Forrás: Getty

Így takarítsd ki a hűtőt csupán 15 perc alatt
  • Szedj ki mindent

Az alapos takarítás érdekében mindent ki kell vennünk a hűtőből. Spóroljunk meg magunknak egy lépést, és tegyük a hűtő mellé a kukát és a komposztot, hogy a lejárt termékeket azonnal a szemetesbe dobhassuk.

  • Fújd be a hűtőt

Lehetőleg természetes tisztítószerrel (például ecetes vízzel) fújjuk be a hűtőt, és hagyjuk állni pár percig. Amíg hat a tisztítószer, addig töröljük át a kivett polcokat és tárolókat.

  • Töröld át az egész hűtőt

Ezután töröljük át az egész hűtőt nedves ronggyal, hogy eltávolítsuk a tisztítószert. Ha még mindig egy kissé szagos maradt a frigó belseje, akkor szórjuk be szódabikarbónával minél nagyobb felületét. Ezt is hagyjuk pár percig állni, majd ezt is távolítsuk el nedves törlőkendővel.

  • Törölj át mindent

Néhány hűtőben tárolt termék – mint például a befőttesüveg – hosszú ideig áll a hűtőben, ezeket mindenképpen töröljük át, mielőtt visszatesszük a tiszta hűtőbe. Ehhez mindenképp teljesen természetes tisztítószert használjunk!

  • Rendszerezz

Végül kezdjük el visszapakolni a termékeket, és mindet azonnal a kijelölt helyére tegyük. A rendszerezésben nagy segítséget jelentenek a tárolók, amikbe kategóriák szerint pakolhatjuk az ételeket.

  • Kívülről is töröld át

A hűtőt naponta többször nyitjuk ki, ezért a fogantyút mindenképp fertőtlenítsük, a hűtő többi külső részét pedig általános tisztítószerrel töröljük át. Ezután opcionálisan felitathatjuk a nedvességet papírtörlővel vagy száraz ronggyal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.