Így takarítsd ki a hűtőt csupán 15 perc alatt

Így takarítsd ki a hűtőt csupán 15 perc alatt

A hűtőtakarítást senki sem szereti, sajnos azonban nem halogathatjuk örökké, hiszen minél tovább kerülgetjük, annál rosszabb lesz a helyzet. Fontos indok még a rendszeres hűtőtisztítás mellett, hogy a hűtőben tároljuk az élelmiszereket, amiket természetesen minél tisztább helyen kell tartanunk. Utolsó érvként pedig csak annyit mondunk: hűtőszag! Utóbbi elkerülése érdekében mutatjuk, hogy tedd rendbe a frigót 15 perc alatt havonta egyszer.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!
  • Szedj ki mindent

Az alapos takarítás érdekében mindent ki kell vennünk a hűtőből. Spóroljunk meg magunknak egy lépést, és tegyük a hűtő mellé a kukát és a komposztot, hogy a lejárt termékeket azonnal a szemetesbe dobhassuk.

  • Fújd be a hűtőt

Lehetőleg természetes tisztítószerrel (például ecetes vízzel) fújjuk be a hűtőt, és hagyjuk állni pár percig. Amíg hat a tisztítószer, addig töröljük át a kivett polcokat és tárolókat.

  • Töröld át az egész hűtőt

Ezután töröljük át az egész hűtőt nedves ronggyal, hogy eltávolítsuk a tisztítószert. Ha még mindig egy kissé szagos maradt a frigó belseje, akkor szórjuk be szódabikarbónával minél nagyobb felületét. Ezt is hagyjuk pár percig állni, majd ezt is távolítsuk el nedves törlőkendővel.

  • Törölj át mindent

Néhány hűtőben tárolt termék – mint például a befőttesüveg – hosszú ideig áll a hűtőben, ezeket mindenképpen töröljük át, mielőtt visszatesszük a tiszta hűtőbe. Ehhez mindenképp teljesen természetes tisztítószert használjunk!

  • Rendszerezz

Végül kezdjük el visszapakolni a termékeket, és mindet azonnal a kijelölt helyére tegyük. A rendszerezésben nagy segítséget jelentenek a tárolók, amikbe kategóriák szerint pakolhatjuk az ételeket.

  • Kívülről is töröld át

A hűtőt naponta többször nyitjuk ki, ezért a fogantyút mindenképp fertőtlenítsük, a hűtő többi külső részét pedig általános tisztítószerrel töröljük át. Ezután opcionálisan felitathatjuk a nedvességet papírtörlővel vagy száraz ronggyal.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Otthon Balázs Andi színésznő kutyabarát otthonában jártunk

Két ember plusz négy kutya az annyi, mint egy nagy boldog falka. Így él együtt Balázs Andi színésznő és párja, Gábor befogadott kedvenceivel. Náluk jártunk vendégségben.

Tipp Vajon úgy locsolod az anyósnyelvet, ahogyan kell?

Az anyósnyelv – vagy más néven szanszeveria – arról híres, hogy elnyűhetetlen. Az anyósnyelv Achilles-sarka egyedül a locsolás, mivel sajnos könnyű túlöntözni. Szerencsére azonban, ha pár dologra odafigyelünk, elkerülhető a baj.

Tipp Teakfa tisztítása: ezekkel a házi szerekkel garantált a siker!

Ha eddig azt hitted, hogy a teakfa tisztítása csak drága vegyszerekkel lehetséges, akkor biztosan örülsz annak a hírnek, miszerint egyszerű házi szerekkel is könnyedén sikert érhetsz el.

Tipp A 3 legismertebb áramspórolási technika – Melyik igaz, és melyik nem?

A villany egyre drágább, ezért érthető, hogy egyre nagyobb keletje van a spórolási technikáknak. De vajon milyen trükkökkel lehet ténylegesen megfogni a rezsit, és melyek azok a praktikák, amik nem érnek semmit?

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin