Forrás: Getty

Így tüntetheted el a karcokat a napszemüveged lencséiről

Ezek a házi praktikák segíthetnek

Nyáron alapfelszerelés a napszemüveg, hiszen megvédi a szemet a káros UV-sugaraktól, nem mellesleg pedig öltöztet is. Annak ellenére, hogy a napsütéses hónapok egyik legfontosabb kelléke, nem mindig bánunk úgy vele, ahogy megérdemelné, hiszen sokszor csak úgy bedobjuk a táskánkba. Ha pedig nem vigyázunk rá, akkor karcos lesz, és mehet a kukába. Vagy mégsem? Az alábbi 3 házi praktikának hála még megmenthető. 

Sütőpor

A sütőpor igazi csodaszer, ami a legkülönbözőbb élethelyzetekben van a segítségünkre. Ezzel az olcsó anyaggal még a karcokat is el tudjuk tüntetni! Ehhez 1:1 arányban használj sütőport és vizet, amit alaposan keverj össze. A kapott pasztát kend egy vattapamacsra, és körkörös mozdulatokkal kend át vele az érintett területet. A paszta feltölti a karcokat, így azok eltűnnek. A maradékot egyszerűen mosd le vízzel, majd egy puha ronggyal polírozd át a lencsét.

Fogkrém

A fogkrém szintén hatékonyan eltávolítja a foltokat. Ehhez olyan fehér fogkrémre lesz szükséged, ami nem tartalmaz apró szemcséket. Egy borsószem nagyságú adagot tegyél egy vattapamacsra, és körkörös mozdulatokkal, legalább 10 másodpercig kezeld ezzel a karcokat. Ezt követően egyszerűen vízzel öblítsd le a lencséket.

Bútorpolírozó 

A bútorok fényesítésére használható szerek szintén remek választásnak bizonyulnak, ha karcos a napszemüveged. Ehhez tegyél belőle egy keveset egy vattapamacsra, és körkörös mozdulatokkal dörgöld át vele a lencsét. Ezt addig folytasd, amíg már nem látod a karcokat. A végén egy tiszta puha ronggyal töröld át a szemüveget, és már kész is vagy.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.