Forrás: Getty

Itt az ideje szelektálni és rendet tenni a cipősszekrényben

Az éves szelektálások gyakran csak a ruhásszekrényt érintik, pedig a cipősszekrényt ugyanúgy érdemes időről időre átbogarászni. Itt az ideje rendet tenni a lábbelik között, a pakolás mellett pedig ne felejtsünk el megválni a felesleges daraboktól. Hoztunk 4 kérdést, ami megkönnyíti a cipősszekrény rendbe szedését.

Hogyan lássunk neki a folyamatnak?

A cipők szelektálásához szükség lesz az egész családra, ugyanis mindenkinek fel kell próbálni a régi cipőit, hogy meghozhassuk a döntést: megy vagy marad. A próba különösen fontos a gyerekcipőknél, hiszen az ő lábuk akár hónapról hónapra is nőhet.

1. lépés: Vegyük elő az összes cipőt. Ebbe beletartoznak az edzőcipők, síbakancsok, szezonális utcai lábbelik és az aktuálisan hordott darabok is.

2. lépés: Válogassuk szét a cipőket családtagonként. Ezen belül válasszuk el a téli és nyári, az alkalmi és a hétköznapi darabokat.

3. lépés: Megkezdődhet a próbálgatás, ami közben tegyük fel a döntésünket segítő kérdéseket.

Ezeket a kérdéseket tedd fel az egyes cipők kapcsán:

1. Milyen gyakran hordom őket?

Ha egy hétköznapi utcai párt sosem hordasz, pedig épp mindennapi használatra vannak kitalálva, akkor bizony ideje megszabadulni tőlük. Alkalmi cipők esetén azt fontold meg, mikor vetted fel azokat utoljára. Ha megmondani sem tudod már, mert egy másik párt választasz különleges alkalmakra, akkor ezeknek is ideje menni.

2. Jó a méret?

A méret ellenőrzése gyerekeknél és felnőtteknék is fontos. A gyerekeknek gyorsan nő a lába, míg a felnőtteknél testalkat drasztikus változása miatt alakulhat át a lábfej.

3. Megjavítható még?

Ha egy nagyon megviselt vagy hibás cipő akad a kezedbe, akkor a döntő tényező ez a kérdés legyen. Hiába tetszik ugyanis egy pár, ha gazdaságosabb újat venni, mint cipészhez rohanni vele.

4. Még mindig passzol a stílusomhoz?

Hiába jó a cipő mérete, állapota, és még trendi is, ha stílusunk vagy életformánk annyit változott a megvásárlása óta, hogy nem passzol már hozzánk. Felesleges 10 pár magassarkút őrizgetni a szekrényben, ha rohangálós hétköznapjaink vannak, ami miatt csak lapostalpúban érezzük jól magunkat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.