Forrás: Getty

Konyhabútor vásárlása: 5 kérdés, ami segít jól dönteni

Konyhabútor vásárlása előtt állsz? Semmiképp ne kapkodd el a döntést. Az alábbi kérdések sokat segítenek abban, hogy megtaláld az életmódodhoz és stílusodhoz leginkább passzoló modellt.

Konyhabútor vásárlása

1. Kész bútort szeretnél vagy egyénre szabottat?

Az első kérdés, ami felmerül egy új konyhában, hogy kész konyhabútort szeretnénk-e vásárolni, vagy inkább szakemberhez fordulunk, hogy az elképzeléseink szerint tervezzen nekünk elemeket. Előbbi nyilván gyorsabb és egyszerűbb megoldás, viszont mindenképp kompromisszumokkal jár. Ha a büdzsé engedi, akkor a speciálisan a konyhánkba készített konyhabútor a jobb választás, hiszen ezt teljesen a saját preferenciánkhoz igazíthatjuk.

2. Mennyi időt töltesz a konyhában?

Felesleges hatalmas konyhabútort beszerezned, óriási munkafelülettel és rengeteg tárolóval, ha szinte sosem sürögsz a konyhában. Szintén nagy hiba kicsi konyhabútort választani, ha minden hétvégén hosszú órákon át készíted a hatfogásos menüt a családnak. A sok tárolóhely is csak akkor fontos, ha  rengeteg kütyünk, szerszámunk és főzőeszközünk van.

3. Meddig tervezel vele?

Nyilvánvalóan nem lehet pontosan megjósolni, meddig fog tetszeni a kiválasztott konyhabútor, hiszen az évek során változik az ízlésünk és a trendek is. Épp ezért érdemes olyan darabot választani, ami időtálló, örök klasszikus megoldás lehet. Az egyszínű, semleges árnyalatú, egyszerű formákkal kialakított konyhabútor lesz a befutó, ha 10-20 évre tervezel vele.

4. Zárt fiókok vagy nyitott polcok?

Napjainkban nagy dilemma a konyhabútor vásárlásánál, hogy a fiókos vagy polcos megoldásokat érdemes-e előnyben részesíteni. A fiókok akkor jók, ha mindig tömve van a konyha, és gyorsan kell mindig mindent előrántani a szekrény mélyéről. Természetesen a nyitott polcokat is ki lehet alakítani úgy, hogy minél praktikusabban lehessen tárolni bennük, ám jóval nehezebb fenntartani a rendet.

5. Milyen munkafelület a legpraktikusabb a számodra?

A szép és strapabíró munkafelületek nem olcsók, ezért csak akkor éri meg beruházni ilyenbe, ha valóban sokat sütünk-főzünk, vágunk és hámozunk rajtuk. Azonban teljesen felesleges ilyen kiadásokba belehajszolni magunkat, ha szinte sosem főzünk vagy sütünk a konyhában.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.