Inspiráció! Ezek a legszebb karácsonyi terasz dekorációk idén

Inspiráció! Ezek a legszebb karácsonyi terasz dekorációk idén

Az angolszász filmeket nézve nem tudunk mást tenni, mint irigyelni a szebbnél szebb karácsonyi teraszokat és bejárati ajtókat. Bár hazánkban ennek nincs nagy hagyománya, nem jelenti azt, hogy idén ne dekorálhatnánk pont úgy, mintha egy karácsonyi filmben lennénk. Inspirálódj te is a legjobbaktól! Hoztunk hozzá néhány csodás díszítést.

Ötletládához ad!

1. Minimalista

Bár talán nem ez a minimalista dekoráció idézi meg leginkább az amerikai filmek hangulatát, megéri lemásolni. A természetes díszek sosem mennek ki a divatból, ezért nem lehet mellé lőni a fenyőkoszorúkkal és a cserepes minifákkal.

2. Elegáns piros

A karácsony színe vitathatatlanul a piros. A hatalmas piros szalagoknál jobban semmi nem teremt ünnepi hangulatot. A szalagokat tehetjük az ajtó koszorújára, vagy akár magára az ajtóra is. Ha vannak növények a teraszon, azok se maradjanak ki a masniosztásból. 

3. Karácsonyi köszöntő felirat

A karácsony a szeretet ünnepe, ez mindannyiunkra kihat. Egy köszöntő felirat segít ezt a melegséget közvetíteni, ezért kifejezetten jó ötlet ilyet kitenni az ajtó elé. Feldobhatjuk mikulásvirágokkal, és apró díszekkel a dekorációt, hogy még ünnepibb legyen a hangulat.

4. Mediterrán karácsony

Ki mondta, hogy csak hagyományos módon lehetne dekorálni karácsonyra? Akadnak mediterrán karácsonyi filmek is, amelyekből ugyanolyan jól lehet inspirálódni. Fenyőág helyett babérlevelek, gömbök helyett pedig narancsok lesznek a díszek. 

5. Anti-grincs grincsfával

Az anti-grincsek, azaz a karácsonymániások a grincsnek csak a formáját veszik át karácsonykor. A grincsfa elkészítése nem nagy kihívás, ráadásul tökéletes főszereplője lesz a terasznak. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Felújítás Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

Edina és családja 2016-ban vásárolta meg ezt az ingatlant, amelyről már akkor tudták: alapos felújításra szorul. Mire azonban igazán belelendültek, a koronavírus járvány megbénította a világot. Ők azonban nem adták fel, és több részletben ugyan, de megvalósították a terveiket. A képeket látva kétségtelen: megérte kitartónak lenniük.

Tipp 5 érv, ami miatt megéri időben megtervezni az ünnepi menüt

Az ünnepek közeledtével mindenki vásárlási lázban ég, ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni. A karácsonyi étkezések tipikusan azok az események, amikor rengeteg ételmaradék gyűlik össze, ami egyrészt pénzkidobás, másrészt pedig nagy terhet ró a környezetre. A menü alapos megtervezésével rengeteget spórolhatunk az alapanyagok megvásárlásakor, és jóval kevesebb étel vész kárba.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin