Láss előre! – 4 ok, ami miatt megéri látványterv készítésére költeni

Láss előre! – 4 ok, ami miatt megéri látványterv készítésére költeni

Az utóbbi 1-2 évtizedben már szinte senki nem építkezik azelőtt, hogy látványtervező segítségével ne ellenőrizni új otthonának tervét. A látványtervek előnye garantáltan meggyőz arról, hogy Te is kérd a szolgáltatást.

Ötletládához ad!

Látványterv – vele vagy nélküle a könnyebb? Erre is keressük a választ.

Mi az a látványterv?

A látványterv ma már nem számít ismeretlen fogalomnak, ám sosem árt pontosítani, mit is értünk alatta. A látványtervezés egy külön szakma. Célja, hogy az építész által megrajzolt terveket mérethűen, műszaki szempontokat betartva életre keltse speciális számítógépes program segítségével. Ez azért jó, mert korábban csak kétdimenziós látványterveket láthattunk, ám a modern megoldásoknak köszönhetően már háromdimenziós képeken vizualizáljuk jövőbeli otthonunk. Így akár körbe is sétálhatunk az új otthonunkat, szükség esetén tudunk változtatni, javítani az elképzeléseken.

Amatőr látványterveket mi is készíthetünk online programok segítségével, ám megfelelő háttértudás nélkül ezek közel sem lesznek pontosak. Ezek az ingyenes online programok sokkal inkább az enteriőr berendezésnél lehetnek hasznosak, amikor a bútorokat, a falszínt vagy épp dekorációt tervezzük.

 A látványtervek előnye

  • Vizualizáció: Az építesz által felvázolt vonaltervekből nem igazán lehet arra következtetni, hogyan is fog kinézni jövőbeli otthonunk. A látványtervek előnye, hogy láthatjuk a konkrét végeredményt, ez alapján választhatunk ki minden fontos kiegészítőt. „Sétálhatunk” a látványtervben, ezáltal később könnyebben ki tudjuk választani a dekorációt.
  • Pontosítás: Látványtervek nélkül nehezebben jönnek elő a műszaki hibák, vagy azok a tévedések, melyek csak félreértésből fakadnak. Előfordulhat, hogy a mi elképzelésünket máshogy valósította meg az építész, ezért egyes részletek eltérhetnek a mi fejünkben élő képtől. Szóval a látványtervek szuper lehetőséget biztosítanak arra, hogy ezekre fény derüljön.
  • Segítség a kivitelezőnek: Ne csak magunkra gondoljunk, amikor a látványtervek előnyét vizsgáljuk. A kivitelezőnek is óriási segítség, ha a látványterv pontosan megmutatja neki, milyen végeredményt szeretnénk, és az építési folyamat sikerességét is könnyebb így nyomon követni. Sőt, ha nem olyan végeredményt kapunk, mint amit kértünk a kivitelezőtől, akkor a látványtervre is tudunk hivatkozni.
  • Banális hibák felfedezése: A legprofibb tervezés esetén is előfordulhat, hogy homokszem kerül a gépezetbe a kivitelezés fázisban. Gondolunk itt arra, hogy nem jó irányba nyílnak az ajtók, vagy az ablakot nem lehet kinyitni egy falelem miatt. Sokkal drágább mulatság az építkezés ezen szakaszban újratervezni, ezért inkább szánjunk pénzt a látványtervezésre.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin