Jó még az elem vagy sem? Ezzel a zseniális trükkel könnyen kiderítheted

Jó még az elem vagy sem? Ezzel a zseniális trükkel könnyen kiderítheted

Különösen az ünnepek során rengeteg elemet használunk, hiszen számos dekoráció már nem vezetékes, hanem elemes. Ennek következtében viszonylag gyakran tesszük fel magunknak a kérdést, hogy vajon jó-e még az elem, vagy sem? Egy zseniális trükknek köszönhetően ezt a kérdést pikk-pakk meg tudjuk válaszolni.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A trükk…

Egy elem töltöttségmérővel könnyedén meg tudjuk állapítani, hogy jó vagy rossz-e az elem, de valljuk be, hogy ilyen készülékkel a legtöbben nem rendelkezünk. Ha Te is ebbe a csoportba tartozol – és ezen nem is akarsz változtatni –, akkor van egy jó hírünk: a jövőben egy zseniális trükkel pikk-pakk kiderítheted, hogy használható-e még az adott elem.

A trükkhöz mindössze egy kemény felületre és az elemre lesz szükséged. Utóbbit tartsd kb. 20 centiméter magasban úgy, hogy a negatív (lapos) fele nézzen a padló felé. Ezt követően ejtsd le, és figyeld meg, hogy mi történik. Amennyiben az elem még jó, akkor rögtön eldől, azonban,ha már majdnem üres, akkor pattogni fog.

Ez azzal magyarázható, hogy a cinktartalmú elemek zselével vannak megtöltve, ami tompítja a becsapódást. Egy üres elemben azonban megkeményedik ez a zselé, így az elem visszapattan.

Tippek a fenntartható elemhasználatért

Mivel az elemek nagy veszélyt jelentenek a környezetünkre, fogadj meg pár tippet, melyeknek hála sokkal fenntarthatóbban fogod ezeket használni:

Tipp 1: Használd minél tovább

Mivel az elemek gyártása során fém alapanyagokat és rengeteg energiát használnak fel, ezek rendkívül környezetszennyezőek. Épp ezért fontos, hogy ténylegesen az utolsó pillanatig (azaz az utolsó csepp energiáig) használd őket.

Gyenge elem használata

Bizonyos készülékekhez nagy teljesítményű elemek szükségesek, így amikor már csökken az elem ereje, akkor ezeket cserélni kell. De azt se dobd ki, amit kivettél, inkább tedd félre, hogy később egy olyan készülékben használhasd tovább, amihez a gyenge elem is elegendő.

Újratölthető elemek használata

A tölthető elemek nagyon jó választásnak bizonyulnak, hiszen ahogy már az elnevezésük is elárulja, ezeket újra meg újra fel lehet tölteni és hosszú ideig használni.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin