Laminált padló tisztítása – Ezt a 4 hibát SOHA NE kövesd el

Laminált padló tisztítása – Ezt a 4 hibát SOHA NE kövesd el

A laminált parketta az egyik legkedveltebb padlóburkolat, hiszen nemcsak a lerakása, hanem az ápolása is egyszerű. Ennek ellenére van 4 olyan hiba, amit mindenáron kerülnöd kell, nehogy idő előtt tönkremenjen.

Ötletládához ad!

#1 hiba – Gőztisztító használata

A gőztisztító remek választás csempe és ablaküveg esetén, hiszen gyorsan és higiénikusan tudod megtisztítani a különböző felületeket. Ennek ellenére nem javasoljuk laminált padlónál használni, ugyanis ha túl erősre van állítva a gép, esetleg nagyon gyakran használod, akkor a gőz hatására a padló felpúposodhat. Amennyiben így sem szeretnél lemondani a gőztisztítóról, akkor figyelj arra, hogy mindig a leggyengébb fokozaton használd, és csak ritkán.

#2 hiba – Túl sok tisztítószer

Légy őszinte: a legtöbb esetben nem olyan adagokban használod a takarítószereket, mint ahogy azt a gyártó javasolja. Sokkal jellemzőbb, hogy hasraütésszerűen öntesz valamennyit a vízhez, aztán nekilátsz a takarításnak. Ez azonban nagy hiba, főleg laminált padló esetén! Ha nem a javasolt adagolást követed, akkor csíkos és foltos lesz a padló.

#3 hiba – Porszívózás kihagyása

Az egyik legnagyobb takarítási hiba, ha felmosás előtt nem porszívózod össze a port és a koszt. Ha ezt a lépést kihagyod, akkor a felmosóvíz már a legelején piszkos lesz, aminek következtében foltos lesz a laminált padló. Ezek eltüntetése érdekében ismét fel kell mosnod egy adag tiszta vízzel, azaz kétszer kell dolgoznod, továbbá még vizet és tisztítószert is pazarolsz.

#4 hiba – Nem megfelelő tisztítószer használata

Nincs is jobb az olyan tisztítószereknél, melyek több típusú felületekre használhatóak, ennek ellenére a laminált padlóra olyan speciális készítményt válassz, ami erre az anyagra való. Ezen kívül kerüld az olyan házi praktikákat, melyek szerint jó ötlet felmosószerként használni a mosogatószert, a sampont vagy az öblítőt. Egy idő után ezek az anyagok kárt tehetnek a laminált padló felületében, így az idő előtt tönkremehet, továbbá elveszíti a fényét.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin