Lakáshitel hitelkiváltás – Íme az ügyintézés pontos menete

Lakáshitel hitelkiváltás – Íme az ügyintézés pontos menete

A lakáshitel hitelkiváltása bonyolult, ám nem érthetetlen banki opció, amely lehetővé teszi, hogy némi utánajárásért cserébe sokkal kedvezőbb hitelünk legyen. Mi is ez pontosan, hogyan működik, és miért éri meg nekünk belekezdeni a folyamatba? Cikkünkből válaszokat kapsz kérdéseidre.

Ötletládához ad!

Mi is az a lakáshitel hitelkiváltás?

A lakáshitel hitelkiváltás tulajdonképpen azt jelenti, hogy a meglévő hitelünket egy másikra cseréljük. Több meglévő hitelt is lehet egyetlen új hitelre cserélni, de egy meglévő hitelt is lehet több új hitelre cserélni. A kiváltás történhet ugyanazon a bankon keresztül, ahonnan a régi hitelt vettük fel, de lehet másik bankot is keresni az új hitelhez. Utóbbi opciót érdemes mérlegelni, hiszen már számos bank kínál kifejezetten hitelkiváltáshoz kedvező ajánlatokat. A váltás előtt érdemes banki ügyintéző segítségét kikérni, hogy biztosan szabályosan történjen a váltás.

Mi a menete a lakáshitel hitelkiváltásnak?

A hitelkiváltásokhoz ugyanúgy hitelképesnek kell lenni, csakúgy, mint bármilyen hitel felvételekor. A lakáshitelek hitelátviteléhez elegendő ingatlanfedezet kell. Amennyiben ezek megvannak, elkezdhetjük a folyamatot, amely megegyezik bármilyen új hitel felvételével, erről részletesebb leírást a bank weboldalán találhatunk a konkrét hitel leírásában. Az online hitelkiváltó kalkulátorok is hasznosak lehetnek, hiszen ide beüthetjük a jelenlegi összegeket, majd az kiszámolja a hitelváltás utáni törlesztőrészletet és futamidőt, megkönnyítve ezzel a döntési folyamatot.

Miért jó a lakáshitel hitelkiváltás?

  • Kedvezőbb havi törlesztőrészlet: A legfőbb indok, ami miatt valaki lakáshitel hitelkiváltás mellett dönt, az a kedvezőbb havi törlesztő részlet. Ez különösen akkor jellemző, amikor nagyon régi, akár 20-30 éves hitelről van szó.
  • Kiszámíthatóbb feltételek: A régi hiteleknél gyakori probléma, hogy már nem is látjuk át pontosan a kamatot, pláne, ha a lakáshitelen kívül más hiteleink is vannak. A lakáshitel hitelkiváltás lehetőséget ad arra, hogy egy új hitel által könnyebben átlátható csomagba kerüljünk, és akár eddig nem ismert kedvezményes lehetőségeket is kihasználjunk.
  • Rövidebb futamidő: Akár a futamidőt is lerövidíthetjük hitelkiváltással, ha jobb ajánlatot kapunk. Ez persze akkor releváns, ha lehetőségünk van magasabb havi törlesztő díjat fizetni, ezzel felgyorsítva a folyamatot.
  • Kevesebb visszafizetendő összeg: A kedvezőbb ajánlatoknak hála akár a visszafizetendő összeget is csökkenthetjük, ami mind a lelkünknek, mind a pénztárcánknak jót tesz. Sokszorosan megéri hát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin