Forrás: Getty

Így frissítsd fel a nappalit anélkül, hogy egy fillért is költenél rá

Válj meg attól, ami már nem kell!

Vizsgálj meg minden egyes tárgyat, és tedd fel magadnak a következő kérdést: használtad vagy nézegetted az elmúlt egy hónapban? Ha nem, akkor elképzelhető, hogy nem a nappaliban van a legjobb helye. A következő lépés átgondolnod, hogy inkább megválnál tőle, vagy csak tárolási lehetőséget keresnél neki a lakás más pontján. Akár hiszed, akár nem, egy alapos lomtalanítás után szinte újnak tűnik majd az egész szoba – sőt, pénzköltés helyett még lehet, hogy keresel is a már nem használt dolgok eladásával!

Rendezd át a bútorokat!

Elképesztő, milyen sokat dobhat a nappalid megjelenésén és hangulatán, ha átrendezed a szobát. Még funkcionális szempontból is nyerhetsz vele. Persze, ehhez kell egy jó alapötlet: például az, hogy az egyik bútornak máris tudod az új helyét, és ahhoz rendezed a többit. Ugyancsak remek megoldás, ha végiggondolod, mit szoktatok vagy szeretnétek leginkább csinálni a nappaliban. Gyakori hiba, hogy nincs elegendő hely a nagy családi vagy baráti beszélgetésekhez – pedig ezt általában a meglévő ülőalkalmatosságokkal is meg lehet oldani, csak megfelelően kell elhelyezni őket.

Így frissítsd fel a nappalit anélkül, hogy egy fillért is költenél rá
Forrás: Getty

Szobák közötti csere

Az egész lakást megváltoztathatod és feldobhatod csupán azzal, ha egy bútort átviszel egyik helyiségből a másikba. Ez természetesen a kiegészítőkre is igaz, többek között a szőnyegekre, a lámpákra, a díszpárnákra vagy akár a különböző dísztárgyakra, tehát nem feltétlenül kell cipekedned. Érdemes eltöprengened a régi bútorok új funkcióján is, hiszen egy komódból remek tévéállvány lehet.

Látványos részletek

Alakíts ki egy-egy olyan részt a nappaliban, ami harmóniát sugározva vonzza a tekintetet. Ez lehet egy kandallópárkány vagy polc ötletesen elrendezett fényképekkel, egy kis asztalka rajta valamilyen dísztárggyal, esetleg egy látványos festmény vagy fali dekoráció. Az ezeken található elemek rendszeres átrendezésével akár néhány hetente vagy havonta felfrissítheted a nappalidat, méghozzá teljesen ingyen.

Így frissítsd fel a nappalit anélkül, hogy egy fillért is költenél rá
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.