Így találj helyet a madáretetőnek, hogy a madarak szívesen járjanak oda

Így találj helyet a madáretetőnek, hogy a madarak szívesen járjanak oda

A madáretetés felelősségteljes feladat, hiszen ha a kis madárkák egyszer hozzánk szoknak, mindig vissza fognak járni eleségért. Éppen ezért nagyon fontos, hogy télen mindig legyen nekik kikészítve eledel. A madarak biztonsága érdekében oda kell figyelnünk a megfelelő madáretető kiválasztására és elhelyezésére. Ebben segít cikkünk.

Ötletládához ad!
  • Nézzük meg, hogy milyen madarak laknak a közelben

Fontos, hogy olyan etetőt helyezzünk ki a kertünkbe, ami a környékben lakó madaraknak megfelel. Az ablakból könnyen meg lehet figyelni az arra járó madarakat, az interneten pedig az ismertetőik alapján ki tudjuk nyomozni, hogy milyen fajhoz tartoznak.

  • Határozzuk meg az etető méretét

Ha már tudjuk, hogy milyen madaraknak szeretnénk kedveskedni, akkor kell kiválasztani, hogy nekik mekkora méretű etetőre van szükségük. Ha kicsik az ott élő madarak, akkor kis etetőt kell választani, aminek a bejárata is kicsi. Ez azért fontos, hogy a varjak és a galambok ne tudják elüldözni őket onnan, és kisajátítani az etetőt.

  • A megfelelő hely kiválasztása

Egy madáretetőnek egy félreeső hely a legjobb, ahol távol van a nyüzsgéstől. Ezért érdemes a kert hátsó részében elhelyezni, ahol sem az utca robaja, sem a házban történő mozgás nem zavarja meg az oda érkező madarakat. Fontos, hogy jól legyen rögzítve az etető, nehogy egy nagyobb állat meg tudja rongálni, vagy ha több madár száll rá egyszerre, leszakadjon. Olyan magasságba legyen elhelyezve az etető, hogy a kutyák, macskák már ne érjék el, ezáltal a madarak biztonságban legyenek tőlük.

  • Az eledel kiválasztása

Ha megvan a tökéletes hely, illetve tudjuk, hogy milyen madaraink vannak, akkor nincs más hátra, mint kiválasztani a megfelelő eledelt a madarak számára. Mert bizony: ez sem mindegy. De ezen a pontont már úgyis tisztában vagyunk azzal, milyen madarak látogatják rendszeresen a kertünket, nézzünk hát utána annak is, ezek a fajok mit fogyasztanak szívesen.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin