Forrás: Getty

Így lesz több természetes fény az otthonodban

1. Akassz fel tükröket

Tükrök – mihez is kezdenénk nélkülük? Funkcionálisak, dekoratívak, és segítenek abban, hogy az adott tér nagyobbnak tűnjön. És van még egy szuperképességük is: a tükrök használata egy egyszerű módja annak, hogy a természetes fényt megsokszorozzuk és szétszórjuk a tér minden pontjára. A jól kiválasztott tükör képes bármelyik komor szobát megvilágítani a természetes fény segítségével.

2. Fényes szoba elrendezés

Amikor a természetes fényért küzdünk, néha drasztikus lépésekre is szükségünk lehet. Ilyen például a szoba teljes átrendezése, ami nagyban befolyásolja a tér fényviszonyait. A nagy méretű, sötét bútorokat vigyük minél távolabbra az ablakoktól, hogy a fény akadály nélkül bejöhessen a szobába.

3. Áttetsző függöny

Télen sokan választanak vastag, hőszigetelő függönyt, hogy minél kevesebb hő szökjön ki az ablakokon. Ezek a vastag függönyök azonban sokat sötétítenek, ezért a téli időszakra mindenképp dupla függönyszettet használjunk: egy átlátszó, fehér, világos függönyt, és egy hőszigetelő függönyt, amit csak este húzunk el.

Így lesz több természetes fény az otthonodban
Forrás: Getty

4. Élénk, világos színek

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az élénk, színes kiegészítőket csak tavasszal. Vedd elő már februárban a színes darabokat, hiszen ezek segítenek világosabbá tenni a szobát, plusz javítják az összhatást, élettel telivé varázsolják a teret.

5. Hosszú távú megoldások

Ha minden télen küzdünk az állandó sötéttel, akkor megéri hosszú távú megoldásokkal világosabbá tenni a szobát. A világos vagy fehér falak mellett rengeteget számít, hogy milyen anyagú bútorokat választunk. Az akril, a rattan, a háló és más átlátszó opciók tökéletesek azok számára, akik fényesebb napokat szeretnének maguknak télen is.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.