Forrás: Getty

Így marad tovább friss az eper – 3 zseniális tárolási tipp

De vajon mit kell tenned annak érdekében, hogy minél tovább álljon el az eper? Az alábbi 3 tipp segít neked ebben.

#1 – Ne mosd meg!

Sokan azonnal megmossák az epret vásárlás után. Ez azonban nagy hiba, ugyanis ennek következtében kevésbé lesz ellenálló a gyümölcs a penészspórákkal szemben, így a szemek előbb elrohadnak. Az sem mellékes, hogy a megtisztítás következtében az eper íze és aromája sem lesz annyira intenzív. Ezek elkerülése érdekében mindig csak annyi epret moss meg, amennyit azonnal meg is fogsz tudni enni.

#2 – Találj neki megfelelő helyet

Az eper rendkívül érzékeny, ezért minél hűvösebb helyen érdemes tárolnod. Tedd a zöldség- és gyümölcsrekeszbe az eperszemeket, méghozzá egy papírtörlőre, így akár 3 napig is elállnak. A papírtörlő magába szívja a kondenzvizet, így a gyümölcsök szárazak maradnak, a penészspóráknak pedig esélyük sem lesz.

#3 – Találj neki megfelelő tárolót

Az epret sose tárold halomban egy magas falú tálban, ugyanis így előbb fognak megpuhulni és megromlani. Ennek oka, hogy nem ja szemek jutnak elegendő levegőhöz. Inkább válassz egy szűrőt, hogy minden irányból kapjanak levegőt. Ahogy az is jó megoldás, ha egymás mellé helyezve egy papírtörlőn tárolod az epreket.

Becukrozva tovább állnak el?

Meglepő módon: igen. Ha a gyümölcsökre szórsz némi cukrot, akkor valamivel tovább állnak el, ugyanis a cukor tartósítja az epreket. Ezzel a trükkel akár 4 napig is frissek maradnak – természetesen a hűtőben tárolva.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.