Forrás: Getty

Így találj helyet a madáretetőnek, hogy a madarak szívesen járjanak oda
  • Nézzük meg, hogy milyen madarak laknak a közelben

Fontos, hogy olyan etetőt helyezzünk ki a kertünkbe, ami a környékben lakó madaraknak megfelel. Az ablakból könnyen meg lehet figyelni az arra járó madarakat, az interneten pedig az ismertetőik alapján ki tudjuk nyomozni, hogy milyen fajhoz tartoznak.

  • Határozzuk meg az etető méretét

Ha már tudjuk, hogy milyen madaraknak szeretnénk kedveskedni, akkor kell kiválasztani, hogy nekik mekkora méretű etetőre van szükségük. Ha kicsik az ott élő madarak, akkor kis etetőt kell választani, aminek a bejárata is kicsi. Ez azért fontos, hogy a varjak és a galambok ne tudják elüldözni őket onnan, és kisajátítani az etetőt.

  • A megfelelő hely kiválasztása

Egy madáretetőnek egy félreeső hely a legjobb, ahol távol van a nyüzsgéstől. Ezért érdemes a kert hátsó részében elhelyezni, ahol sem az utca robaja, sem a házban történő mozgás nem zavarja meg az oda érkező madarakat. Fontos, hogy jól legyen rögzítve az etető, nehogy egy nagyobb állat meg tudja rongálni, vagy ha több madár száll rá egyszerre, leszakadjon. Olyan magasságba legyen elhelyezve az etető, hogy a kutyák, macskák már ne érjék el, ezáltal a madarak biztonságban legyenek tőlük.

  • Az eledel kiválasztása

Ha megvan a tökéletes hely, illetve tudjuk, hogy milyen madaraink vannak, akkor nincs más hátra, mint kiválasztani a megfelelő eledelt a madarak számára. Mert bizony: ez sem mindegy. De ezen a pontont már úgyis tisztában vagyunk azzal, milyen madarak látogatják rendszeresen a kertünket, nézzünk hát utána annak is, ezek a fajok mit fogyasztanak szívesen.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.