Így takarítsd ki a hűtőt csupán 15 perc alatt

Így takarítsd ki a hűtőt csupán 15 perc alatt

A hűtőtakarítást senki sem szereti, sajnos azonban nem halogathatjuk örökké, hiszen minél tovább kerülgetjük, annál rosszabb lesz a helyzet. Fontos indok még a rendszeres hűtőtisztítás mellett, hogy a hűtőben tároljuk az élelmiszereket, amiket természetesen minél tisztább helyen kell tartanunk. Utolsó érvként pedig csak annyit mondunk: hűtőszag! Utóbbi elkerülése érdekében mutatjuk, hogy tedd rendbe a frigót 15 perc alatt havonta egyszer.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!
  • Szedj ki mindent

Az alapos takarítás érdekében mindent ki kell vennünk a hűtőből. Spóroljunk meg magunknak egy lépést, és tegyük a hűtő mellé a kukát és a komposztot, hogy a lejárt termékeket azonnal a szemetesbe dobhassuk.

  • Fújd be a hűtőt

Lehetőleg természetes tisztítószerrel (például ecetes vízzel) fújjuk be a hűtőt, és hagyjuk állni pár percig. Amíg hat a tisztítószer, addig töröljük át a kivett polcokat és tárolókat.

  • Töröld át az egész hűtőt

Ezután töröljük át az egész hűtőt nedves ronggyal, hogy eltávolítsuk a tisztítószert. Ha még mindig egy kissé szagos maradt a frigó belseje, akkor szórjuk be szódabikarbónával minél nagyobb felületét. Ezt is hagyjuk pár percig állni, majd ezt is távolítsuk el nedves törlőkendővel.

  • Törölj át mindent

Néhány hűtőben tárolt termék – mint például a befőttesüveg – hosszú ideig áll a hűtőben, ezeket mindenképpen töröljük át, mielőtt visszatesszük a tiszta hűtőbe. Ehhez mindenképp teljesen természetes tisztítószert használjunk!

  • Rendszerezz

Végül kezdjük el visszapakolni a termékeket, és mindet azonnal a kijelölt helyére tegyük. A rendszerezésben nagy segítséget jelentenek a tárolók, amikbe kategóriák szerint pakolhatjuk az ételeket.

  • Kívülről is töröld át

A hűtőt naponta többször nyitjuk ki, ezért a fogantyút mindenképp fertőtlenítsük, a hűtő többi külső részét pedig általános tisztítószerrel töröljük át. Ezután opcionálisan felitathatjuk a nedvességet papírtörlővel vagy száraz ronggyal.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Figyelem! Ezek a növények veszélyesek a macskádra

Szereted a növényeket, viszont egy vagy több cicával élsz együtt? Akkor nem mindegy, hogy milyen cserepesekkel díszíted az otthonod, mert bizonyos fajták mérgezők lehetnek a macskád számára.

Tipp Zöld otthon – Így lesz fenntarthatóbb a fürdőszobád

A lakás fontosabb pontjain már tudatosabb megoldásokra váltottál, de a fürdőszobában még várat magára a „zöldebb” életforma? Akkor fogadd meg alábbi tippjeinket!

Tipp Az igazán tiszta ablak kulcsa: így takarítsd a rolót

Az ablakpucolás egyik legnehezebb pontja a rolók tisztítása. Sok apró zug és nem ritkán vastag porréteg – nem a legjobb párosítás. Nézzük, hogyan teheted könnyebbé magadnak a feladatot.

Tipp A konyha 3 legpiszkosabb pontja – És a megoldás rájuk

Nem jó szívvel gondolunk arra, hogy a konyhának több olyan pontja is van, ahol hemzsegnek a baktériumok és kifejezetten koszosnak számítanak még akkor is, ha látszólag nem nagy a baj. Érdekel, melyik a konyhád 3 legkoszosabb pontja? Eláruljuk, hogyan teheted ezeket rendbe.

Tipp 5 zöldebb alternatíva a környezetbarát mosás jegyében

Szeretnéd az otthonodat még biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tenni? Hagyd el a bolti, vegyszeres mosószereket és öblítőket, hiszen rengeteg környezetkímélő megoldás létezik helyettük.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin