Így marad tovább friss az eper – 3 zseniális tárolási tipp

Így marad tovább friss az eper – 3 zseniális tárolási tipp

Az eper egy isteni finom édes gyümölcs, és szerencsére épp szezonja van. Persze a legegyszerűbb kisétálni érte a konyhakertbe, és frissen lecsipegetni, de ha a piacon vagy boltban veszel belőle egy nagyobb adagot, akkor fokozottan figyelned kell a megfelelő tárolásra, nehogy idő előtt tönkremenjen.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

De vajon mit kell tenned annak érdekében, hogy minél tovább álljon el az eper? Az alábbi 3 tipp segít neked ebben.

#1 – Ne mosd meg!

Sokan azonnal megmossák az epret vásárlás után. Ez azonban nagy hiba, ugyanis ennek következtében kevésbé lesz ellenálló a gyümölcs a penészspórákkal szemben, így a szemek előbb elrohadnak. Az sem mellékes, hogy a megtisztítás következtében az eper íze és aromája sem lesz annyira intenzív. Ezek elkerülése érdekében mindig csak annyi epret moss meg, amennyit azonnal meg is fogsz tudni enni.

#2 – Találj neki megfelelő helyet

Az eper rendkívül érzékeny, ezért minél hűvösebb helyen érdemes tárolnod. Tedd a zöldség- és gyümölcsrekeszbe az eperszemeket, méghozzá egy papírtörlőre, így akár 3 napig is elállnak. A papírtörlő magába szívja a kondenzvizet, így a gyümölcsök szárazak maradnak, a penészspóráknak pedig esélyük sem lesz.

#3 – Találj neki megfelelő tárolót

Az epret sose tárold halomban egy magas falú tálban, ugyanis így előbb fognak megpuhulni és megromlani. Ennek oka, hogy nem ja szemek jutnak elegendő levegőhöz. Inkább válassz egy szűrőt, hogy minden irányból kapjanak levegőt. Ahogy az is jó megoldás, ha egymás mellé helyezve egy papírtörlőn tárolod az epreket.

Becukrozva tovább állnak el?

Meglepő módon: igen. Ha a gyümölcsökre szórsz némi cukrot, akkor valamivel tovább állnak el, ugyanis a cukor tartósítja az epreket. Ezzel a trükkel akár 4 napig is frissek maradnak – természetesen a hűtőben tárolva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stílus #vegyélhazait – És tedd varázslatossá azzal a karácsonyt II.

És akkor a célegyenesben még egy csokorra való dekorációs és ajándék ötlet – természetesen ezúttal is csak és kizárólag hazai alkotók munkáiból válogatva.

Tipp A karácsonyi ajándékozási etikett 5 legfontosabb szabálya – Ezeket a hibákat NE kövesd el!

Az ajándékvásárlási időszak kellős közepén járunk, ilyenkor sosem árt feleleveníteni egy kicsit az ajándékozási etikettet. Ezeknek az iránymutatásoknak az a célja, hogy az ajándékozott és az ajándékozó se érezze magát kényelmetlenül, hanem valós öröm legyen a meglepetés.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin