Forrás: Getty

Így tisztítsd az arany ékszereidet, hogy ne legyenek karcosak

Ezeket TEDD az arany ékszer tisztításakor:

  • Áztasd hideg vízbe: Mielőtt elkezdenéd az arany tisztítását, áztasd az ékszert pár percig hideg vízbe.
  • Használj langyos vizet: Az aranyat nem ajánlott forró vízben tisztítani, hiszen nagyon érzékeny anyagról van szó. A megfelelő hőmérséklet eltalálásához teszteld a kezeden a vizet. Ha csak kellemesen langyos, akkor nyugodtan beleteheted a gyűrűt.
  • Használj mosogatószert: Furcsának tűnhet, de a mosogatószer hatásos és biztonságos szer az arany ékszereidnek tisztításához. Cseppents langyos vízbe egy kicsit belőle, keverd össze a vízzel, és hagyd benne az ékszert ázni.
  • Használj speciális rongyot: Az arany védelme érdekében szerezz be tiszta, puha rongyokat, amiket csak az ékszereid tisztításához használsz. Ez nagyon fontos, mert a koszos rongyon található szennyeződések megkarcolhatják az arany felületét.

Ezeket NE TEDD az arany ékszer tisztításakor:

  • Ne használj erős vegyszereket: Semmiképp se használj olyan szereket az arany tisztításához, amikben erős vegyszerek vannak. A klór például tipikusan olyan anyag, ami sérülést okozhat az aranyon.
  • Ne használj kefét: Sajnos nehéz olyan finom szálú kefét találni, ami ne sértené meg az arany ékszert. Emiatt a legjobb, ha nem is használsz kefét, helyette egy puha, tiszta ronggyal vagy esetleg gyerekfogkefével tisztítod a felületet.
  • Ne piszkáld a követ: Ha az ékszeren van ékkő is, akkor azt mindenképp hagyd ki a takarításból. Az áztatás még nem okoz problémát a legtöbb kőnél, ám a dörzsöléssel járó sérülésveszélyt jobb nem kockáztatni.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.