Láss előre! – 4 ok, ami miatt megéri látványterv készítésére költeni

Láss előre! – 4 ok, ami miatt megéri látványterv készítésére költeni

Az utóbbi 1-2 évtizedben már szinte senki nem építkezik azelőtt, hogy látványtervező segítségével ne ellenőrizni új otthonának tervét. A látványtervek előnye garantáltan meggyőz arról, hogy Te is kérd a szolgáltatást.

Ötletládához ad!

Látványterv – vele vagy nélküle a könnyebb? Erre is keressük a választ.

Mi az a látványterv?

A látványterv ma már nem számít ismeretlen fogalomnak, ám sosem árt pontosítani, mit is értünk alatta. A látványtervezés egy külön szakma. Célja, hogy az építész által megrajzolt terveket mérethűen, műszaki szempontokat betartva életre keltse speciális számítógépes program segítségével. Ez azért jó, mert korábban csak kétdimenziós látványterveket láthattunk, ám a modern megoldásoknak köszönhetően már háromdimenziós képeken vizualizáljuk jövőbeli otthonunk. Így akár körbe is sétálhatunk az új otthonunkat, szükség esetén tudunk változtatni, javítani az elképzeléseken.

Amatőr látványterveket mi is készíthetünk online programok segítségével, ám megfelelő háttértudás nélkül ezek közel sem lesznek pontosak. Ezek az ingyenes online programok sokkal inkább az enteriőr berendezésnél lehetnek hasznosak, amikor a bútorokat, a falszínt vagy épp dekorációt tervezzük.

 A látványtervek előnye

  • Vizualizáció: Az építesz által felvázolt vonaltervekből nem igazán lehet arra következtetni, hogyan is fog kinézni jövőbeli otthonunk. A látványtervek előnye, hogy láthatjuk a konkrét végeredményt, ez alapján választhatunk ki minden fontos kiegészítőt. „Sétálhatunk” a látványtervben, ezáltal később könnyebben ki tudjuk választani a dekorációt.
  • Pontosítás: Látványtervek nélkül nehezebben jönnek elő a műszaki hibák, vagy azok a tévedések, melyek csak félreértésből fakadnak. Előfordulhat, hogy a mi elképzelésünket máshogy valósította meg az építész, ezért egyes részletek eltérhetnek a mi fejünkben élő képtől. Szóval a látványtervek szuper lehetőséget biztosítanak arra, hogy ezekre fény derüljön.
  • Segítség a kivitelezőnek: Ne csak magunkra gondoljunk, amikor a látványtervek előnyét vizsgáljuk. A kivitelezőnek is óriási segítség, ha a látványterv pontosan megmutatja neki, milyen végeredményt szeretnénk, és az építési folyamat sikerességét is könnyebb így nyomon követni. Sőt, ha nem olyan végeredményt kapunk, mint amit kértünk a kivitelezőtől, akkor a látványtervre is tudunk hivatkozni.
  • Banális hibák felfedezése: A legprofibb tervezés esetén is előfordulhat, hogy homokszem kerül a gépezetbe a kivitelezés fázisban. Gondolunk itt arra, hogy nem jó irányba nyílnak az ajtók, vagy az ablakot nem lehet kinyitni egy falelem miatt. Sokkal drágább mulatság az építkezés ezen szakaszban újratervezni, ezért inkább szánjunk pénzt a látványtervezésre.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin