőt. Ha teheted, gyakran tárd szélesre az ablakokat, hogy a szoba jól szellőzzön. A szezonális, éppen nem használt ruhákat hermetikusan zárt műanyag tárolókban is tarthatod, hogy elzárd a rovarok elől.

Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?
Forrás: Getty

Megelőzés

Az állandó takarítás és rendszeres szellőztetés segíthet elkerülni a ruhamolyok megjelenését. Rendszeresen porszívózz, takarítsd ki a szekrényeket, és győződj meg róla, hogy a ruhák szárazok és tiszták, mielőtt beteszed őket a helyükre.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.