Láss előre! – 4 ok, ami miatt megéri látványterv készítésére költeni

Láss előre! – 4 ok, ami miatt megéri látványterv készítésére költeni

Az utóbbi 1-2 évtizedben már szinte senki nem építkezik azelőtt, hogy látványtervező segítségével ne ellenőrizni új otthonának tervét. A látványtervek előnye garantáltan meggyőz arról, hogy Te is kérd a szolgáltatást.

Ötletládához ad!

Látványterv – vele vagy nélküle a könnyebb? Erre is keressük a választ.

Mi az a látványterv?

A látványterv ma már nem számít ismeretlen fogalomnak, ám sosem árt pontosítani, mit is értünk alatta. A látványtervezés egy külön szakma. Célja, hogy az építész által megrajzolt terveket mérethűen, műszaki szempontokat betartva életre keltse speciális számítógépes program segítségével. Ez azért jó, mert korábban csak kétdimenziós látványterveket láthattunk, ám a modern megoldásoknak köszönhetően már háromdimenziós képeken vizualizáljuk jövőbeli otthonunk. Így akár körbe is sétálhatunk az új otthonunkat, szükség esetén tudunk változtatni, javítani az elképzeléseken.

Amatőr látványterveket mi is készíthetünk online programok segítségével, ám megfelelő háttértudás nélkül ezek közel sem lesznek pontosak. Ezek az ingyenes online programok sokkal inkább az enteriőr berendezésnél lehetnek hasznosak, amikor a bútorokat, a falszínt vagy épp dekorációt tervezzük.

 A látványtervek előnye

  • Vizualizáció: Az építesz által felvázolt vonaltervekből nem igazán lehet arra következtetni, hogyan is fog kinézni jövőbeli otthonunk. A látványtervek előnye, hogy láthatjuk a konkrét végeredményt, ez alapján választhatunk ki minden fontos kiegészítőt. „Sétálhatunk” a látványtervben, ezáltal később könnyebben ki tudjuk választani a dekorációt.
  • Pontosítás: Látványtervek nélkül nehezebben jönnek elő a műszaki hibák, vagy azok a tévedések, melyek csak félreértésből fakadnak. Előfordulhat, hogy a mi elképzelésünket máshogy valósította meg az építész, ezért egyes részletek eltérhetnek a mi fejünkben élő képtől. Szóval a látványtervek szuper lehetőséget biztosítanak arra, hogy ezekre fény derüljön.
  • Segítség a kivitelezőnek: Ne csak magunkra gondoljunk, amikor a látványtervek előnyét vizsgáljuk. A kivitelezőnek is óriási segítség, ha a látványterv pontosan megmutatja neki, milyen végeredményt szeretnénk, és az építési folyamat sikerességét is könnyebb így nyomon követni. Sőt, ha nem olyan végeredményt kapunk, mint amit kértünk a kivitelezőtől, akkor a látványtervre is tudunk hivatkozni.
  • Banális hibák felfedezése: A legprofibb tervezés esetén is előfordulhat, hogy homokszem kerül a gépezetbe a kivitelezés fázisban. Gondolunk itt arra, hogy nem jó irányba nyílnak az ajtók, vagy az ablakot nem lehet kinyitni egy falelem miatt. Sokkal drágább mulatság az építkezés ezen szakaszban újratervezni, ezért inkább szánjunk pénzt a látványtervezésre.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Otthonod modernizálása nem álom többé. Válaszd a Fundamentát, az otthonteremtés szakértőjét.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin